spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAREDNE NEDELJE ZA VAS - PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA DO 22. JANUARA 2015.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 1 gost na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8065135
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAREDNE NEDELJE ZA VAS - PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA DO 22. JANUARA 2015. PDF Štampaj E-pošta
 
PETAK, 16. JANUAR

# DIGITALNE REPRODUKCIJE UMETNIČKIH DELA RABINDRANTA TAGORE
Otvaranje izložbe “Digitalne reprodukcije umetničkih dela Rabindranta Tagore” zakazano je u petak, 16. januara sa početkom u 19 časova. Povodom 150 godina od rođenja nobelovca – pesnika, esejiste, romanopisca, dramaturga. muzičara, filozofa, prosvetitelja, vizionara, društvenog aktiviste i slikara Ambasada Republike Indije u Beogradu u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina izložiće odabranu postavku ovog značajnog mislioca, humaniste i stvaraoca.
 
Image

OD PETKA, 16. DO NEDELJE, 18. JANUARA

# FESTIVAL NOVOG BRITANSKOG FILMA “FILM AND CHIPS”
Britanska kinematografija, našoj publici jedna od omiljenijih, tokom proteklih godina promovisala je čitavu novu generaciju autora koji svojim ostvarenjima privlače sve više pažnje. U saradnji British Council /Britanski savet/ i Doma omladine Beograd istovremeno u deset gradova Srbije od 16 do 18 januara predstaviće se program prvog izdanja festivala novog britanskog filma FILM AND CHIPS /FILM I ČIPS/. U petak, 16. januara u Kulturnom centru Zrenjanina sa početkom u 19 časova na programu će se naći osam kratkometražnih filmova iz takmičarske selekcije čuvene Bafta nagrade /Bafta Shorts/. Izbor kratkih filmova nominovanih za Bafta nagradu koji će se emitovati u maloj sali Kulturnog centra je: ORBIT EVER AFTER /ORBITA ZAUVEK/– 20’ /Režija: Jamie Stone/, SLEEPING WITH THE FISHES/SPAVANJE SA RIBAMA/ – 9’ /Režija: Yousif Al-Khalifa/, ISLAND QUEEN /OSTRVSKA KRALJICA/ – 16’ /Režija: Ben Mallaby/, SEA VIEW /POGLED NA MORE/– 24’ /Režija: Jane Linfoot/, EVERYTHING I CAN SEE FROMM HERE /SVE ŠTO MOGU DA VIDIM ODAVDE/ – 7’ /Režija: Sam Taylor, Bjorn-Erik Aschim/ I KEEPING UP WITH THE JONESES /U KORAK SA DŽONSOVIMA/ – 28’ /Režija: Michael Perce/. Od 21h emitovaće se jedno od najvećih iznenađenja prošle godine – film: X+Y – drama -  Morgana Matjusa koji je prikazan/a prošle jeseni /2014/ na Londonskom festivalu. Kritika je o ovoj smešno-gorkoj priči o odrastanju posebno je isticala snažnu kreaciju mladog Ase Beterfilda koji je nominovan za sve važnije britanske glumačke nagrade. U subotu, 17. januara od 19 časova biće emitovan triler Andrju Hluma – SNEG U RAJU (108’). Od 21h filmska publika će imati priliku da vidi i jedan od najuspešnijih britanskih filmova u prethodnom period - komediju PONOS (120’) – Metjua Varkusa. Nakon nagrade u Kanu i nominacije za američki Zlatni globus – ova komedija nedavno je proglašena i za najbolji britanski nezavisni film i predstavlja neku vrstu ostrvskog pandama Dragojevićeve “Parade”. U nedelju, 18. januara od 19h emitovaće se film: TI (MI) JA (87’) - drama u režiji Maksa Sobola. Reč je o neverovatnoj ljubavnoj priči između muškarca serijskog ubice i žene samoubice. Od strane kritike prepoznat je kao jedan od najoriginalnijih rediteljskih debija poslednjih godina. Od 21h na redu je projekcija filma LILTING (86’) – drama – Režija: Hong Khau. Ovo je jedan od najubedljivijih debija poslednjih godina u britanskoj kinematografiji koji je svoju premijeru imao na Sandens festival, da bih odmah nakon toga bio uvršten i u program Berlinskog festival. Reč je o uzbudljivoj i delikatnoj priči o odnosu majke iznenada preminulog mladića i njegovog ljubavnika, koje kulturološki odvaja baš sve, pa čak i jezik kojim govore. *Filmovi će se emitovati u maloj sali Kulturnog centra. *Ulaz na projekcije je besplatan.
 
Image
 
http://youtu.be/2_MfYDJTay0

SUBOTA, 17. JANUAR

# KREATIVNA RADIONICA “MALI MODNI DIZAJNER”
U subotu, 17. januara od 15 do 18 časova u maloj sali Kulturnog centra biće održana kreativna radionica “Mali modni dizajner”. Crtanje koncem, ukrašavanje odeće modernim vezom, izrada aplikacija, modnih crteža i predstavljanje kreacija na modnoj reviji su veštine koje je moguće savladati i naučiti uz pomoć dipl. dizajnerke Biljane Bulajić. Radionice su besplatne. *Kontakt telefoni za sve bliže informacije su: 566-712, 064/8116487 i 063/8974724.
 
Image

# KONCERT HORA “SVETI SERAFIM SAROVSKI”
Koncert Hora “Sveti Serafim Sarovski” biće održan u subotu, 17. januara u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak programa zakazan je za 19 časova. U 2015. godini hor obeležava 20-togodišnjicu uspešnog rada i osnivanja. Hor je stekao prepoznatljiv ugled redovno priređujući koncerte sa izuzetnim izvođačima uz obilje izabranih duhovnih tekstova. Program će kroz muziku, sliku i reči da predstavi  protekle dve decenije rada hora “Sveti Serafim Sarovski”. *Ulaz je besplatan.
 
Image

UTORAK, 20. JANUAR

# POZORIŠNA PREDSTAVA “KAZIMIR I KAROLINA”
U utorak, 20. januara Kulturni centar Zrenjanina organizuje odlazak u Atelje 212 na pozorišnu predstavu “Kazimir i Karolina” – Edena Fon Horvata. Igraju: Bojan Dimitrijević, Jelena Đokić, Marinko Madžgalj i Katarina Žutić. Polazak je u 16.30h ispred Kulturnog centra. Cena: 1.700,00 RSD.

SREDA, 21. I ČETVRTAK, 22. JANUAR

# FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN - CIKLUS: “RASKRŠĆA” FILM: “GALOPOM”
U okviru Francuskog filmskog karavana emitovaće se ciklus “Rakršće”. Ciklus novijih francuskih filmova bavi se ključnim temama u životu protogonista, trenutkom kada se nađu pred izborom, raskršćem, koji će zauvek redefinisati njihove živote. *Filmovi predstavljeni u ovom ciklusu veoma često eksplicitno tumače društvene teme te nisu preporučljivi za gledaoce mlađe od 14 godina. *U sredu, 21. i četvrtak, 22. januara biće emitovan film: “Galopom” (2012, 93’). Režija: Loj-Do de Lenkesen. Igraju: Marta Keler, Valentina Cervi, Alis de Lenkesen. *Ada je živela ispunjena svojim životom, ili je barem mislila tako. Delovala je srećno u vezi, imala dete, planirala udaju ali, naleće na Pola. Pol je pisac koji živi sam sa svojom ćerkom, ima napadnu majku….događaji se ubrzavaju…*Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. *Ulaz je besplatan. *Francuski filmski karavan realizovan je u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.
Image

Organizator zadržava pravo izmene programa.
 

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB