spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAJAVA PROGRAMA DO 19. JANUARA 2017.
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 19. JANUARA 2017. PDF Štampaj E-pošta


 СРЕДА, 11. ЈАНУАР

#ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА МАРКА ЦВЕЈИЋА

„РАДНИЧКА КЛАСА ОДЛАЗИ У РАЈ“

Филм Марка Цвејића „Радничка класа одлази у рај“ премијерно биће приказан у среду, 11. јануара у 20 часова у великој сали Културног центра Зрењанина. #Документарни филм о д некадашњој радничкој класи у данашњем транзиционом српском друштву. Прича приказује животне свакодневице петоро бивших радника у зрењанинским привредним и индустријским гигантима. Филм је снимљен као документарна драма, и даје нам нови поглед на заборављене хероје радничке класе, људи који су победили време, систем, транзицију и сиромаштво, а чије су трагичне животне приче и данас нове, савремене, аутохтоне и трајне. Наступају: Марија Керестеш, Милан Симић, Алфред Келемен, Бранислав Оџин, Јовица Бербаков и Михаљ Керестеш. Сценарио и режија: Марко Цвејић. Монтажа: Александар Љиљак. Продуценти: Марко Цвејић и Том Гомизељ. Музички продуцент: Витја Балжалорски. Музичари: Јошт Драшлер /контрабас/, Марко Брдник /хармоника/. Дизјан звука: Јернеј Черналогар. Анимација слике: Изванредни Боб. Дизајн: Матеј Ступица. Продукција: Мандрагола филм&Луксуз продукција /2017./ #Трајање: 80 минута. #Суфинансирање филма помогли су: Филмски центар Србије и Министраство културе Републике Србије. #Улаз је бесплатан.

 

ЧЕТВРТАК, 12. ЈАНУАР

#ФИЛМ МАРКА ЦВЕЈИЋА – „РАДНИЧКА КЛАСА ОДЛАЗИ У РАЈ“

И ФИЛМСКИ ЕСЕЈ – „КАКО ЈЕ ПАНТА ДОСПЕО НА КАЗАН“

У четвртак, 12. јануара у 20 часова у великој сали Културног центра Зрењанина биће приказан филм Марка Цвејића – „Радничка класа одлази у рај“. Након тога емитоваће се и филмски есеј „Како је Панта доспео на казан“. Реч је о филмском есеју који говори о драматичној судбини Ненада Пантића, алиас Панта Шикља Нафта, једном од најпознатијих војвођанских авангардних музичара и песника. Документарна прича приказује положај појединца у савременом српском друштву, које се још увек бори са неуспешном транзицијом. Режију, монтажу и продукцију потписује Марко Цвејић. Директор фотографије је Александар Калезић. Сниматељ звука: Срђан Ђурановић. Дизајн звука: Лука Цветко. Филм траје 24 мин. Продукција: Мандрагола филм 2017. #Улаз је бесплатан.

 

 ПЕТАК, 13. ЈАНУАР

#ИЗЛОЖБА „КОРАК ПО КОРАК“

#ИЗЛОЖБА РАДОВА АНДРЕЈЕ И МАРИЈЕ НИКИЋ

Изложба радова Андреје и Марије Никић – „Корак по корак“ биће  отворена у петак, 13. јануара у 19 часова у изложбеном салону Културног центра Зрењанина. Сам назив изложбе говори о њиховим почецима, првим радовима и напретку који су постигле  захваљујући професору Александру Качару, код кога похађају часове сликања још од 2009. године. За њихове радове се наводи да су Андрејини потези бржи и слободнији док Марија више ужива у детаљима и прецизним линијама. #У будућности знања и вештине из ликовне уметности желе да што боље искористе у даљем школовању и образовању. Марија жели да упише Факултет примењених уметности у Београду док Андреја, такође, размишља у том правцу. #Ово им је друга изложба на којој представљају своје радове.

УТОРАК, 17. ЈАНУАР

#ТРИБИНА

У уторак, 17. јануара у малој сали Културног центра Зрењанина са почетком у 19 часова биће одржана трибина: „Урбани метаболизам и транзиција у посткарбонско друштво“. Уводничар је Никола Бурић, еколог а модератор трибине је Мирослав Самарџић.

СРЕДА, 18. И ЧЕТВРТАК, 19. ЈАНУАР

#ЦИКЛУС ФИЛМОВА ДЕЈВИДА ЛИНА

ФИЛМ: „КРАТАК СУСРЕТ“

У оквиру Циклуса филмова Дејвида Лина у среду, 18. и четвртак, 19. jануара са почетком у 20 часова у малој сали Културног центра Зрењанина биће приказана романтична драма – филм: „Кратак сусрет“/Brief Encounter/ 1945, Велика Британија, 86'/. #Улаз је бесплатан. #Према анкети магазина „Тајм аут“ филм „Каратак сусрет“ проглашен је за најромантичнији филм у историји иако нема срећног краја. У филму Силија Џонс и Тревор Хауард глуме пар који се заљубљује иако су у браку...

ЧЕТВРТАК, 19. ЈАНУАР

#ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ

У организацији Града Зрењанина, Културног центра и Црквене општине Зрењанина у четвртак, 19. јануара у 12 часова на Језеру код Културног центра биће одржано девето, традиционално, ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ. Сви заинтересовани за надметање у пливању и за све ближе информације могу се пријавити и обратити на број телефона – 064/8116471.

УТОРАК, 24. ЈАНУАР

#ПОСЕТА ЈДП

-          ПРЕДСТАВА „ХАМЛЕТ“

У уторак, 24. јануара Културни центар Зрењанина организује посету ЈДП – Београд на позоришну представу „Хамлет“. Представу је режирао Александар Поповски. Играју: Небојша Глоговац, Јелена Ђуричић, Никола Ракочевић и др. Полазак је у 17 часова испред Културног центра. Цена: 1600 динара.

Организатор задржава право измене програма.

 

КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЊЕ У ИЗЛОЖБЕНОМ САЛОНУ 

КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА ЗА 2017. ГОДИНУ

 

 

     Културни центар Зрењанина расписује конкурс за  самосталне и групне изложбе за излагачку 2017. годину. Право учешћа на конкурсу имају сви ликовни, примењени и мултимедијални академски  уметници, групе и удружења ликовних уметника. Конкурс је отворен до 23. јануара 2017. године.

 

     Документација за конкурс треба да садржи:

 

– Професионалну биографију аутора;

– Сажету концепцију изложбе;

– Технички опис изложбе (број слика, паноа, радова, њихове димензије, број потребних постоља, додатна потребна опрема...);

– Контакт адресу, и-мејл адресу и телефон;

Фотографије радова који се предлажу за изложбу, са назначеним димензијама, техником и годином настанка;

По могућности, каталог и фотографије са претходне поставке изложбе.

 

     Конкурсни материјал се може доставити на електронску адресу sandra.banjanin@gmail.com , или поштом на:

 

Културни центар Зрењанина

(за ликовни конкурс)

Народне омладине 1

23 000 Зрењанин

 

     Уколико се шаље поштом, сав метеријал доставити и у електронском облику (на компакт диску, 300 дпи). Конкурсни материјал се не враћа, а непотпуни конкурсни материјал неће бити разматран. Послате фотографије ће бити коришћене за штампани материјал и графичка решења за промоцију изложбе.

 

     О одабиру изложби одлучује Уметнички савет Изложбеног салона  Културног центра Зрењанина. Сви пријављени аутори ће бити обавештени о резултатима конкурса путем и-мејла до краја јануара 2017.године.

 

    

      Културни центар Зрењанина се обавезује да постави изложбу, организује отварање, медијску подршку и штампа пропратни материјал у складу са могућностима. Око појединости сваке изложбе појединчано, договараће се аутор и уредница програма визуелне уметности. За додатне информације, позвати: 064.811.64.60 (Сандра Бањанин).

 

У Зрењанину, 12.12.2016. године

                                                     

Горан Маринковић, директор Културног центра Зрењанина 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB