spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA - DO 16. JUNA 2016
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8083860
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA - DO 16. JUNA 2016 PDF Štampaj E-pošta

СРЕДА, 8. И ЧЕТВРТАК, 9. ЈУН

#ЦИКЛУС – ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ

ФИЛМ: „БАРСЕЛОНА ИЛИ СМРТ“

У среду, 8. и четвртак, 9. јуна у оквиру циклуса француског документарног филма биће емитован филм: „Барселона или смрт“ (Француска, 2007, 49'). Режија: Идриса Гиро. #Из Сенегала ка Европи крећу несигурне пироге, симболи једне борбе и једног народа.  Рибари које је мондијализација лишила  хлеба   приморани су  да крену  погубним путем  ка Шпанији илегално превозећи људе који  ће све да ризикују да би доспели до Европе одакле ће моћи да издржавају своје породице.#Филм се емитује у малој сали Културног центра од 21 ч. Улаз је бесплатан. Циклус филмова се реализује у сарадњи са Француским институтом у Србији.

film

 

ПЕТАК, 10. ЈУН

#ЗАВРШНА ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА УЧЕНИКА ХПТШ „УРОШ ПРЕДИЋ“ И „ЗРЕЊАНИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ“ –

12. завршна изложба ликовних радова ученика ХПТШ «Урош Предић» и «Зрењанинске Гимназије» биће отворена у петак, 10. јуна у 19 часова у Културном центру Зрењанина. На изложби ће учествовати и ученици „Медицинске школе“, Музичке школе „Јосиф Маринковић“, „Средње пољопривредне школе“, ЕГШ „Никола Тесла“, ЕТШ „Јован Трајковић“.  Изложбом се афирмише стваралаштво ученика средњих школа.

Почев од 2006, првом изложбом ученика смера техничар моделар одеће ХПТШ „Урош Предић“, одржано је десет изложби у КЦЗР, једна у ПКЗЗ. Оснивањем ЛИКОВНЕ СЕКЦИЈЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА у ХПТШ „Урош Предић“ 2012,  придружују се ученици „Зрењанинске гимназије“, а касније и ученици других средњих школа. Први пут, ове године, учествују ученици Музичке школе „Јосиф Маринковић“.Биће приказани радови у различитим ликовним техникама, као што су: оловка, угљен, туш, акварел, пастел, темпера, колаж, као и у  медију фотографије. На изложби ће учествовати око 50 аутора са преко 150 радова.

izlozbaucenika

 

 

ПЕТАК, 10. ЈУН

ШКОЛА АНТИФАШИЗМА КРОЗ ФИЛМ

МУЗИКА И ФАШИЗАМ

У оквиру пројекта „Школа антифашизма кроз филм“ који реализује Савез антифашиста Србије, у петак, 10. јуна у 19 часова у малој сали Културног центра  одржаће се предавање „Музика и фашизам“. Предавање ће пратити и филмски инсерти. *Музика је вештина и уметничка пракса која је моћни сапутник свакодневног живота, па самим тим и политике. Искористити музику у сопствене сврхе, као мобилизацијску и емотивну платформу једна је од најчешћих стратегија моћника, владара и држава. *Програм је припремила Ксенија Стевановић а подржан је од стране Фонда за отворено друштво.

film

  

УТОРАК, 14. ЈУН

#ТРИБИНА

Трибина „Хидротехничко наслеђе у Средњем Банату“ биће одржана у уторак, 14. јуна у малој сали Културног центра. Уводничар је Бранислав Милић, етнолог и стручњак Завода за заштиту споменика културе у Зрењанину. Модератор је Мирослав Самарџић. Трибина почиње у 19 часова.

tribina

 

 УТОРАК, 14. ЈУН

#СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА

„ТЕТКА РАДИ С ЉУБАВЉУ“

Свечана академија посвећена педагошком раду Радиславке Дабић и њеној балетској секцији под називом: „Тетка Ради с љубављу“ биће одржана у уторак, 14. јуна у великој сали Културног центра са почетком у 20 часова. *Балетска секција коју је водила Радиславка Дабић, заузима значајно место у историји нашег града, Зрењанина. Похађајући балеску секцију код Ксеније Кецојевић, у оквиру огранка балетске школе „Лујо Давичо“, а потом код Јелене Шапашњикове, Радиславка је крајем '50-тих започела самосталан рад; најпре у школи „Вук Караџић“, да би 1978. године балетска секција почела са радом у оквиру Дома младости (данашњег Културног центра). Након тога, крајем осамдесетих, наставља са радом у оквиру Спортског центра „Партизан“, све до 1998. када је одржан последњи концерт.*Радиславка Дабић, позната као тетка Рада, као балетски педагог, кореограф и костимограф  носилац је свих активности ове секције. Редовни годишњи концерти, који су се одржавали месеца маја сваке године, само су један израз вредног рада и труда. Балетску секцију похађала су деца из Зрењанина и околних места, око две стотине деце сваке године, узраста од три до осамнаест година....

 

СРЕДА, 15. ЈУН

ДЕЧЈИ ПРОГРАМ

РАСПУСТИЛИШТЕ

ЗМАЈЕВЦИ НА РАСПУСТУ

Традиционална манифестација у организацији Културног центра -  Распустилиште под називом: „Змајевци на распусту“ биће одржано у среду, 15. јуна у Градској башти са почетком у 19 часова. Реч је музичко-сценском програму који је припремила учитељица Радмила Комленић са ученицима ОШ „Јован Јовановић Змај“. Улаз је слободан.

  

СРЕДА, 15. И ЧЕТВРТАК, 16. ЈУН

#ЦИКЛУС – ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ

ФИЛМ: „У РУШЕВИНАМА“

У среду, 15. и четвртак, 16. јуна у оквиру циклуса француског документарног филма биће емитован филм: „У рушевинама““ (Француска, 2008, 72'). Режија: Оливије Мејс.#Хутонг насеља чине стари део Пекинга: куће на крају дворишта у уским улицама чувају старе занате и сећање града. Припрема за Олимпијске игре за њих је погубна. Последња хутонг насеља на југу Забрањеног града ишчезавају под налетима багера, насилно исељавање, узалудни протести и сумњива образложења. Тужан призор, бес и побуна насељеника #Филм се емитује у малој сали Културног центра од 21 ч. Улаз је бесплатан. Циклус филмова се реализује у сарадњи са Француским институтом у Србији.

film

  

 

ПОНЕДЕЉАК, 20. ЈУН

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

„ДЕРВИШ И СМРТ“

У понедељак, 20. јуна Културни центар организује одлазак у Народно позориште у Београду на представу „Дервиш и смрт“. Представа је урађена по мотивима романа Меше Селимовића. Режија: Егон Савин. Играју: Никола Ристановски, Ненад Стојменовић, Наташа Нинковић и др. Полазак је у 17 часова испред Културног центра. Цена: 1800 динара.

film

 

 

 

 

Организатор задржава право измене програма.

 

 

 
 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB