spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA - DO 28. APRILA 2016
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8076673
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA - DO 28. APRILA 2016 PDF Štampaj E-pošta
 

ПРОГРАМ ДО 28. АПРИЛА 2016.

 

 

 

#ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

ПРИРОДА СРБИЈЕ

Изложба фотографије „Природа Србије“ отворена је до 28. априла у Културном центру Зрењанина. Изложбу чине фотографије са сталног фото конкурса Завода за заштиту природе Србије а њен заједнички именитељ је љубав према фотографији и љубав према природи. *Свака од пристиглих фотографија носи поред естетских информације непроцењиве вредности о разноликости живог света (биодиверзитета) природе наших крајева као и приче о понашању и животу – како биљака тако и животиња. Један део фотографија условно речено спада у категорију пејзажа, али ако их сагледамо са друге, односно еколошке стране схватићемо да су оне јединствени документ постојања различитих екосистема и приказ узајамних односа живе и неживе природе које једино фотографија и филм могу да сачувају од заборава...

priroda

 

 

СРЕДА, 20. И ЧЕТВРТАК, 21. АПРИЛ

ФИЛМСКИ ЦИКЛУС

РУСКЕ ДРАМЕ“

ФИЛМ: „КОЗАЦИ“

У оквиру филмског циклуса „Руске драме“ у среду, 20. и четвртак, 21. априла у малој сали Културног центра од 20 часова биће емитован филм: „Козаци“. Режија: Васил Пронин*Улаз је бесплатан.

kozaci

 

 

 

ПЕТАК, 22. АПРИЛ

И овога пута, као леп пример добре праксе, најављујемо креативну радионицуЦветни аранжмани, која ће се одржати у петак,  22 априла у холу Културног центра Зрењанина од 10 до 12 часова. Радионицу и изложбу цветних аранжмана припремиће професори и ученици Средње пољопривредне школе Зрењанин, са циљем промовисања пејзажне архитектуре и хортикуллтуре као и практичних активности ученика ове школе.

 

 

 

ПЕТАК, 22. АПРИЛ

#ПРЕДАВАЊЕ

У малој сали Културног центра у петак, 22. априла са почетком у 18 часова одржаће се предавање са темом: „Како активирати своје гене – пример“. Предвач је Прим. др мед. Боро М. Вујасин.

 

 

 

 

 

ПЕТАК, 22. АПРИЛ

#ЧЕТВРТИ СЕРИЈАЛ ВЕЛИКОГ ДЕЧИЈЕГ КВИЗА “СУПЕРСУ”

СуПерСу КВИЗ – је такмичење из опште културе и образовања намењено ученицима виших разреда основних школа Зрењанина и насељених места. Пријављени су ученици из 16 школа – укупно 23 екипе. Квиз такмичење одржава се у великој сали Културног центра Зрењанина у петак, 22. априла и отворено је за јавност. Квиз почиње у 17 часова. Такмичење је елиминаторног карактера. Финални круг такмичења чине три екипе – победници сваког појединачног такмичења. Жири у саставу: Рако Томовић - професор историје – председник жирија, Весна Одаџић - професорка биологије и Владимир Ђурић – програмски директор Културног центра пратиће такмичење и тачност питања и одговора учесника Квиза. Сви такмичари биће награђени пригодним поклонима спонзора а победници ће освојити вредне награде. Пријатељи СуПерСу квиза: Персу маркети, Књижара Бироопрема, Мркшићеви салаши, Краљева вода, Млекара Зотт, Пекара «Златни Клас», Аквапарк Петроланд Бачки Петровац и Аквапарк Јагодина.

kviz

 

 

СУБОТА, 23. АПРИЛ

#ХУМАНИТАРНА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

#“НЕ ИГРАЈ НА ЕНГЛЕЗЕ“

У суботу, 23. априла у 20 часова у великој сали Културног центра Зрењанина – аматерско позориште „Јовица Јелић“ из Банатског Карађорђева одиграће представу „Не играј на Енглезe“. Представа је хуманитарног карактера. Прикупљена средства намењена су за лечење Зоране Иванић. Посетиоци ће цену улазнице одредити сами по сопственој жељи и могућностима.

ne igraj na engleze

 

 

НЕДЕЉА, 24. АПРИЛ

#ТЕМИШВАРСКА ОПЕРА

#ПИГМАЛИОН

У недељу, 24. априла Културни центар Зрењанина организује одлазак у Темишварску оперу на мјузикл „Пигмалион“. Полазак је у 10 часова, почетак представе у 16 часова а повратак око поноћи. Цена: 2000 динара.

 

 

ПОНЕДЕЉАК, 25. АПРИЛ

#ПОЗОРИШНА КОМЕДИЈА

НУШИЋЕВ ОПТИМАЛАН БРОЈ

Позоришна комедија „Нушићев оптималан број“ рађена у копродукцији Сцене Маска Шабац, Градског позоришта Требиње и Позоришта Мале ствари а по тексту и режији првака шабачког позоришта Ивана Томашевића биће изведена у Културном центру Зрењанина у понедељак, 25. априла у 20 часова. Играју: Анета Томашевић, Жељко Милошевић и Иван Томашевић. *Скоро да нема позоришта у региону које није имало на свом репертоару неко од Нушићевих дела – нашег непревазиђеног комичара. Постоји тврдња да је „Нушић писац за сва времена и да је увек актуалан“ писца комедије и глумце је навело да се запитају: да ли је Нушић, заиста писац за сва времена или смо ми остали исти за сва времена?!?......Као да нисмо ништа научили, остали смо исти, са истим манама од времена Нушића па све до данас. Полазећи од ове претпоставке, дошли смо на идеју да Нушића и његове ликове 'доведемо' у данашње време. Данас када се сви декларативно залажу за права свих живих бића: људи, животиња, биљака... хтели смо да видимо како би се Нушић данас изборио са нарушеним правима својих ликова: Агатона и Сарке из Ожалошћене породице, Госпа Мице из Власти, Јеротија из Сумњивог лица, Живке министарке из Госпође министарке ... и како би ти ликови данас имали повратно дејство на свог творца Бранислава Нушића. На почетку ове комедије, Нушића затичемо пред нервним сломом. Писац не зна више како да се избори са захтевима својих ликова који га даноноћно опседају захтевајући да их друкчије прикаже у својим делима. Нушић, као што је то данас модерно, тражи помоћ психијатра, али се испоставља да је овај луђи од свих његових ликова, јер је и време у коме живимо вероватно луђе од оног Нушићевог времена. *У комедији “Оптималан број” се поигравамо жанровима и ситуацијама стално наводећи публику на смех. Али чим се мало дубље зачепрка, могу се открити поруке и коментари наше данашњице са свим типовима карактера које данас срећемо код представника институција па све до оних “малих” на први поглед, безначајних људи. Баш као код Нушића.*Улаз је бесплатан.

nusic

 

 

 

 

УТОРАК, 26. АПРИЛ

# БАЛЕТСКА ПРЕДСТАВА

#ГРДАНА

У организацији балетског студија „Стејџ“ и Културног центра Зрењанина у уторак, 26. априла на великој сцени Културног центра у 9.30 часова биће изведена балетска представа „Грдана“. Цена улазнице је 150 динара.*Реч је о адаптираној бајци прилагођеној деци кроз покрете из класичног и савременог балета уз прелепу сценографију која у потпуности дочарава бајку...

grdana

 

 

УТОРАК, 26. АПРИЛ

#ТРИБИНА

КОНЦЕНТРАЦИОНИ ЛОГОР

ЈАСЕНОВАЦ

Трибина: „Концентрациони логор Јасеновац“ биће одржана у уторак, 26. априла у 19 часова у малој сали Културног центра. Уводно излагање одржаће Драган Цветковић - историчар и сарадник Музеја жртава геноцида. Модератор је Мирослав Самарџић.

 

 

 

УТОРАК, 26. АПРИЛ

#ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА

ШАМПИОНИ ИЗ ПЕДЕСЕТ И ШЕСТЕ“

Премијера филма „Шампиони из педесет и шесте“ биће одржана у уторак, 26. априла са почетком у 19 часова у великој сали Културног центра Зрењанина. Филм је снимљен поводом обележавања 60. година од „Пролетеровог“ освајања титуле кошаркашког првака бивше Југославије. Филм је урађен у продукцији „Digital Style“ и режији Зорана Славића. Улаз је бесплатан али је обавезно узимање улазница на билетарници Културног центра.

sampioni

 

 

 

СРЕДА, 27. И ЧЕТВРТАК, 28. АПРИЛ

ФИЛМСКИ ЦИКЛУС

РУСКЕ ДРАМЕ“

ФИЛМ: „ИТАЛИЈАН“

У оквиру филмског циклуса „Руске драме“ у среду, 27. и четвртак, 28. априла у малој сали Културног центра од 20 часова биће емитован филм: „Италијан“. Режија: Андреј Кравчик*Улаз је бесплатан.

priroda
 
 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB