spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 15. AVGUSTA 2014. GODINE
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8076681
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS – DO 15. AVGUSTA 2014. GODINE PDF Štampaj E-pošta

SREDA, 6. I ČETVRTAK, 7. AVGUST

 # CIKLUS „ŠEKSPIR NA FILMU“ - FILM: „HAMLET“

U okviru Ciklusa „Šekspir na filmu“ u sredu, 6. i četvrtak, 7. avgusta biće emitovan film „Hamlet“ (1948, 105'). Režija: Lorens Olivije. „Hamlet“ je britanska adaptacija istoimene tragedije Vilijama Šekspira. Radi se o prvom britanskom filmu koji je osvojio Oskara za najbolji film. Lorens Olivije je dobio  Oskar za najboljeg glavnog glimca. Film je osvojio Oskara u još dve kategorije, a bio nominovan još za tri. Igraju: Lorens Olivije, Bazel Sidni, Ajlin Herli, Norman Vuland, Džin Simons i dr. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 21h. Ulaz je besplatan.
 
Image

PETAK, 8. AVGUST

 # IZLOŽBA SLIKA UGLJEŠE DEVIĆA /OD 8. DO 21. AVGUSTA/

U petak, 8. avgusta u holu Kulturnog centra biće otvorena izložba slika Uglješe Devića. *Uglješa Dević je student II godine Akademije klasičnog slikarstva u Sremskoj Kamenici na kojoj upoznaje profesora Mileta Kulačića, te je poznanstvo obogatilo njegov dalji rad. Od ranog detinjstva pohađa školu crtanja i član je likovne sekcije čuvenog zrenjaninskog slikara Virela Flore. Rođen je 1987. u Zrenjaninu. Izložba crteža i pastela prikazuje portrete. Priče starih iz davnina pomešane sa trenutkom kada je umetnik bio zadivljen i impresioniran prizorom, sačinjavaju poseban sklop impresionizma i realizma. Uglješa Dević gaji klasično štafelajno slikarstvo naklonjeno realizmu. Svečano otvaranje izložbene postavke zakazano je za 19 časova.
 
 Image

UTORAK, 12. AVGUST

# KREATIVNA RADIONICA „MALI MODNI DIZAJNER“

Kreativna radionica „MALI MODNI DIZAJNER“, biće održana u utorak, 12. avgusta u maloj sali Kulturnog centra u terminu od 15  do 18 časova. „Crtanje“ koncem, ukrašavanje odeće modernim vezom, izrada aplikacija, modnih crteža i predstavljanje kreacija na modnoj reviji su veštine koje je moguće savladati i naučiti uz pomoć dipl. dizajnerke Biljana Bulajić. Radionice su besplatne. *Kontakt telefoni za sve bliže informacije: 566-712; 064/8116487 i 063/8974724.
 
Image

SREDA, 13. I ČETVRTAK, 14. AVGUST

 # CIKLUS „ŠEKSPIR NA FILMU“ - FILM: „HENRI V“

U okviru Ciklusa „Šekspir na filmu“ u sredu, 13. i četvrtak, 14. avgusta biće emitovan film „Henri V“ (1944, 137 '). Režija: Lorens Olivije. Patriotski nadahnut rediteljski debi velikog glumca. Kritika navodi da je ovo jedna od najboljih ikada urađenih ekranizacija Šekspirovih drama, puna inspirativne akcije, prelepih boja i posvećenih glumačkih izvedbi. To je priča o nedavno krunisanom kralju Engleske, koji se bori protiv Francuza za Normandiju. Režija je inventivna, film počinje kao performans u Globl teatru i postepeno se širi, tako da se konačne scene bitke odigravaju u realističnom maniru. Sniman 1944. godine tokom vrhunca Drugog svetskog rata, američku premijeru doživeo je tek 1946. kada je Lorens Olivije dobio specijalnog Oskara za izvanredan uspeh kao glumac, producent i režiser ekranizacije čuvenog Šekspirovog komada. Igraju: Lorens Olivije, Robert Njuton, Lesli Benks i dr. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 21h. Ulaz je besplatan.
 
Image

Organizator zadržava pravo izmene programa.

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB