spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAJAVA PROGRAMA DO 11. AVGUSTA 2016.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 1 gost na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8064751
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 11. AVGUSTA 2016. PDF Štampaj E-pošta

 

#ИЗЛОЖБА РАДОВА СЛАВКА ЖИВАНОВИЋА

„СКУЛПТУРЕ“

-          ПОБЕДНИКА ЛИКОВНОГ САЛОНА 30X30

Изложба радова „Скулптуре“ Славка Живановића – добитника прве награде прошлогодишњег Ликавног салона 30X30 (организованог од стране Културног центра)  отворена је до 15. августа у Малом салону Народног музеја Зрењанина. #Већи део ауторових остварења, носи обележја фузије одређених технолошких процедура и избора материјала, од којих су само неки условно класични као дрво, метал, камен, или атипични, кожа, стакло, папир. У тим комбинацијама ефекат криптоморфизма није искључен, тако да ни изворна обојеност материјала не превладава доминанзну структуру оформљене телесности....#Славко Живановић рођен је 1961. године у Перлезу. Завршио је Факултет ликовних уметности у Београду – смер Вајарство. Ради на Академији уметности у Новом Саду. На ликовној сцени од 1989. излагао је на више самосталних и колективних изложби у земљи и иностранству. Такође, има реализоване скулптуре у јавном простору, а известан број радова налази се у музејима и приватним збиркама. Живи у Београду.

slavko

 

 

 

#ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

„СВЕ НИЈАНСЕ РАМОНЕ“

У изложбеном салону Културног центра до 4. августа отворена је изложба фотографија – фотографске целине под називом: „Све нијансе Рамоне“. #Пре нешто више од годину дана, група фотографа, на иницијативу Саше Прерадовића одлучила је да организује другачију тематску изложбу – један модел у очима више фотографа. Приказујући своје радове на друштвеним мрежама и изложбама, схватили су колико је интересантно да један модел може изгледати другачије у визијама и техникама различитих фотографа. Од почетних седам, током времена оформљена је група од 15 фотографа чије радове можете видети на изложби. Од релативних почетника до релативно познатих имена у нашој фотографској јавности, сваки аутор је на свој начин изразио неке различите нијансе Рамонине личности, али је и сваки фотограф добио неку нову нијансу на палети која је одговарала баш Рамони...

 

 

СРЕДА, 3. И ЧЕТВРТАК, 4. АВГУСТ

#ЦИКЛУС КЛАСИКА – ГАНГСТЕРСКИ ФИЛМ

#ФИЛМ: „МАЛИ ЦЕЗАР“

У среду, 3 и четвртак, 4. августа у малој сали Културног центра од 21 сат  у оквиру Циклуса класика – Гангстерски филм биће емитовано филмско остварење „Мали Цезар“ (Little Casar). Филм је урађен у режији Мервина ЛеРоја  а премијерно је приказан почетком 1931. године, као прво класично остварење гангстерског жанра. Играју: Едвард Г. Робинсон, Даглас Фаирбанкс, Гленда Фарели...#Улаз на пројекције је бесплатан.

cezar

 

ПЕТАК, 5. АВГУСТ

#ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ

Културни центар Зрењанина и хуманитарна организација „Будимо људи“ позивају Вас на концерт КУД „Пионир“. Концерт је заказан за петак, 5. август у 20 часова у Амфитеатру Културног центра. Концерт је хуманитарног карактера а сав приход намењен је за лечење, у иностранству, нашег суграђанина Бранислава Прекајског.

 

ПЕТАК, 5. АВГУСТ

/Од 5. до 18. августа/

#ИЗЛОЖБА РАДОВА

НАДЕЖДЕ КИРЋАНСКИ

Изложба радова Надежде Кирћански биће отворена у петак, 5. августа у 19 часова у изложбеном салону Културног центра Зрењанина. Надежда Кирћански је рођена 1992. године у Зрењанину. Тренутно је Мастер академских студија на вајарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду у класи проф. Мрђана Бајића и проф. Радоша Антонијевића. Ради у медију цртежа, скулптуре и инсталације.

nadezda

 

 

 

СРЕДА, 10. И ЧЕТВРТАК, 11 АВГУСТ

#ЦИКЛУС КЛАСИКА – ГАНГСТЕРСКИ ФИЛМ

#ФИЛМ: „ДРЖАВНИ НЕПРИЈАТЕЉ“

У среду, 10. и четвртак, 11. августа у малој сали Културног центра од 21 сат биће емитован филм: „Државни непријатељ“ (The Public Enemy). Реч је о криминалистичкој драми Williama A. Wellmana из 1931. са Jamesom Cagneyjem у главној улози. Уз снажну драматизацију и социјалну критику филма, критика и публика сложили су се како су улоге биле доста уверљиве, а многи ликови у филму темељени су на стварним ликовима из доба прохибиције. #Улаз на пројекције је бесплатан.

neprijatelj

ЧЕТВРТАК, 11. АВГУСТ

#МОНОДРАМА ЈОВИЦЕ ЈАШИНА

„ИМА ЈЕДНА ЗЕМЉА“

Представа “Има једна земља” у извођењу Јовице Јашина, базирана је на популарној књизи “Писма из Србије”, познатог српског сатиричара Бојана Љубеновића а биће одиграна у четвртак, 11. августа у Амфитеатру Културног центра Зрењанина #Главни јунак ове представе је Љубеновићев измишљени странац, који хирушком прецизношћу, на духовит и луцидан начин, сецира српску стварност, указујући публици на овдашње парадоксе, аномалије, мане и врлине. Духовит је на момент, а сатиричан читаво време и обрнуто, па се публици чини да се уместо у позоришту налази пред великим огледалом у коме непрестано види себе…*Представа почиње у 21 сат. #Улаз је бесплатан.

zemlja

 


 


 Организатор задржава право измене програма.                                          


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB