spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA DO 13. APRILA 2017.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 861
Veb veze: 28
Posetioci: 8055991
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA DO 13. APRILA 2017. PDF Štampaj E-pošta

УТОРАК, 4. АПРИЛ

#ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА И РАЗГОВОР О ГОЛОМ ОТОКУ

У уторак, 4. априла у малој сали Културног центра Зрењанина биће одржана пројекција филма о Голом отоку – „Предузеће Мермер“ ауторке Зорице Маринковић. Након пројекције ауторка ће одржати краће предавање о теми – Шта се догодило са човеком на Голом отоку  а потом следи разговор са публиком. Програм почиње у 19 часова.

 

СРЕДА, 5. И ЧЕТВРТАК, 6. АПРИЛ

#ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН

ЦИКЛУС – „ХРОНИКЕ СВАКОДНЕВНОГ НАСИЉА“

ФИЛМ: „БЕЛИ ВИТЕЗОВИ“

У оквиру Француског филмског каравана – циклуса „Хронике свакодневног насиља“ у среду, 5. и четвртак, 6. априла од 20 часова у малој сали Културног центра Зрењанина приказује се филм: „Бели витезови“.  Улаз на пројекције је бесплатан. Филм се емитује у сарадњи са Француским институтом у Србији.

О ФИЛМУ: „БЕЛИ ВИТЕЗОВИ“

(ФРА, 2016, 112')

Режија: Јоаким Лафос

Играју: Венсан Лендон, Луиз Буроен, Валери Донзели и др.

Жак Арно, председник једне НВО убеђује француске породице које имају проблема са усвајањем да финансирају његову мисију спасавања сирочади, жртви рата у Африци. Посвећени овој мисији, његови волонтери и он добијају месец дана да избаве и доведу 300 малишана у Француску. Међутим, да ли ће главешине села дозволити одвођење толико деце?
Како би остварио своју мисију, Жак мора да их убеди да је његов циљ само оснивање сиротишта које ће обезбедити сигурну будућност деци у земљи у којој су рођена, прикривајући притом намеру да их одведе у Француску...

 

 СРЕДА, 5. АПРИЛ

ПРЕДСТАВА ДРАМСКОГ СТУДИЈА – ЦЕКОМ

„БЕГ“

Представа „Бег“ Драмског студија – „Цеком“ биће одиграна на великој сцени Културног центра Зрењанина у среду, 5. априла у 20 часова. Представа ће бити изведена у циљу прикупљања средстава за обнову бисте Слободана Бурсаћа у Алеји великана. Улаз на представу је бесплатан а у холу Културног центра биће постављена кутија за прикупљање добровољних прилога за обнову бисте. #Представа «Бег» - из «Цекома» наводе: -« је настала применом креативног драмског процеса. Тиче се живота младих људи, истих оних који су своја животна искуства уткали у ток приче. Говоримо о генерацијама које беже од нечега ка нечему, због нечега, а најчешће је управо тај бег покретач промена, којима се не зна ни почетак ни крај. Промене су понекад добра, а понекад лоша ствар, али какве год биле, битно је знати узрок и добро промислити о последицама. Да ли је систем лош, или су лоши људи? Да ли се бег мери у метрима или у данима? Јасно и Гласно ћемо вам рећи шта мислимо, јер не знамо за другачије!»#Режија/Рад са групом: Душан Калејски#Ментор: Смиљана Туцаков#Музика: Боба Видрић, Душан Калејски и Предраг Карањац#Костими: Неда Ковач.

beg

ПЕТАК, 7. АПРИЛ

#ИЗЛОЖБА РАДОВА АНЕ ИВИЋ

„ПЕЈЗАЖИ“

(Изложба је отворена од 7 до 20. априла)

Изложба радова академске сликарке Ане Ивић   биће отворена у петак, 7. априла у 19 часова у изложбеном салону Културног центра Зрењанина.  #Ана Ивић рођена је 1977. године у Баваништу. Дипломирала је на Факултету Ликовних уметности у Београду. Чланица је УЛУВ-а и УЛУС-а. До сада је своје радове излагала на 11 самосталних и на 32 групне изложбе. Зрењанинској публици представља своје радове из циклуса „Пејзажи“. Пејзаж је мотив који је код Ане Иванић веома стилизован, сведен на знаке. Сваки рад је преображена фотографија из средства јавног информисања (новине, интернет). Они посматраче воде кроз леп регион тзв. западног Балкана, уљујкујући га у заводљиви мир и тишину безличних предела, архетипских „брда и долина“ иза којих се крију бајке, митови и легенде – како се наводи у опису њених радова. Ипак, као и у свим бајкама, и из ових крајолика вребају скривене поруке, слојевита значења а извор су им често изненађујуће сурови догађаји, објављени кроз називе радова: „Сребреница“, „Перућац“, „Митрово поље“...Препуштено је посетиоцима изложбе да топониме сместе у историјски, културолошки, морални или било који други могући контекст. Изложба жели да кроз ауторов интимни доживљај одабраних предела проговори о објективним, јавним догађајима и њиховим последицама, да кроз посматрачев интимни чин посматрања цртежа ангажује појединца који се стихијски одупре било каквом социјалном ангажовању.

 

pejzaz


НЕДЕЉА, 9. АПРИЛ

#БЕРЗА ГРАМОФОНСКИХ ПЛОЧА

У недељу, 9. априла у Културном центру Зрењанина од 10 до 14 часова биће одржана БЕРЗА ГРАМОФОНСКИХ ПЛОЧА (продаја, замена, куповина). Информације: 061/2952592.

ПОНЕДЕЉАК, 10. АПРИЛ

#ТРИБИНА

Трибина – „Култура и тржиште“ биће одржана у понедељак, 10. априла у 19 часова у малој сали Културног центра Зрењанина. Говоре: Борис Лијешевић, позоришни редитељ и Игор Штикс – филозоф и писац.  Модератор трибине је Мирослав Самарџић.

УТОРАК, 11. АПРИЛ

#ТРИБИНА

У уторак, 11. априла у малој сали Културног центра Зрењанина са почетком у 19 часова биће одржана трибина под називом – „Елеусинске мистерије у античкој Грчкој“. Уводничар је Димитрије Михајловић, историчар а модератор трибине је Мирослав Самарџић.

 СРЕДА, 12. АПРИЛ

#ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

„ДОБРО ДОШЛИ У СРБИЈУ“

Хит комедија „Добро дошли у Србију“ за чије извођење интересовање не престаје биће изведена на великој сцени Културног центра Зрењанина у среду, 12. априла. Представа почиње у 20 часова. У насловној улози игра Драган Гаги Јовановић, који потписује и сценарио и режију представе. Карте се продају на билетраници Културног центра Зрењанина сваког радног дана и суботом од 10 до 12 и од 18 до 20 часова. Цена улазнице је 1000 динара. #Драган Јовановић чувен по свом јединственом, духовитом и карактеристичном сценском изразу, показује свој јединствени комичарски таленат играјући власника агенције који гледаоце води на несвакидашње путовање по Србији - показујући све њене неправдено запостављене вредности и лепоте. Надамо се да ћете уживати у овом необичном путовању и тако да ћете бити у групи 80.000 задовољних „путника“ у публици – који су до сада погледали ову представу. Представа траје 120. Поред Драгана Јовановића у представи играју: Ађела Јовановић, Анђелка Симовић, Александра Секулић, Бојана Матовић, Јована Ћирић, Милица Милетић и Нина Нешковић.

komedija

СРЕДА, 12. И ЧЕТВРТАК, 13. АПРИЛ

#ФИЛМ:„МАДАМ БОВАРИ“

Филм „Мадам Бовари“ (1949) биће емитован у среду, 12. и четвртак, 13. априла од 20 часова у малој сали Културног центра Зрењанина. Филм је адаптација истоименог класичног романа Густава Флауберта. Играју: Џенифер Џонс, Џејмс Мејсон, Ван Хефлин. #Улаз на пројекцију је бесплатан.

klasik

 

 

 

 

 

 БИОСКОПСКИ РЕПЕРТОАР КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА

#НОВИНА

#ИНФО ПЛУС

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ЗРЕЊАНИНА ПРИКАЗУЈЕ НАЈНОВИЈЕ ФИЛМСКЕ ХИТОВЕ  У ПРОСТОРУ БИВШЕГ БИСОКОПА -  CINEMA.

 

 

ОД ПЕТКА, 7. АПРИЛА  ДО НЕДЕЉЕ, 9. АПРИЛА

#ФИЛМ - „ШТРУМПФОВИ: СКРИВЕНО СЕЛО“

Од петка, 7. априла до недеље, 9. априла у простору бившег биоскопа Cinema емитује се анимирани филм – „Штрумпфови: Скривено село“/ The Smurfs: The Lost Village. Режија: Kelly Asbury. Филм траје 90 минута и синхронизован је на српски језик. Познати цртани јунаци, у свом стилу, враћају се на велико платно – бољи него икад. У трећем наставку овог популарног анимираног серијала, Штрумпфета ће уз помоћ тајанствене мапе и у пратњи својих пријатеља – Трапе, Кефала и Грубера „упасти“ у узбудљиву авантуру кроз Забрањену шуму испуњену магичним створењима како би пронашла мистериозно скривено село пре него што то учини зли чаробњак Гаргамел. Упустивши се на ово невероватно путовање испуњено узбуђењима и опасностима наши омиљени јунаци ускоро ће открити најштрумпфастичнију тајну у својој историји. Домаћи глумци који су синхронизовали филм/позајмили гласове су: Драган Вујић Вујке је Грагамел, Тамара Алексић - Штрумпфета, Слободан Бода Нинковић је у улози Великог Штрумфа, Бојан Перић је Кефало а Срђан Тимаров – Грубер...# У петак, 7. априла филм се емитује  од 16 и од 18 часова. У суботу, 8. априла од 16 а у недељу, 9. априла од 18 часова. #Цена улазнице је 250 динара.

 

 

strumpf

 

ПЕТАК, 7. АПРИЛ И СУБОТА, 8. АПРИЛ

ФИЛМ: „ЛЕПОТИЦА И ЗВЕР“

Филм: „Лепотица и звер“/Beauty and the Beast – приказује се у петак, 7. априла у биоскопу Cinema – Културни центар Зрењанина од 20 часова и у суботу, 8. априла од 18 часова. #Филмска публика има прилику да погледа најновију верзију бајке и игране адаптације анимираног класика уз велики број музичких нумера. Филм је синхронизован на српски језик, режирао га је Бил Кондон а играју Ема Вотсон (Бела), Ден Стивенс (Звер), Лук Еванс (Гастон), Ема Томсон (чајник) и др. Филмски жанр – фантазија. Филм траје 132’. Цена улазнице је 250 динара.

bela

 

 

СУБОТА, 8. АПРИЛ И НЕДЕЉА, 9. АПРИЛ

#ДОМАЋИ ФИЛМ – „АФТЕРПАРТИ“/AFTER PARTY

Домаћи филм „Афтерпарти“ приказује се у суботу, 8. и недељу, 9. априла у бившем биоскопу Синема у термину од 20 часова. Филмску режију и сценарио потписује Лука Бурсаћ. Играју: Раде Ћосић, Драган Јовановић, Никола Шурбановић, Јана Милосављевић, Владимир Гвојић, Слобoдан Бештић, Лидија Вукићевић. О филму се наводи да је Бурсаћ направио сатиричну трагедију и хронику једне генерације и представио је кроз миље београдског клабинга у ком естрадизовани кич постаје репрезент „српског сна“.  Главни лик - Марко-Маре је човек растрзаних страсти, харизматичан и амбициозан. Ради у познатом београдском клубу и машта да постане глумац. Поред лудог ноћног провода, често одлази на кастинге и снима све што му се понуди...#Цена улазнице је 250 динара.

domaci

НЕДЕЉА, 9. АПРИЛ

#ПОРОДИЧНА АНИМИРАНА КОМЕДИЈА

-          ФИЛМ: „УСКРШЊИ ЗЕКА: ЧУВАР ЗЛАТНОГ ЈАЈЕТА“

Филм: „Ускршњи зека: Чувар златног јајета“ биће приказан у бившем биоскопу Синема у недељу, 9. априла од 16 часова.  #Филм је снимљен по роману из 1924. г. – „Школа за зечеве“. Данашњим малишанима на занимљив и модеран начин преноси универзалну поруку да под овим Сунцем има места за све. Реч је о породичној анимираној комедији.  Макс – градски зец, „заробљен је“ у школи за зечеве – скривеном месту на којем са својим крзненим другарима од породице лисица крије најважнију од свих драгоцености – ускршње јаје. #Цена улазнице је 250 динара.

uskr

 

 

 

 

Добро дошли!

 

 

 

 

Организатор задржава право измене програма.


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB