spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAJAVA PROGRAMA DO 30. MARTA 2017.
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 30. MARTA 2017. PDF Štampaj E-pošta

УТОРАК, 21. МАРТ

#ДЕЧЈИ КВИЗ – „КО ЋЕ БОЉЕ, КО ЋЕ ПРЕ?“

ВЕЛИКО ФИНАЛЕ

 Велко финале дечјег квиза „Ко ће боље, ко ће пре?“ биће одржано у уторак, 21. марта са почетком у 9.30. ч. у великој сали Културног центра Зрењанина. Културни центар у сарадњи са Предшколском установом Зрењанина организовало је овај едукативни и забавни квиз за најмлађе са заједничком жеља и циљем да се на весео и забаван начин, кроз игру, презентују васпитно-образовне активности васпитача и деце. У квиз такмичењу учествују припремне групе-забавишта. #Учесницима следе пригодне награде.

kviz

 

УТОРАК, 21. МАРТ

#ТРИБИНА

„ПОЛИТИЧКЕ ИДЕЈЕ ВАСЕ СТАЈИЋА“

#Трибина – „Политичке идеје Васе Стајића“ биће одржана у уторак, 21. марта у малој сали Културног центра у 19 часова. Уводничар др Мирослав Илић и др Душко Радосављевић. Модератор је Мирослав Самарџић. Трибина се организује у сарадњи са Војвођанском политиколошком асоцијацијом.

СРЕДА, 22. И ЧЕТВРТАК, 23. МАРТ

#ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН

ЦИКЛУС – „ХРОНИКЕ СВАКОДНЕВНОГ НАСИЉА“

ФИЛМ: „НИСАМ ЂУБРЕ“

У оквиру Француског филмског каравана – циклуса „Хронике свакодневног насиља“ у среду, 22. и четвртак, 23. марта од 20 часова у малој сали Културног центра Зрењанина приказује се филм: „Нисам ђубре“.  Улаз на пројекције је бесплатан. Филм се емитује у сарадњи са Француским институтом у Србији.

Нисам ђубре 

(ФРА, 2016, 111') Режија: Емануел Финкиел

Играју: Никола Дивошел, Мелани Тјери, Марин Кајон

Након што је брутално нападнут на улици, Еди лажно оптужује Ахмеда, идеалног кривца, кога је уочио на улици неколико дана пре напада. Док Ахмед упада у канџе немилосрдног правосудног система, Еди се труди да настави нормалним током живот са женом и сином. Добија нови посао и све изгледа као да се вратило у нормалу. Међутим, полако га притиска бреме његовог неморалног поступка... Ризикујући да изгуби све, Еди ће покушати да открије истину...

ЧЕТВРТАК, 23. МАРТ

#ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА

-          МЈУЗИКЛ „МАЛИ ПРИНЦ“

Хуманитарна представа/мјузикл „Мали принц“ биће изведен/а у четвртак, 23. марта у великој сали Културног центра Зрењанина од 14 и од 16 часова. Представа се игра у оквиру акције „Магнет за љубав“. Циљ акције је прикупљање новца за набавку магнетне резонанце /MRI/, пратеће опреме и првог специјалног инкубатора за MRI дијагностику превремено рођених беба, новорођанчади, деце и омладине. Представу је припремила Плесна академија „Viva dance“ из Новог Сада у сарадњи са центром за креативно одрастање и мултикултуралну сарадњу - „Цеком“, основном школом „Вук Караџић“ и плесним студиjом „Стејџ“ из Зрењанина. Цена улазнице је 150 динара. Карте се продају на билетарници Културног центра на дан представе. Резервацију улазница и заказивање термина гледања представе можете обавити и путем телефона: 064/1695569.

mjuzikl

ПЕТАК, 24. МАРТ

ПОСЕТА СНП

ПРЕДСТАВА „ЧАС АНАТОМИЈЕ“

У петак, 24. марта Културни центар Зрењанина организује одлазак у СНП – Нови Сад на представу „Час анатомије“. Представа је ауторски пројекат и урађена је у режији Андраша Урбана. Играју: Радоје Чупић, Југослав Крајнов, Марија Меденица и др.  Полазак је у 16.30 часова испред Културног центра. Цена улазнице је 1000 динара.

 

 ПЕТАК, 24. МАРТ

#ПРЕДАВАЊЕ

У петак, 24. марта у малој сали Културног центра Зрењанина са почетком у 18 часова биће одржано предавање на тему – „Сигнали живота“. Предавач је Прим. др мед. Боро М. Вујасин. #Улаз је слободан.

ПЕТАК, 24. МАРТ

#ИЗЛОЖБА РАДОВА МИЛИВОЈА КОСТИЋА

Изложба радова Миливоја Костића – цртежа из циклуса „Виглед“ биће отворена у петак, 24. марта у изложбеном салону Културног центра у 19 часова. Миливој Костић рођен је у Ваљеву 1971. Дипломирао је сликарство на Академији уметности у Новом Саду. Члан је Удружења Ликовних уметника Србије. Излагао је самостално и групно на више десетина изложби у земљи и иностранству. #Виглед је назив за отвор на таваници пећине кроз коју пролази сноп светслоти. Симболично, проток светлости кроз таму. Виглед је један од облика позитивног искуства пренесен из света реалности „у свет уобразиљног виђења“. #Цртежи су настали у периоду од 2010 – 2016. Поред аутора на отварању ће говорити и сликар Богољуб Арсенијевић – Маки.

vigled

 

СУБОТА, 25. МАРТ

#ПЕТА СЕЗОНА ВЕЛИКОГ ДЕЧЈЕГ КВИЗА

„СУПЕРСУ“

Пета сезона великог дечјег квиза СуПерсу почиње у суботу, 25. марта. Реч је о такмичењу које је намењено ученицима виших разреда основних школа Средњобанатског округа. На овогодишње такмичење пријавило се  17 школа  са 24 екипе. Квиз такмичење одржава се у великој сали Културног центра Зрењанина у суботу - 25. марта, суботу – 1. априла и суботу, 8. априла у терминима од 10, 11, 12 и 13 часова и отворено је за јавност. Такмичење је елиминаторног карактера. Финални круг такмичења чине три екипе – победнице сваког појединачног такмичења.  Жири чине: Рако Томовић – професор историје  који је и председник жирија, Весна Одаџић – професорка биологије и Владимир Ђурић – програмски директор Културног центра Зрењанина - пратиће такмичење и тачност питања и одговора учесника СуПерсу квиза. Сви такмичари биће награђени пригодним поклонима спонзора а победици  ће освојити вредне награде у виду путовања. Пријатељи СуПерсу квиза су: Персу маркети, Мркшићеви Салаши, Млекара – Zott, Књижара – „Бироопрема“, Аквапарк „Петроленд“ – Бачки Петровац, Краљева вода и Аквапарк Јагодина. Првог такмичарског дана у суботу, 25. марта такмиче се следећих 12 екипа:

- Од 10 часова екипа ОШ „Свети Сава“ из Житишта, ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Зрењанина и екипа ОШ „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина;

- Од 11 часова екипа ОШ „Јован Дучић“ из Клека, ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Зрењанина (екипа 1) и ОШ „Братство - Јединство“ из Белог блата;

- Од 12 часова екипа ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Фаркаждина, ОШ „Др Јован Цвијић“ (екипа 2) из Зрењанина и ОШ „Ђура Јакшић“ (екипа 2) из Зрењанина;

- Од 13 часова екипа ОШ „Стеван Книћанин“ из Книћанина, ОШ „Петар Петровић Његош“ из Зрењанина и екипа ОШ „Братство“ из Арадца.

supersu

                                   

УТОРАК, 28. МАРТ

#ТРИБИНА

Трибина – „Могућности и ризици вештачке интелигенције“ биће одржана у уторак, 28. марта у малој сали Културног центра са почетком у 19 часова. Уводничар је др Стеван Гостојић – доцент на Факултету техничких наука у Новом Саду. Модератор трибине је Мирослав Самарџић.

СРЕДА, 29. И ЧЕТВРТАК, 30. МАРТ

#ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН

ЦИКЛУС – „ХРОНИКЕ СВАКОДНЕВНОГ НАСИЉА“

ФИЛМ: „ЦЕНТАР ЦИКЛОНА“

У оквиру Француског филмског каравана – циклуса „Хронике свакодневног насиља“ у среду, 29. и четвртак, 30. марта од 20 часова у малој сали Културног центра Зрењанина приказује се филм: „Центар циклона“.  Улаз на пројекције је бесплатан. Филм се емитује у сарадњи са Француским институтом у Србији.

 Центар циклона

(ФРА, 2015, 97')

Режија: Секу Траоре
Играју: Мајмуна Ндиај, Фрагас Асонде, Абидин Диоар

Док грађански рат увелико разара једну афричку земљу, суд бунтовнику кога терете за ратне злочине поставља за браниоца по службеној дужности једну младу адвокатицу. Као у шаховској партији, распламсава се сукоб између двоје људи потпуно различитих ставова и схватања: адвокатице идеалисте и бившег детета –војника.

Организатор задржава право измене програма.


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB