spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA - DO 10. JUNA 2016
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 861
Veb veze: 28
Posetioci: 8055990
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA - DO 10. JUNA 2016 PDF Štampaj E-pošta

 

СРЕДА, 1. И ЧЕТВРТАК, 2. ЈУН

#ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ СЛОБОДНА ЗОНА

ФИЛМ:THE YES MEN SU REVOLTIRANI

На репертоару Турнеје налази се и The Yes Men su revoltiraniеколошки документарац о активистичком двојцу иза имена Тhе Yes Меи њиховој вишегодишњој бескомпромисној борбиса светским корпорацијама и владиних институцијама -за подизање свести о утицају нехајне индустрије на климатске променекористећи ситне преваре и духовите сплеткеФилм се емитује у среду, 1. и четвртак, 2. јуна од 20 часова у малој сали Културног центра Зрењанина. Улаз је бесплатан.

 

film2

 

ПЕТАК, 3, СУБОТА 4. И НЕДЕЉА, 5. ЈУН

#ТРЕЋИ ХОРСКИ ФЕСТИВАЛ СЛОБОДАН БУРСАЋ

Трећи по реду Хорски фестивал „Слободан Бурсаћ” биће одржан од 3. до 5. јуна 2016. године у великој сали Културног центра Зрењанина.Током три фестивалске вечери, од 19 часова публици ће се представити женски, мушки и мешовити хорови, а други фестивалски дан ће почети матинеом, који је посвећен дечијим хоровима. У оквиру дечијег програма у суботу, 4. јуна од 9.30 до 10.30 часова у фоајеу и галерији Културног центра биће организована и креативна музичка радионица за децу „Дружицирање”, а од 11ч. почињу наступи дечијих хорова у великој сали. Фестивал ће 2016. године по први пут имати интернационални карактер, пошто ће осим учешћа зрењанинских хорова и хорова из Београда и Новог Сада, на фестивалу наступити и гостујући хорови из иностранства - Хор Православне српске Саборне Цркве у Темишвару (Румунија) и Руски дечији хор„Орлићи”из Москве.

Фестивал је ревијалног карактера, а улаз на фестивал је бесплатан.

#У складу са идејом да се сваке године у оквиру фестивала организују и хуманитарне акције, и трећи фестивал ће обухватити пратеће садржаје хуманитарног карактера.

Хорски фестивал „Слободан Бурсаћ” основан је 2014. године са идејом да град Зрењанин, који има вишедеценијску хорску традицију треба да има и хорски фестивал који ће подстаћи даљи развој хорског певања и створити нове нараштаје хорских певача и публике.Фестивал је посвећен маестру Слободану Бурсаћу(1941-1993), музичком педагогу и диригентуса којим је Омладински мешовити хор „Јосиф Маринковић” из Зрењанина освојио бројна признања, међу којима и титулу „Хор света” уЛанголену у Великој Британији1987. године.

Више информација о хорском фестивалу доступно је на:

www.josif.org

www.facebook.com/pages/Prvi-Memorijalni-Horski-Festival-Slobodan-Bursać/1503322483225007

horski festival

 

УТОРАК, 7. ЈУН

#ТРИБИНА

Трибина „Црква и држава“ биће одржана у уторак, 7. јуна у малој сали Културног центра од 19 часова. Уводничар је Ненад Прокић, драмски писац. Модератор трибине је Мирослав Самарџић.

  

УТОРАК, 7. ЈУН

#ИЗЛОЖБА СЛИКА

МАЈЕ ЈУРИЋ

#ЦИКЛУС - *МИРИСЖЕНЕ*

Изложба слика Маје Јурић «Мирис жене» биће отворена у петак, 7. јуна у изложбеном салону «Константин Данил» Културног центра Зрењанина. Свечано отварање заказано је за 19 часова. У овом циклусу  Маје Јурић публици ће се представити 19 слика, већих формата урађених у техници уље на платну. Мотиви почивају на неколико мртвих природа а већина слика су портрети и фигуративно сликарство. #Маја (Јечменица) Јурић рођена је у Зрењанину 1971. године где живи и ствара. По завршетку Гимназије студирала је српски језик и књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду. Сликарством се бави неколико година уназад. Истражујући свој сензибилитет у њеним радовима присутни су различити мотиви и технике. Од 2013. када постаје и чланица УЛАЗ-а, редовно излаже своје радове. До сада је учествовала на више колективних изложби и ликовних колонија. Ово јој је прва самостална изложба. #Маја Јурић наводи да је као ствараоц, који је желео да својим сликама учини радост љубитељима уметности, у марту 2015. отворила  галерију слика «Маја Арт» у центру родног града, која свим срцем представља њен уметнички израз.

 

 

izlozba

 

СРЕДА, 8. И ЧЕТВРТАК, 9. ЈУН

#ЦИКЛУС – ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ

ФИЛМ: „БАРСЕЛОНА ИЛИ СМРТ“

У среду, 8. и четвртак, 9. јуна у оквиру циклуса француског документарног филма биће емитован филм: „Барселона или смрт“ (Француска, 2007, 49'). Режија: Идриса Гиро. #Из Сенегала ка Европи крећу несигурне пироге, симболи једне борбе и једног народа.  Рибари које је мондијализација лишила  хлеба   приморани су  да крену  погубним путем  ка Шпанији илегално превозећи људе који  ће све да ризикују да би доспели до Европе одакле ће моћи да издржавају своје породице.#Филм се емитује у малој сали Културног центра од 20 часова. Улаз је бесплатан. Циклус филмова се реализује у сарадњи са Француским институтом у Србији.

film

 

ПЕТАК, 10. ЈУН

#ДВАНАЕСТА ЗАВРШНА ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА УЧЕНИКА ХПТШ „УРОШ ПРЕДИЋ“ И „ЗРЕЊАНИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ“ –

12. завршна изложба ликовних радова ученика ХПТШ «Урош Предић» и «Зрењанинске Гимназије» биће отворена у петак, 10. јуна у 19 часова у Културном центру Зрењанина. На изложби ће учествовати и ученици „Медицинске школе“, Музичке школе „Јосиф Маринковић“, „Средње пољопривредне школе“, ЕГШ „Никола Тесла“, ЕТШ „Јован Трајковић“.  Изложбом се афирмише стваралаштво ученика средњих школа.

Почев од 2006, првом изложбом ученика смера техничар моделар одеће ХПТШ „Урош Предић“, одржано је десет изложби у КЦЗР, једна у ПКЗЗ. Оснивањем ЛИКОВНЕ СЕКЦИЈЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА у ХПТШ „Урош Предић“ 2012,  придружују се ученици „Зрењанинске гимназије“, а касније и ученици других средњих школа. Први пут, ове године, учествују ученици Музичке школе „Јосиф Маринковић“.Биће приказани радови у различитим ликовним техникама, као што су: оловка, угљен, туш, акварел, пастел, темпера, колаж, као и у  медију фотографије. На изложби ће учествовати око 50 аутора са преко 150 радова.

izlozbaucenika

  

Организатор задржава право измене програма.

 
 
 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB