spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAJAVA PROGRAMA DO 20. APRILA 2017.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8088530
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 20. APRILA 2017. PDF Štampaj E-pošta

#ИЗЛОЖБА РАДОВА АНЕ ИВИЋ

„ПЕЈЗАЖИ“

Изложба радова академске сликарке Ане Ивић  отворена је до 20. априла у изложбеном салону Културног центра Зрењанина.  #Ана Ивић рођена је 1977. године у Баваништу. Дипломирала је на Факултету Ликовних уметности у Београду. Чланица је УЛУВ-а и УЛУС-а. До сада је своје радове излагала на 11 самосталних и на 32 групне изложбе. Зрењанинској публици представља своје радове из циклуса „Пејзажи“. Пејзаж је мотив који је код Ане Ивић веома стилизован, сведен на знаке. Сваки рад је преображена фотографија из средства јавног информисања (новине, интернет). Они посматраче воде кроз леп регион тзв. западног Балкана, уљујкујући га у заводљиви мир и тишину безличних предела, архетипских „брда и долина“ иза којих се крију бајке, митови и легенде – како се наводи у опису њених радова. Ипак, као и у свим бајкама, и из ових крајолика вребају скривене поруке, слојевита значења а извор су им често изненађујуће сурови догађаји, објављени кроз називе радова: „Сребреница“, „Перућац“, „Митрово поље“...Препуштено је посетиоцима изложбе да топониме сместе у историјски, културолошки, морални или било који други могући контекст. Изложба жели да кроз ауторов интимни доживљај одабраних предела проговори о објективним, јавним догађајима и њиховим последицама, да кроз посматрачев интимни чин посматрања цртежа ангажује појединца који се стихијски одупре било каквом социјалном ангажовању.

pejzazi

УТОРАК, 11. АПРИЛ

#ТРИБИНА

У уторак, 11. априла у малој сали Културног центра Зрењанина са почетком у 19 часова биће одржана трибина под називом – „Елеусинске мистерије у античкој Грчкој“. Уводничар је Димитрије Михајловић, историчар а модератор трибине је Мирослав Самарџић.

 СРЕДА, 12. АПРИЛ

#ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

„ДОБРО ДОШЛИ У СРБИЈУ“

Хит комедија „Добро дошли у Србију“ за чије извођење интересовање не престаје биће изведена на великој сцени Културног центра Зрењанина у среду, 12. априла. Представа почиње у 20 часова. У насловној улози игра Драган Гаги Јовановић, који потписује и сценарио и режију представе. Карте се продају на билетaрници Културног центра Зрењанина од 10 до 12 и од 18 до 20 часова. Цена улазнице је 1000 динара. #Драган Јовановић чувен по свом јединственом, духовитом и карактеристичном сценском изразу, показује свој јединствени комичарски таленат играјући власника агенције који гледаоце води на несвакидашње путовање по Србији - показујући све њене неправдено запостављене вредности и лепоте. Надамо се да ћете уживати у овом необичном путовању и тако да ћете бити у групи 80.000 задовољних „путника“ у публици – који су до сада погледали ову представу. Представа траје 120. Поред Драгана Јовановића у представи играју: Ађела Јовановић, Анђелка Симовић, Александра Секулић, Бојана Матовић, Јована Ћирић, Милица Милетић и Нина Нешковић.

gagi

СРЕДА, 12. И ЧЕТВРТАК, 13. АПРИЛ

#ФИЛМ:„МАДАМ БОВАРИ“

Филм „Мадам Бовари“ (1949) биће емитован у среду, 12. и четвртак, 13. априла од 20 часова у малој сали Културног центра Зрењанина. Филм је адаптација истоименог класичног романа Густава Флауберта. Играју: Џенифер Џонс, Џејмс Мејсон, Ван Хефлин. #Улаз на пројекцију је бесплатан.

madam

 

 

УТОРАК, 18. АПРИЛ

#ТРИБИНА

Трибина – „Француска култура у другој половини 15. века“ биће одржана у уторак, 18. априла у малој сали Културног центра  са почетком у 19 часова. Уводничар је Александар Стефанов а модератор трибине је Мирослав Самарџић.

 

УТОРАК, 18. АПРИЛ

#ВЕЧЕ ФОТОГРАФИЈЕ

У уторак, 18. априла у концепт  бару и ресторану «Кафемат», спонзору догађаја, са почетком у 19 часова, биће уприличено Вече фотографије у оквиру којег ће гостовати Мирослав Предојевић из Фото савеза Србије, Милорад Ђокић, аутор документарног филма “Уметник из сенке” и Јован Његовић Дрндак, предавач  у Зрењанинској школи фотографије, која делује уз подршку Листа Зрењанин и Културног центра Зрењанина. #Мирослав Предојевић ће говорити о томе на који начин заинтересовани фотографи могу постати чланови Фото савеза Србије, док ће нас Милорад Ђокић - аутор филма “Уметник из сенке”, који ће бити приказан током вечери - ближе упознати са током настанка филма и његовим актерима. Ово ће уједно бити прилика да Јован Његовић Дрндак додели сертификате полазницима Зрењанинске школе фотографије који су успешно завршили други циклус обуке. #У дугометражном документарном филму “Уметник из сенке”, говоре познати фотографи Антоан Агуђан, Владимир Марковић, Миломир Ковачевић и Томислав Петернек и професори Бранимир Карановић и Никола Шујица, уз ексклузивно појављивање легендарног Јозефа Куделке, једног од највећих живих фотографа црно-беле фотографије 20. века, који је само захваљујући чињеници да се филм бави личношћу Војислава Митровића пристао да се појави пред камерама. #У филму о Воји Митровићу открива се мало позната улога овог врхунског стручњака, који је, како истиче познати фотограф и професор Питер Тарнли, лично израдио готово сваку потписану фотографију Анри-Картје Бресона, и то у периоду када колекционари почињу да прикупљају потписане примерке и стварају престижно аукцијско тржиште историјски и уметнички непроцењивих ауторских фотографија. “Уметник из сенке”  испитује увек актуелан однос технологије, заната и уметничког дела, настојећи да ухвати  “оно неизрециво'' што издваја уметнички допринос и занатску умешност Воје Митровића од обичног техничког развијања фотографије. Чувени портрети, репортажни и други снимци које је Воја израдио садрже у себи тајну врхунске визуелне и фотографске уметности.

skola

 

УТОРАК, 18. И СРЕДА, 19. АПРИЛ

#ПРЕМИЈЕРА ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА „ПРОФЕСОР ЛЕРИК“

Дугометражни документарац „Професор Иван Лерик – Живот. Епоха. Естетика“, премијерно се приказује у два термина, од којих је први у Барокној сали Градске куће, 18. априла и намењен је учесницима у реализацији, делегацији Гимназије, градским званичницима, професоровој родбини као и онима који су донацијама помогли реализацију овог филма а 19. априла у Културном центру одржава се градска премијера овог филма на коју су позвани сви поштоваоци дела и лика професора Лерика, који је преко двадсет година био омиљени директор Друге гимназије у Зрењанину. Премијера филма у Културном центру Зрењанина биће одржана у великој сали са почетком у 20 часова. #Карте за ову пројекцију су бесплатне али се морају подићи. У жељи да се олакша дистрибуција, организатори ове премијере – Зрењанинска гимназија и „Digital Style“ организовали су поделу карата на више градских пунктова, и то: Гимназија, Културни центар, Градска библиотека, Савремена галерија, као и у месним заједницама – „Вељко Влаховић“ и „Доситеј Обрадовић“.

О ФИЛМУ:

 Сценарио и режија: Зоран Славић. Сниматељ: Душан Удицки. Продукција и монтажа: Фелдеши Ђула. Музика: Срђан Маринковић. Постпродукција: Душан Бартоловић. Ликовни радови: Бранко Ђукић. У визуелизацији лика проф. Лерика – Милоје Буца Ивановић. Продукција филма: Digital Style у сарадњи са Зрењанинском гимназијом.

#Ово је филм намењен, пре свега, онима, а таквих је највише у потенционалном гледалишту, који су овог зрењанинског професора, који је био и директор Гимназије, изузетно образовани интелектуалац, педагог, есејиста и естетичар, хуман и етичан човек, фрагментарно познавали, тако што су били његови ученици, сретали га на улицама, слушали на разним јавним предавањима. Намењен је тој групацији савременика, не да би им разбили илузије већ да бисмо им пружили прилику да своје сећања и утиске продубе овим промишљањем, двадесетак година после његове смрти. Поред аутора, у овом филму које је комбинација биографског, есејистичког али увек документарног, о професору Ивану Лерику говоре његови бивши ученици, сарадници, књижевни критичари, уметници, академици, професори данашње Гимназије,  али и ученици њених завршних разреда...

#Филм доноси Лерикову биографију. Рекло би се, грађанску и породичну. Наравно, упоредо следи и професионална али и естетичарско-критичарслка димензија. У делу јавне, професорске, директорске, предавачке и друштвене активности, која је особена али неминовна у временима нашег социо-комунизма, професоров живот постаје нетипична, помало котроверзна хроника о битисању интелектуалца у српско/југословенској провинцији од педесетих до осамдсетих година двадесетог века. По многим својим елементима то је парадигматична сага о епохи.

#Посебно поглавља овог филма је диспут о естетичко-филозофским, полемичарским, есејистичким и критичарским промишљањима, активностима и испољавањима, које теку упоредо са Лериковим педагошким и професорским радом. Парадокс је да је ова област професоровог деловања, истовремено и апсурдно, била најприсутнија у стручној и лаичкој јавности, свакако због инструментијализације његовог  учешће у својевремној полемици присталица реалиста и модерниста у књижевности. Међутим, као последица Лерикове учешће, на „пораженој“ страни у тим књижевно-идеолошким споровима, уметничка критика, публицистика па и дневна новинска критика једногласно и здушно игнорисали су  професорово капитално дело „ Естетику“ која је, истини за вољу, штампана тек 1972.

#Филм скреће пажња савремене јавности на ерудицију, аутентичност, висок ниво интелектуалне акрибије којом је професор Лерик исписао своју давну „ Естетику“. И пледира за њено поновно читање јер је то начин да боље упознамо своју културну историју. И великог интелектуалца из наше прошлости.

lerik

 

СРЕДА, 19. АПРИЛ

#ПОЧЕТАК ВЕЛИКЕ ФИЛМСКЕ ТУРНЕЈЕ

#ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ „СЛОБОДНА ЗОНА“ У ЗРЕЊАНИНУ

(Од 19. априла до 11. маја)

Филмски фестивал „Слободна зона“  почиње у среду, 19. априла у Културном центру Зрењанина и трајаће до 11. маја 2017. Осам најбољих филмова са 12. фестивалског програма, одржаног од 10 до 15. новембра у Београду, Новом Саду и Нишу, по избору публике и селектора фестивала, биће приказани у осталим градовима Србије међу којима је и Зрењанин. Предводник овогодишњег избора који ће се емитовати у среду, 19. априла од 20 часова у малој сали Културног центра  је филм „Неруда“ Пабла Лараина у ком Гаел Гарсија Бернал игра улогу полицијског инспектора који прогони чувеног чилеанског песника Пабла Неруду. У четвртак, 20. априла емитује се филмско остварење  - победник 66. филмског фестивала у Берлину, италијански документарац „Пожар на мору“ Ђанфранка Розија који скида медијско-сензационалистичку маску са највеће трагедије у савременој историји и открива људску страну актуелног проблема миграната. Трећи филм који ће бити приказан на турнеји „Слободне зоне“ је најновији филм легендарног Вернера Херцога о „постању“ интернета – „Чујте и почујте“. Филм се емитује у среду, 26. априла од 20 часова у малој сали Културног центра. У четвртак, 27. априла емитује се филм „Бескрајна поезија“ који је имао нарочито добар пријем код београдске публике. Филм говори о младости аутора филма Александра Ходоровског, ослобађању од родитељских стега, истраживању живота и дружењу са најпознатијим чилеанским боемима. Вишеструко награђивани документарац „Под сунцем“ Виталија Манског, на фестивалу се тражила карта више, емитоваће се у Културном центру у среду, 3. маја. Овај филм нам открива животну свакодневицу Северне Кореје, као и оно што се крије иза ње. У четвртак, 4. маја од 20 часова у малој сали Културног центра приказује се филм – „Док отварам очи“. Реч је о играном филму о младој Фари која живи у Тунису и против воље своје мајке пева у друштвено ангажованом бенду, воли живот, журке, открива љубав и ноћни живот свога града. У среду, 10. маја на репертоару је узбудљиви документарац „Љубавници и деспот“ о двоје највећих корејских драмских уметника које киднапује њихов највећи фан – диктатор. Осми филм на турнеји – Слободне зоне – биће емитован у четвртак, 11. маја – филм: „Ефекат воде“  који је романтична комедија о човеку који се прави да не уме да плива да би га спасила жена коју воли. #Сви филмови се емитују у малој сали Културног центра Зрењанина од 20 часова. #Улаз на пројекције је бесплатан.

zona

БИОСКОПСКИ РЕПЕРТОАР КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА
БИОСКОП CINEMA KCZR

ПЕТАК, 14. АПРИЛ

#ФИЛМ – „МАЛИ ШЕФ“

У биоскопу Cinema KCZR у петак, 14. априла од 16 и 18  часова приказује се филм: „Мали шеф“/The Boss Baby. #Тим је био центар универзума својих родитеља све до тренутка док се није појавио „он“ нови члан њихове породице који носи одело и актовку. „Мали шеф“ је филмска прича о томе како долазак нове бебе утиче на породицу – која је испричана из угла једног маштовитог седмогодишњег Тима. Малог шефа у оригиналној верзији синхронизује Алек Болдвин док у домаћем издању поред Срђана Тимарова гласове позајмљују и Никола Браун, Ивана Кнежевић, Марко Марковић и Бранислав Платиша. Како се наводи реч је о емитивној комедији о важности породице. Цена улазнице је 250 динара.

 

ПЕТАК, 14. АПРИЛ

#ФИЛМ – „У ВЕЛИКОМ СТИЛУ“

У биоскопу Синема КЦЗР у петак, 14. априла од 20 часова приказује се амерички  филм – „У великом стилу“/Going in Style. Тројица оскароваца насмејаће Вас до суза у улогама пљачкаша банаке. Морган Фриман, Мајкл Кејн и Алан Аркин су тројица пензионера који живе заједно досађујући се једноличним животом. У једном моменту одлучују да опљачкају банку. Режисер филма је Зак Браф. Цена улазнице је 250 динара.

 

СУБОТА, 15.  АПРИЛ

#ПОРОДИЧНА АНИМИРАНА КОМЕДИЈА

-          ФИЛМ: „УСКРШЊИ ЗЕКА: ЧУВАР ЗЛАТНОГ ЈАЈЕТА“

Филм: „Ускршњи зека: Чувар златног јајета“ биће приказан биоскопу Синема КЦЗР у суботу, 15. априла од 16 часова.  #Филм је снимљен по роману из 1924. г. – „Школа за зечеве“. Данашњим малишанима на занимљив и модеран начин преноси универзалну поруку да под овим Сунцем има места за све. Реч је о породичној анимираној комедији.  Макс – градски зец, „заробљен је“ у школи за зечеве – скривеном месту на којем са својим крзненим другарима од породице лисица крије најважнију од свих драгоцености – ускршње јаје. #Цена улазнице је 250 динара.

СУБОТА, 15. АПРИЛ

#ФИЛМ – „МАЛИ ШЕФ“

У биоскопу Cinema KCZR у суботу, 15. априла од 18  часова приказује се филм: „Мали шеф“/The Boss Baby. Цена улазнице је 250 динара.

 

СУБОТА, 15. АПРИЛ

#ФИЛМ – „У ВЕЛИКОМ СТИЛУ“

У биоскопу Синема КЦЗР у суботу, 15. априла од 20 часова приказује се амерички  филм – „У великом стилу“/Going in Style. Цена улазнице је 250 динара.

 

 


Добро дошли!

 

 

 

 

 

Организатор задржава право измене програма.


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB