spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAJAVA PROGRAMA DO 22. 12. 2016.
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 22. 12. 2016. PDF Štampaj E-pošta

#ИЗЛОЖБА САЛОНА АРХИТЕКТУРЕ НОВИ САД – 2016.

ПРЕСПАЈАЊЕ/REWIRING

 Изложба Салона архитектуре – Нови Сад – „Преспајање“ отворена је до 15. децембра у изложбеном салону Културног центра Зрењанина.  Изложба је путујућег карактера. Први град домаћин је Зрењанин.

 

СРЕДА, 14. ДЕЦЕМБАР

#КОНЦЕРТ ДИВНЕ ЉУБОЈЕВИЋ

Концерт на којем ће наступити Дивна Љубојевић биће одржан у Културном центру Зрењанина у среду, 14. децембра са почетком у 20 часова. #Карте се продају на билетарници Културног центра од 10 до 12  и од 18 до 20 часова. Цена улазнице је 800 динара. #Дивна Љубојевић певањем и дириговањем се бави од своје 17 године. Међународна публика више од две деценије прати њене наступе док светски критичари и медији њен глас називају „анђеоским“. Импозантна биографија Дивне Љубојевић сврстава је у ред највећих преносилаца српске, византијске и православне културне баштине.`

ljubojevic

СРЕДА, 14. И ЧЕТВРТАК, 15. ДЕЦЕМБАР

#ЦИКЛУС ФИЛМА - АЛЕН ДЕЛОН

ФИЛМ: „ТРИ КОРАКА У ЛУДИЛО“

У оквиру Циклуса филма – „Ален Делон“ у среду, 14. и четвртак, 15. децембра у малој сали Културног центра од 20 часова биће емитован филм: „Три корака у лудило“ - /1968. – Федерико Фелини, Луи Мал и Роже Вадим/. Три филмске интерпретације приповедака Едгара Алана Поа у режији Фелинија, Луиса Малеа и Вадима, са звезданом глумачком поставом од Terencea Stampa до Jain и Petera Fonde, Alaina Delona и Brigitte Bardot. Приче, које се баве људским слабостима и непредвидљивошћу, комбинација су оштрих критика и застрашујућих сањарија, какве само Пое зна уобличити. #Улаз на пројекцију је бесплатан.

ЧЕТВРТАК, 15. ДЕЦЕМБАР

#ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ

«ДЕЦА ДЕЦИ»

У четвртак, 15. децембра у 18 часови у великој сали Културног центра Зрењанина одржаће се пети хуманитарни концерт у организацији Музичке школе "Јосиф  Маринковић" под називом "Деца деци ", намењен дневном центру за децу са инвалидитететом "Алтернатива" и школи за децу са посебним потребама "9. мај". Вече ће започети најмлађи учесници – хор Креативне музичке радионице, музичког забавишта при удружењу ''Колегијум'' – а поред њих, наступиће и хор припремног разреда, као и најмлађи ученици флауте, виолине, тромбона, виолончела, соло певања, хармонике, и многих других инструмената. Циљ овог концерта је да се прикупи што већи број пакетића за децу како бисмо их обрадовали за новогодишње и божићне празнике, а улазница ће бити као и претходних година – неки слаткиш (чоколадице, смоки, кексић, бананице...) или дечје играчке. Из музичке школе Вас позивају да им  се придружите у што већем броју и проведете једно лепо вече.

muzicka

ПЕТАК, 16. ДЕЦЕМБАР

#ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТ

„ВЕЧЕ СТАРОГРАДСКЕ МУЗИКЕ“

У петак, 16. децембра са почетком у 18 часова у Барокној сали Градске куће биће одржан концерт под називом: „Вече староградске музике“.  Хор „Клуба за стара и одрасла лица – Зрењанин“ извешће популарне староградске песме и романсе. #Улаз је бесплатан.

ПЕТАК, 16. ДЕЦЕМБАР

#ОТВАРАЊЕ ЛИКОВНОГ САЛОНА 30X30

Отварање Ликовног салона – изложбене поставке најуспешнијих учесника ликовног конкурса 30 са 30, расписаног од стране Културног центра Зрењанина, проглашење најуспешнијих учесника и додела награда биће одржанo у петак, 16. децембра у Културном центру са почетком у 19 часова.

СУБОТА, 17. ДЕЦЕМБАР

#ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

КУД „ПИОНИР“

Годишњи концерт КУД „Пионир“ биће одржан у суботу, 17. децембра у великој сали Културног центра. Програм почиње у 19 часова. Као и увек за све љубитеље традиционалне музике – песме и игре,  КУД „Пионир“ припрема занимљив програм. #Карте се продају на билетарници Културног центра од 10 до 12 и од 18 до 20 часова. Цена улазнице у претпродаји је 300 а на дан концерта 400 динара.

koncert

СУБОТА, 17. ДЕЦЕМБАР

#КОНЦЕРТ/НАСТУП БЕНДОВА

У суботу, 17. децембра одржаће се концерт бендова: Drink or die, Trash Union /Зрењанин/, Overpain /Солун/, Neprijatelj prelazi и Zeku /Нови Сад/. Почетак програма је у 22 часа у Кафеу Културног центра Зрењанина.

 

НЕДЕЉА, 18. ДЕЦЕМБАР

#ПРЕДСТАВА „ТРИ ЛИЦА ОГЛЕДАЛА“

/Позоришно истраживање екстремизма/

Представа – „Три лица огледала“ биће изведена на великој сцени Културног центра Зрењанина у недељу, 18. децембра. Представа почиње у 20 часова. Извођачи су: Слободан Бештић, Павле Пекић, Владимир Алексић. Режија: Гордана Лебовић. Драматургија: Вања Николић. Костим и сценографија: Исидора Спасић. Композиција, избор музике и стручне консултације: Ведран Вучић. #Улаз је бесплатан. #Три лица огледала је експеримент, позоришни и друштвени. Такав експеримент спаја у једно глумца као особу, као лик и као друштвено освешћено биће. Тиме нам нуди специфично позоришно искуство, у коме не остајемо само гледаоци, већ постајемо активни учесници и саучесници. #Три лица огледала нам открива три лица друштвене стварности. Прву свакодневну, свима видљиву која нас информише о збивањима око нас. Другу скривену, а ипак универзалну и архетипску. Трећа мисаону, интелектуалну, критичку, ону способну да открије механизме функционисања прве две. Да бисмо видели та лица јавности, потребно је да видимо све њене одразе у огледалу и да их постанемо свесни. Потребно је да скинемо сопствене маске, па погледамо сопствени одраз и будемо искрени према себи. #Зато је неопходно да у потпуности поверујемо у позоришни чин коме присуствујемо, да прихватимо учешће у њему, да му се препустимо и да му верујемо. Правећи изборе, опредељујемо се за оно што нам више прија. Правећи изборе, опредељујемо се кога подржавамо. Правећи изборе, опредељујемо се како мислимо. Правећи изборе опредељујемо се ка ком екстрему можемо да одемо.

predstava

УТОРАК, 20. ДЕЦЕМБАР

#ТРИБИНА

-          СЕЋАЊЕ НА СОЦИЈАЛИЗАМ У ХРВАТСКОЈ И СРБИЈИ

Трибина – „Сећање на социјализам у Хрватској и Србији“ биће одржана у уторак, 20. децембра у малој сали Културног центра. Уводничар је Владимир Симовић, социолог а модератор Мирослав Самарџић. Трибина почиње у 19 часова.

УТОРАК, 20. ДЕЦЕМБАР

#НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ОРКЕСТАРА

МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „ЈОСИФ МАРИНКОВИЋ“

Новогодишњи концерт оркестара Музичке школе „Јосиф Маринковић“ биће одржан у уторак, 20. децембра са почетком у 19 часова у Барокној сали Градске куће. #Улаз је бесплатан.

 

 

ЧЕТВРТАК, 22. ДЕЦЕМБАР

#ПРАЗНИЧНЕ ХОРСКЕ ЧАРОЛИЈЕ

-          Концерт дечјих хорова

-          Хуманитарна акција

У четвртак, 22. децембра у великој сали Културног центра Зрењанина биће одржан концерт под називом: „Празничне хорске чаролије“. Учествују градски дечји хорови а на репертоару су новогодишње и божићне песме. И ове године промотивни концерт - „Празничне хорске чаролије“ - Хорског фестивала „Слободан Бурсаћ“ је хуманитарног карактера. #Хуманитарна акција обухвата прикупљање слатких и сланих производа за новогодишње пакетиће који су намењени деци Дечјег одељења зрењанинске болнице. #Програм почиње у 19 часова.

 

 

ЧЕТВРТАК, 22. ДЕЦЕМБАР

#ЗВЕЗДАРА ТЕАТАР

-          „ХИПОНОЗА ЈЕДНЕ ЉУБАВИ“

У четвртак, 22. децембра Културни центар Зрењанина организује посету Звездара театру – на позоришну представу „Хипноза једне љубави“. Писац и редитељ – Душан Ковачевић. Играју: Љубомир Бандовић, Аница Добра, Нина Јанковић и др. #Полазак је у 17 часова испред Културног центра. Цена: 1650 динара.

 

 

ПЕТАК, 23. ДЕЦЕМБАР

#ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА – КОМЕДИЈА

„ПРИЧА СЕ ПО ГРАДУ“

Комедија „Прича се по граду“ – Сташе Копривице биће изведена у петак, 23. децембра у Културном центру Зрењанина. Представа почиње у 20 часова. Играју: Олга Одановић, Дубравка Мијатовић, Сена Ђоровић и Анастасиа Мандић. # Трач саставни део стварности, прекида доколицу четири жене /мајке, ћерке и другарица/, шири се градом, ствара заплете, сукобљава пријатељице а главни актер трача је „неодољиви“ неверни мушкарац. Цена улазнице је: 700 динара.

trac

 

Организатор задржава право измене програма.


КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЊЕ У
ИЗЛОЖБЕНОМ САЛОНУ 

КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА ЗА 2017. ГОДИНУ

 

 

     Културни центар Зрењанина расписује конкурс за  самосталне и групне изложбе за излагачку 2017. годину. Право учешћа на конкурсу имају сви ликовни, примењени и мултимедијални академски  уметници, групе и удружења ликовних уметника. Конкурс је отворен до 23. јануара 2017. године.

 

     Документација за конкурс треба да садржи:

 

– Професионалну биографију аутора;

– Сажету концепцију изложбе;

– Технички опис изложбе (број слика, паноа, радова, њихове димензије, број потребних постоља, додатна потребна опрема...);

– Контакт адресу, и-мејл адресу и телефон;

Фотографије радова који се предлажу за изложбу, са назначеним димензијама, техником и годином настанка;

По могућности, каталог и фотографије са претходне поставке изложбе.

 

     Конкурсни материјал се може доставити на електронску адресу sandra.banjanin@gmail.com , или поштом на:

 

Културни центар Зрењанина

(за ликовни конкурс)

Народне омладине 1

23 000 Зрењанин

 

     Уколико се шаље поштом, сав метеријал доставити и у електронском облику (на компакт диску, 300 дпи). Конкурсни материјал се не враћа, а непотпуни конкурсни материјал неће бити разматран. Послате фотографије ће бити коришћене за штампани материјал и графичка решења за промоцију изложбе.

 

     О одабиру изложби одлучује Уметнички савет Изложбеног салона  Културног центра Зрењанина. Сви пријављени аутори ће бити обавештени о резултатима конкурса путем и-мејла до краја јануара 2017.године.

 

    

      Културни центар Зрењанина се обавезује да постави изложбу, организује отварање, медијску подршку и штампа пропратни материјал у складу са могућностима. Око појединости сваке изложбе појединчано, договараће се аутор и уредница програма визуелне уметности. За додатне информације, позвати: 064.811.64.60 (Сандра Бањанин).

 

У Зрењанину, 12.12.2016. године

                                                     

Горан Маринковић, директор Културног центра Зрењанина

 


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB