spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA - DO 23. JUNA 2016
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8088620
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA - DO 23. JUNA 2016 PDF Štampaj E-pošta
 

#ЗАВРШНА ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА УЧЕНИКА ХПТШ „УРОШ ПРЕДИЋ“ И „ЗРЕЊАНИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ“ –

12. завршна изложба ликовних радова ученика ХПТШ «Урош Предић» и «Зрењанинске Гимназије»  отворена је до 23. јуна у Културном центру. На изложби су изложени радови ученика ХПТШ «Утош Предић», Зрењанинске гимназије, Медицинске школе, Музичке школе „Јосиф Маринковић“, Средње пољопривредне школе и ЕТШ „Јован Трајковић“.  Изложбом се афирмише стваралаштво ученика средњих школа. Изложени су радови у различитим ликовним техникама, као што су: оловка, угљен, туш, акварел, пастел, темпера, колаж, као и у  медију фотографије. На изложби учествује око 50 аутора са преко 150 радова.

izlozbaucenika

  

СРЕДА, 15. ЈУН

#ДЕЧЈИ ПРОГРАМ

#РАСПУСТИЛИШТЕ

ЗМАЈЕВЦИ НА РАСПУСТУ

Традиционална манифестација у организацији Културног центра -  Распустилиште под називом: „Змајевци на распусту“ биће одржано у среду, 15. јуна у Градској башти са почетком у 19 часова. Реч је o музичко-сценском програму који је припремила учитељица Радмила Комленић са ученицима ОШ „Јован Јовановић Змај“. Улаз је слободан.

raspustiliste

 

СРЕДА, 15. И ЧЕТВРТАК, 16. ЈУН

#ЦИКЛУС – ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ

ФИЛМ: „У РУШЕВИНАМА“

У среду, 15. и четвртак, 16. јуна у оквиру циклуса француског документарног филма биће емитован филм: „У рушевинама““ (Француска, 2008, 72'). Режија: Оливије Мејс.#Хутонг насеља чине стари део Пекинга: куће на крају дворишта у уским улицама чувају старе занате и сећање града. Припрема за Олимпијске игре за њих је погубна. Последња хутонг насеља на југу Забрањеног града ишчезавају под налетима багера, насилно исељавање, узалудни протести и сумњива образложења. Тужан призор, бес и побуна насељеника #Филм се емитује у малој сали Културног центра од 21 ч. Улаз је бесплатан. Циклус филмова се реализује у сарадњи са Француским институтом у Србији.

film

  

ПЕТАК, 17, СУБОТА, 18. И НЕДЕЉА, 19. ЈУН

#БЕГЕЈ ФЕСТ

Пето Међународно такмичење Дувачких оркестара „Бегеј Фест“ и Трећа регионална конференција WASABE за цетралну и источну Европу биће одржано/а од 17 до 19. јуна. Организотаори су Светска Асоцијација за Дувачке симфонијске оркестре и ансамбле – WASABE и Градски дувачки оркестар Зрењанина. На овом такмичењу ће се такмичити врхунски оркестри из земље и окружења. Такмичење се врши у четири категорије: дечја, омладинска, одрасла и отворена категорија.У петак, 17. јуна са почетком у 19 часова заказано је отварање Бегеј феста са наступом Омладинског дувачког оркестра из Москве (Русија) – Трг слободе.У суботу, 18. јуна од 9.30-12.00 је Регионална Конференција WASABE  на којој ће у конференцијској сали хотела „Војводина“ своје излагање одржати представници Србије, Румуније, Хрватске и Пољске. Од 14.00 до 19.00 биће одржано такмичење дувачких оркестара „Бегеј феста“ у великој сали Културног центра  – такмичеће се дувачки оркестри и биг бенд оркестри из Словеније, Мађарске и Србије. Од 19 часова на Тргу слободе - заказан је ревијални концерт Омладинског дувачког оркестра из Словеније.У недељу, 19. јуна од 9.30 до 12.00 – Регионална Конференција – излагање представника Словеније, Русије, Чешке и Мађарске у малој сали Културног центра. Од 14.00-18.00 – Такмичење Дувачких оркестара „Бегеј Фест“ у великој сали Културног центра Зрењанина. У 19 часова – дефиле оркестара кроз главну улицу Зрењанина од пешачког моста до Трга слободе. У 20 часова на Тргу слободе свечано затварање фестивала, наступ награђених оркестара, додела диплома и награда.

takmicenje

  

ПОНЕДЕЉАК, 20. ЈУН

#ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

„ДЕРВИШ И СМРТ“

У понедељак, 20. јуна Културни центар организује одлазак у Народно позориште у Београду на представу „Дервиш и смрт“. Представа је урађена по мотивима романа Меше Селимовића. Режија: Егон Савин. Играју: Никола Ристановски, Ненад Стојменовић, Наташа Нинковић и др. Полазак је у 17 часова испред Културног центра. Цена: 1800 динара.

predstava

 

УТОРАК, 21. ЈУН

#ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

„ВЕЧЕРА БУДАЛА“

Представа „Вечера будала“ (Френсис Вебер) Режија: Оливера Ђорђевић -  Народног позоришта „Тоша Јовановић“  Зрењанин биће изведена на великој сцени Културног центра у уторак, 21. јуна од 20 часова. Играју: Дејан Карлечик, Саша Латиновић, Јовица Јашин, Стефан Јуанин, Звонко Гојковић и др. * Реч је о урнебесној комедији која прати намеру тројице пријатеља да организују вечеру на којој ће свако довести по једну будалу, а побеђује онај чија будала буде најсмешнија. Иако је реч о комедији, представа носи озбиљну поруку и поставља питање: Ко је данас будала, а ко паметан?...*Карте се продају на билетарници Културног центра сваког радног дана и суботом од 10 до 12 и од 18 до 20 часова. Цена улазнице је 200 динара.

predstava

  

СРЕДА, 22. И ЧЕТВРТАК, 23. ЈУН

#ЦИКЛУС – ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ

ФИЛМ: „С ЈЕДНОГ ЗИДА НА ДРУГИ БЕРЛИН - СЕУТА“

У среду, 22. и четвртак, 23. јуна у оквиру циклуса француског документарног филма биће емитован филм: „С једног зида на други Берлин - Сеута“ (Француска, 2008, 90'). Режија: Патрик Жан. #Уз овај путописни филм прелазимо Европу од старог Берлинског зида до новог затварања Сеуте. Бар четири границе али једна слика: мултинационално, мултикултурално друштво, богато разноврсностима упркос традицији неприхватања. Хроника путовања у сусрет људима и женама који чине то нове друштво и граде га енергично и пуним срцем. #Филм се емитује у малој сали Културног центра од 21 ч. Улаз је бесплатан. Циклус филмова се реализује у сарадњи са Француским институтом у Србији.

film

 

ЧЕТВРТАК, 23. ЈУН

#ТРИБИНА

Трибина „Савремена латиноамеричка левица“ биће одржана у четвртак, 23. јуна у малој сали Културног центра. Уводничар је др Дејан Михаиловић, филозоф и професор Универзитета у Мексико Ситију.  Модератор је Мирослав Самарџић. Трибина почиње у 19 часова.

tribina

  

 

 

Организатор задржава право измене програма.

 

 

 
 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB