spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow PROGRAM KULTURNOG CENTRA DO 2. MARTA 2017.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8098196
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
PROGRAM KULTURNOG CENTRA DO 2. MARTA 2017. PDF Štampaj E-pošta

УТОРАК, 21. ФЕБРУАР

#ТРИБИНА

Клуб вина из Зрењанина у сарадњи са Културним центром у уторак, 21. фебруара организује трибину – „Нове тенденције у производњи калемовa винове лозе са посебним освртом на ароматичне сорте“. Предавач је Весна Видас. Трибина почиње у 19 часова у малој сали Културног центра Зрењанина. #Уводни део предавања обухватиће кратку презентацију VCR –а и његових активности (VCR је водећа светска компанија у производњи калемова винове лозе) а презентацију ће урадити Шомођи Шандор званични представник VCR-a за Србију, Мекедонију, Црну Гору И Босну и Херцеговину. Након тога говориће се о новим тенденцијама у избору винских сорти. Трећи део посвећен је старим и новим ароматичним а посебно мускатним сортама.

СРЕДА, 22. ФЕБРУАР

#ЈЕДАНАЕСТИ ВОЈВОЂАНСКИ BRASS FESTIVAL

Једанаести Војвођански Brass festival биће одржан у среду, 22. фебруара у Културном центру Зрењанина. Фестивал почиње у 16 часова. На фестивалу ће учествовати ученици лимених дувачких одсека из свих војвођанских музичких школа и студенти Академије музичке уметности у Новом Саду. На програму су дела Моцарта, Бетовена, Чајковског, Бартока и других аутора, као и композиције популарне евергин музике, џез стандарди и староградске музике.*Улаз је бесплатан. Организатори фестивала су: Градски дувачки оркестар Зрењанин, Актив лимених дувача музичких школа Војводине, Музичка школа „Јосиф Маринковић“ у сарадњи са Културним центром Зрењанина и WASBE (Word Association for Symphonic Bands and Ensembles).

СРЕДА, 22. И ЧЕТВРТАК, 23. ФЕБРУАР

#ЦИКЛУС ФИЛМОВА ГАРИЈА КУПЕРА

ФИЛМ: „ЂАВОЛОВ ВРТ“

У оквиру Циклуса филова Гарија Купера у среду, 22. и четвртак, 23. фебруара од 20 часова у малој сали Културног центра Зрењанина приказује се филм: „Ђаволов врт“/The Garden of Evil (1954, САД, 100’). Филм је режирао Хенри Хатавеј. Носиоци главних улога у филму су: Гари Купер, Ричард Видмарк. Сузан Хејворд и Камерон Мичел. У оквиру радње филма развијена су два основна мотива – љубавни мотив и мотив жеље за проналаском злата...

 

ПЕТАК, 24. ФЕБРУАР

#ПРЕДАВАЊЕ

-          КАКО БИТИ ЗДРАВ У 21. ВЕКУ

#У петак, 24. фебруара у малој сали Културног центра Зрењанина са почетком у 18 часова биће одржано предавање на тему – „Како бити здрав у 21. веку“. Предавач је је Прим. др мед. Боро М. Вујасин. Улаз је слободан.

 

ПЕТАК, 24. ФЕБРУАР

ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА

Изложба цртежа Славице Илић биће отворена у Културном центру Зрењанина у петак, 24. фебруара у 19 часова. Славица Илић (1989.) рођена је у Голупцу. Завршила је мастер студије на Академији лепих уметности у Београду у класи професора Саше Филиповића. Учествовала је на четрдесет и две групне изложбе међу којима је и изложба Ликовног салона 30X30 – Културног центра Зрењанина. Своје радове је излагала на десет самосталних изложби међу којима ћемо издвојити и самосталну  изложбу у Паризу која је организована у Културном центру Србије итд...  Добитница је и неких од ликовних награда. Учествовала је на осам пројеката, две ликовне колоније и водила три дечје ликовне радионице.  За њено стваралаштво се наводи: «Цртежи су настали као израз маште уметника, несвесног стања које свако од нас поседује. Начин израде се одвија тако што без икаквог плана, претходног размишљања и промишљања настане цртеж и на тај начин се сва подсвест пренесе на папир. Изненађујуће су сцене које се јављају на папиру, како за посматрача, тако и за самог уметника који није свестан своје подсвести док се не појави пред њим. Неки заборављени снови или исти који су оставили јак утисак, неке боли и мисли, то су идеје које се преточе у слике и сцене које оживе помоћу мастила...С почетка су радови били једноставни, умерени док се није изразила потпуна слобода. Што је мања свест о приказу била, већа је била слобода и необичност тих приказа. Поента и јесте подсвест, а не ограничење, уметност нема границе, као што нема ни ум човека, то ограничење треба изоставити и пустити подсвест да одигра своју игру. #Сваки човек има свесну, подсвесну и несвесну страну. Свесна страна је присурна док смо будни, на јави, несвесност се јавља када нам је нешто непознато, неприметно, а подсвест гушимо и она испливава током ноћи, током сна. У овим радовима је представљена подсвестна страна, али на јави. То нису цртежи снова које сањамо током ноћи, па их касније забележимо, ово су снови на јави, а уметници и јесу сањари и то је особина коју не смемо занемарити.»

ilic

ПЕТАК, 24. ФЕБРУАР

ЗРЕЊАНИНСКА ПРЕМИЈЕРА

ФИЛМА – „ШАЈТИНАЦ“

Зрењанинска премијера документарног филма: „Шајтинац“ одржаће се у петак, 24. фебруара у малој сали Културног центра. Пројекција почиње у 20 часова. Улаз је бесплатан. #Овај четрдесетшестоминутни документарни филм састоји се од разговора које је редитељ Бошко Милосављевић водио са Угљешом Шајтинцем, лауреатом бројних литерарних награда - од којих су најзначајније Виталова, награда Бора Станковић као и награда Европске уније за књижевност. Шајтинац је писац неколико романа, великог броја прича, а аутор је и неколико драма које су имале великог успеха на српским и енглеским позорницама. Први део састоји се од разговора које писац и редитељ воде на старом немачком аеродрому из Другог светског рата - који се налази у Банату. Док откривају простор, саговорници говоре о литератури, уметности, историји - и о људима. Други део посвећен је драмама и романима Шајтинца. Трећи део обрађује тему ,,Хадерсфилд" - најпознатију Угљешину драму по којој је снимљен филм. У овом драмском документарном игроказу о Шајтинцу говоре г. Милан Милосављевић, Небојша Глоговац, Горан Шушљик, Војин Ћетковић, Арон Балаж, Горчин Стојановић, Милош Кречковић, Јелена Петровић, Слободан Ћустић, Сузана Лукић, Гојко Божовић - као и многи други људи из света уметности и културе.Директор фотографије је Душан Петковић, сниматељ тона Владимир Јовановић, монтажу потписује Горан Мијић, а музику композитор Владимир Тубић. Продуцент је Милан Кићевац, а редитељ Бошко Милосављевић.

film

ПЕТАК, 24. ФЕБРУАРА

ПРЕДСТАВА

„РИЈАЛИТИ ОБРАЧУН“

У петак, 24. фебруара на великој сцени Културног центра биће изведена позоришна представа „Ријалити обрачун“. Представа почиње у 20 часова. Карте се продају на билетарници Културног центра од 10 до 12 и од 18 до 20 часова. Цена улазнице је 700 а за организоване посете 600 динара. Представа је рађена по тексту новинара, тв водитеља и писаца Вање Булића. Адаптацију и режију потписује Раде Вукотић. Играју: Игор Дамјановић, Иван Бекјарев и Данина Јефтић. #Учесници једног ријалити програма након његовог завршетка настављају животе у својој реалности и свакодневици на исти начин као што су то радили и током одржавања ријалитија. Црна комедија која изазвива смех и сузе код публике.

СУБОТА, 25. ФЕБРУАР

КОНЦЕРТ – „ХИ-КВАДРАТ“

-          СТИХОВИ И ГИТАРСКА МУЗИКА

У суботу, 25. фебруара у КЦ Кафеу Културног центра Зрењанина биће одржан концерт  дуета „Хи-квадрат“. Концерт почиње у 20 часова. Улаз је бесплатан. Реч је о дуету из Москве кога карактерише посебан формат. Програм чине стихови и песме на руском језику, а њихово извођење праћено је слајдовима са преводом песама на српски језик. Двехиљаде шеснаесте године извели су такав концерт са слајдовима у Гучи, у Србији. Не наступају превише често и врло пажљиво приступају избору места за извођење концерта. Како наводе: - «оно што нам је једино важно је да дамо свој мали допринос за јачање пријатељства наших братских народа».

koncert

ПОНЕДЕЉАК, 27. ФЕБРУАР

#ТРИБИНА

Трибина: „Даљинско грејање у Зрењанину“ биће одржана у понедељак, 27. фебруара у великој сали Културног центра Зрењанина. Говори: Александар Коровљев – дипломирани инжењер. Модератор је Мирослав Самарџић. Трибина почиње у 19 часова.
ТРИБИНА ЈЕ ОТКАЗАНА ЗБОГ СПРЕЧЕНОСТИ УЧЕСНИКА ТРИБИНЕ.


УТОРАК, 28. ФЕБРУАР

#ТРИБИНА

АНТОНИО ГРАМШИ

У уторак, 28. фебруара у малој сали Културног центра  са почетком у 19 часова биће одржана трибина – „Антонио Грамши“.  Уводничар је др Радивоје Јововић, политиколог. Модератор трибине је Мирослав Самарџић.

 

 СРЕДА, 1. И ЧЕТВРТАК, 2. МАРТ

ЦИКЛУС ФИЛМОВА ГАРИЈА КУПЕРА

ФИЛМ: „ТАЧНО У ПОДНЕ“

У оквиру Циклуса филмова Гарија Купера у среду, 1. и четвртак, 2. марта у малој сали Културног центра од 20 часова биће емитован класик вестерн жанра – „Тачно у подне“ (High Noon). Филм је режирао Фред Зинеман. Филм је оживео каријеру Гарија Купера који је у њему дао једну од најупечатљивијих улога а свету је представио нову звезду – Грејс Кели. Реч је о америчком црно-белом вестерну из 1952. године. #Улаз на пројекцију је бесплатан.

СУБОТА, 4. МАРТ

КОНЦЕРТ АМИРЕ МЕДУЊАНИН

Светски призната певачица севдалинки Амира Медуњанин, након недавно испуњеног београдског Сава центра, наставља промоцију новог албума "Дамар" турнејом која ће током марта обухватити Нови Сад, Крагујевац, Ниш, Зрењанин...Концерт у Зрењанину биће одржан у суботу, 4. марта на великој сцени Културног центра. Концерт почиње у 20 часова. "Истинска емоција ће увијек дотаћи људе ако слушају пјесму отвореног срца. Тако права музика свугдје стиже до својих људи. Ако тада крене и која суза, то је нормално. Људи смо од крви и меса, нисмо од камена. Битно је да вјерујемо ријечима и осјећају који се кроз пјесму прича. Видимо се у марту", поручује Амира. На новом албуму "Дамар" (2016), који је на ЦД-у у Србији објавила промотерска кућа Long Play, Амира је снимила "Кад ја пођох на Бентбашу", "Шта ћемо љубав крити", "Вјетар ружу пољујкује" и друге севдалинке и традиционале са наших простора, дајући им новим аранжманима нове обрисе и боје.  Први пут у каријери снимила је две нове, ауторске композиције - “Пјеват ћемо шта нам срце зна” написао је сарајевски севдалија Дамир Имамовић, а друга је насловна “Дамар” на музику гитаристе Бошка Јовића и стихове Марије Карауле Крзнарић. "Дамар има више значења. Између осталог то је жила куцавица, било, животна енергија... Мене ове пјесме чине живом. Није могла бити боља ријеч за све што радим", објашњава Амира. Карте се продају на билетарници Културног центра Зрењанин сваког радног дана и суботом од 10 до 12 и од 18 до 20 часова. Цена улазнице је 1000 динара а за организоване посете 900 динара. Фотографија: Едвин Калић.

koncert

 

 

 

 

 

Добро дошли!

 

 

 

 

Организатор задржава право измене програма.


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB