spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAJAVA PROGRAMA DO 4. MAJA 2017.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 1 gost na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8064758
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 4. MAJA 2017. PDF Štampaj E-pošta

#ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

МИЛАНА ЈАНКОВИЋА

Изложба фотографија Милана Јанковића отворена је до 10. маја у малом холу Културног центра Зрењанина. Аутор је рођен 1947. у Београду. Још у основној школи, у сарадњи са професором математике покренуо је фото-секцију. Од тада до данас фотографија му је била и остала животно опредељење, хоби и разонода. У редакцију „Политике“ дошао је 1971. године, после студија на Саобраћајном факултету. У више наврата био је уредник фотографије у „Политици“, а затим је прешао у „Политикин магазин“. У ту малу редакцију дошао је са пуно елана и знања и помогао да се формира јединствени недељник на српском тржишту, који је почео да објављује репортаже, не само из туристичких места Србије, већ и из мало познатих области које су често заобилазили добри путеви и туристи. Присталица је „лепе фотографије“ која није увек омиљена у уметничким круговима. „Прокрстарио“ је целу земљу и све крајеве и увек успевао да пронађе нешто лепо. Као слободан уметник и даље ствара и сарађује са бројним домаћим и страним илустрованим ревијама.

 

 

#ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ „СЛОБОДНА ЗОНА“

У Културном центру Зрењанина од 19. априла до 11. маја 2017.

У Културном центру Зрењанина у току је Филмски фестивал „Слободна зона“ и траје до 11. маја.  Осам најбољих филмова са 12. фестивалског програма, одржаног од 10 до 15. новембра у Београду, Новом Саду и Нишу, по избору публике и селектора фестивала, биће приказани у осталим градовима Србије међу којима је и Зрењанин. Трећи филм који ће бити приказан на турнеји „Слободне зоне“ је најновији филм легендарног Вернера Херцога о „постању“ интернета – „Чујте и почујте“. Филм се емитује у среду, 26. априла од 20 часова у великој сали Културног центра. У четвртак, 27. априла емитује се филм „Бескрајна поезија“ који је имао нарочито добар пријем код београдске публике. Филм говори о младости аутора филма Александра Ходоровског, ослобађању од родитељских стега, истраживању живота и дружењу са најпознатијим чилеанским боемима. Вишеструко награђивани документарац „Под сунцем“ Виталија Манског, на фестивалу се тражила карта више, емитоваће се у Културном центру у среду, 3. маја. Овај филм нам открива животну свакодневицу Северне Кореје, као и оно што се крије иза ње. У четвртак, 4. маја од 20 часова у великој сали Културног центра приказује се филм – „Док отварам очи“. Реч је о играном филму о младој Фари која живи у Тунису и против воље своје мајке пева у друштвено ангажованом бенду, воли живот, журке, открива љубав и ноћни живот свога града. #Сви филмови се емитују у великој сали Културног центра Зрењанина од 20 часова. #Улаз на пројекције је бесплатан.

zona

 

#ИЗЛОЖБА РАДОВА

SYLVIE KOVJENIĆ

„КВАДРАТ - МЕРНА ЈЕДИНИЦА ЗА ЗАМИШЉЕНУ ПОВРШИНУ ИЗМЕЂУ“

Изложба радова академске сликарке Sylvie Kovjenić – „Квадрат – мерна јединица за замишљену површину између“ отворена је до 4. маја у изложбеном салону Културног центра.  #Ауторка је рођена у Јужноафричкој републици 1976. године. У статусу слободне уметнице је од 2007. године. Дипломирала је на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду на смеру – зидно сликарство, одсек – конзервација-рестаурација. Чланица је УЛУПУДУС-а.  Од 2004 до 2006. године похађала је и уметничку академију у Дизелдорфу у класи професора Томаса Гринфелда. Своје радове излагала је на 40 групних и на 12 самосталних изложби у земљи и иностранству.

silvia

 

УТОРАК, 25. АПРИЛ

#ПРОМОЦИЈА РОМАНА

«КРОЗ ПРСТОХВАТ ЦИМЕТА»

Промоција романа «Кроз прстохват цимета» Александре Михајловић биће одржана у уторак, 25. априла у 19 часова у малој сали Културног центра Зрењанина. На промоцији говоре: ауторка романа – Александра Михајловић, Вања Јекић – критичарка.  Модераторка је Ања Ивачковић, професорка шпанског језика и књижевности. Роман је, до сада, промовисан у Београду, Панчеву, Андрићграду и Легату Обреновића у Аранђеловцу, на Тари, у Љубовији, Братунцу, Сарајеву, Новом Саду, Смедереву, Бањском двору у Бања Луци и Инђији. По мотивима романа 18. новембра изведена је премијера представе о краљици Наталији. Роман је преведен на француски језик. На промоцији говоре: ауторка романа – Александра Михајловић, Вања Јекић – критичарка.  Модераторка је Ања Ивачковић, професорка шпанског језика и књижевности.#РоманКроз прстохват циметапрати, паралелно две приче кроз исповеди 4 јунака. Једна је савремена. У њој су два близаначка пара. Друга је династичка прича из последње деценије династије Обреновић испричана кроз писманајлепше европске краљицетога времена, „краљице од рудника“, Наталије Обреновић.

roman

УТОРАК, 25. АПРИЛ

#КОНЦЕРТ – „СИБИРСКИ ВИТЕЗОВИ У ЗРЕЊАНИНУ“

У уторак, 25. априла у великој сали Културног центра Зрењанина козачки ансамбл  Народног позоришта из Иркутска „Сибирски витезови“ наступиће са нашом истакнутом глумицом Иваном Жигон. Концерт почиње у 19 часова. Улаз је слободан. #Сибирски витезови који су већ неколико пута дизали на ноге одушевљену публику и овај пут ће приредити многа изненађења.  Сасвим неочекивано сибирци ће на само њима својствен начин козачки певати песме о Србији и Косову. С друге стране Ивана Жигон уједињена са сибирским гласовима најавиће нови диск који припрема са „Косовским божурима“ – Остајем са тобом Русијо. Како се наводи - овај концерт ће постати оличење нераскидивог јединственог српског и руског народа, а захваљујући богатим видео спотовима овај догађај предсатвљаће путовање од прве до последење тврђаве православља, од Косова и Метохије до далеког Сибира. Ансамбл „Сибирски витезови“ из Иркутска задужио је наш народ онда када нам је било најтеже. У два наврта су обишли 25 српских села на Космету и својом песмом пружили подршку и наду народу који је остао на својим огњиштима.

rusi

СРЕДА. 26. АПРИЛ

#ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА

„БАЈКА О ЧАРОБНОМ СВИРАЧУ“

Креативни центар „Цеком“, уз подршку Основне школе „Вук Караџић“ из Зрењанина позива Вас да подржите акцију „Магнет за љубав“, куповином улазница за представу „Бајка о чаробном свирачу“. Представа ће бити изведена у среду, 26. априла у 11  часова на великој сцени Културног центра Зрењанина. Представу „Бајка о чаробном свирачу“  припремили су најстарији чланови Драмске радионице „Цеком“ а намењена је ученицима нижих разреда/млађег школског узраста. Представа је хуманитарног карактера. Циљ акције је прикупљање новца за набавку магнетне резонанце (MRI), пратеће опреме и првог специјалног инкубатора за (MRI) дијагностику превремено рођених беба, новорођанчади, деце и омладине. Цена улазнице је 150 динара. За све додатне информације можете се обратити на број телефона: 064/1695569.

ЧЕТВРТАК, 27. АПРИЛ

#ШЕШИРИЈАДА

У четвртак, 27. априла у центру града по други пут биће одржана манифестација „Шеширијада“. Дефиле „Шеширијаде“ креће са Трга слободе централном градском улицом у 10 часова. Након тога, програм/приредба се наствља у 11 часова у Културном центру Зрењанина. Шеширијада“ је манифестација у организацији ОШ „Жарко Зрењанин“ Зрењанин. Учествују све школе које су заинтересоване. Ученици претходно праве шешире од различитих материјала, а на самој приредби учествују својим рецитацијама или плесним и драмским тачкама везаним за тему „Шешир“. Напомена: У случају кише дефиле ће се одржати у холу Културног центра.

 

ПЕТАК, 28. АПРИЛ

#ПРЕДАВАЊЕ

У петак, 28. априла у малој сали Културног центра Зрењанина биће одржано предавање „Животне поруке из хране и здравља“. Предавач је Прим. др мед. Боро М. Вујасин.  Предавање почиње у 19 часова. #Улаз је слободан.

СУБОТА, 29. АПРИЛ

#ПЕТА СЕЗОНА ВЕЛИКОГ ДЕЧЈЕГ КВИЗА

„СУПЕРСУ“ – ПОЛУФИНАЛЕ И ВЕЛИКО ФИНАЛЕ КВИЗА

Полуфинале и велико финале - пете сезоне дечјег квиза СуПерсу биће одржано у суботу, 29. априла. Реч је о такмичењу које је намењено ученицима виших разреда основних школа Средњобанатског округа. На овогодишње такмичење пријавило се  16 школа са 22 екипе. Квиз се одвија у великој сали Културног центра Зрењанина и отворен је за јавност. Финални круг такмичења чине три екипе – победнице сваког појединачног такмичења.  Жири у саставу: Рако Томовић – професор историје  који је и председник жирија, др Весна Одаџић – професорка биологије и Владимир Ђурић – програмски директор Културног центра Зрењанина - пратиће такмичење и тачност питања и одговора учесника СуПерсу квиза. Сви такмичари биће награђени пригодним поклонима спонзора а победици  ће освојити вредне награде у виду путовања. Пријатељи СуПерсу квиза су: Персу маркети, Мркшићеви Салаши, Млекара – Zott, Књижара – „Бироопрема“, Аквапарк „Петроленд“ – Бачки Петровац, Краљева вода и Аквапарк Јагодина. Медијска подршка – РТВ Сантос. Распоред такмичења: – од 10 часова такмичи се екипа ОШ „Свети Сава“ из Житишта, ОШ „Доситеј Обрадовић (екипа 1.) из Зрењанина и ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Фаркаждина; ОШ „Петар Петровић Његош“, ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Зрењанина (екипа 2.) и ОШ „Урош Предић“ из Орловата такмичи се од 10.45 ч. и екипе 2 – ОШ „Доситеј Обрадовић“ и ОШ „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина такмиче се у термину од 11.30 ч. #Велико финале почиње у 12.15. ч.

kviz

СУБОТА, 29. АПРИЛ

#КОНЦЕРТ

Концерт група: Desolation, Mud Factory i Downstroy биће одржан у суботу, 29. априла у КЦ Кафе -у. Концерт почиње у 22 часа. Цена улазнице је 100 динара.

 

 

 

 

 

 

 

Добро дошли!

 

 

 

 

 

Организатор задржава право измене програма.


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB