spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAJAVA PROGRAMA DO 1. JUNA 2017.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8091376
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 1. JUNA 2017. PDF Štampaj E-pošta

ИЗЛОЖБА АТЕЉЕА ЗА УЧЕНИКЕ

Изложба Атељеа за ученике биће отворена је до 29.  маја у малом холу Културног центра Зрењанина. Изложбу чине радови настали у Атељеу. #Омладински пројекат „Атеље за ученике“ спроводила је неформална група Моделари одеће из Зрењанина уз подршку Центра локалне демократије Суботица - Ресурс центра у оквиру програма „Млади су закон“. Пројекат је финансирало Министарство омладине и спорта Републике Србије. Пројекат се реализовао се од 16. 2. до 15. 5. 2017. #Мисија и циљ ове омладинске неформалне групе су: ширење вршњачког активизма у непосредном окружењу које чине млади људи у средњој школи ХПТШ „Урош Предић“ – Зрењанин и покретање низа активности које подразумевају, углавном - уметничко-занатске радионице, уређење простора, приредбе, изложбе, дружење и разговоре. Предвиђено је да се кроз такве активности  повежу са другим удружењима и неформалним групама, као и са млађим и старијим ученицима у другим школама, институцијама за стара и немоћна лица, институцијама културе, Клубовима родитеља и наставника и осталим групама са којима се може успоставити сарадња. У Атељеу за ученике ће се обезбедити доступан, бесплатан, слободан и безбедан простор за боравак и рад ових организованих група.

izlozbaucenika

 

 

ПУТУЈУЋИ БИОСКОП 2017.

/ОД 17. МАЈА ДО 7. ЈУНА 2017./

ФИЛМСКИ КАРАВАН

„ФИЛМОВИ НА ПУТУ“

Културни центар Зрењанина у сарадњи са Гете институтом  у Србији (Goethe – Institut Serbien) организује филмски караван под називом – „Филмови на путу“. Неколико одабраних, најзначајнијих и најбољих филмова у немачкој продукцији и копродукцији наћи се „на путовању“ по бројним градовима Србије и Босне и Херцеговине, међу којима је и Зрењанин. Овај филмски караван носи назив: „Филмови на путу“ а обухвата филмове приказане на Берлиналу и филмове овенчане престижном немачком филмском наградом. Програм је жанровски разноврстан, од уребесних комедија, узбудљивих биографија до драма.  До 7. јуна сваке среде и четвртака филмови се емитују у малој сали Културног центра Зрењанина. Пројекције су од 20 часова. Улаз је бесплатан. У наставку погледајте распоред пројекција и филмске синопсисе.

 

 

Путујући биоскоп 2017.

Распоред пројекција

24. мај „Бабаи“,

25. мај „Држава против Фрица Бауера“,

31. мај „Храбар подухват“,

1. јун  Who am I

7. јун  Fak ju Gete 1“

 

 

Бабаи – Р. Висар Морина (Немачка / Косово / Македонија / Француска 2015, 104 мин. – на албанском, немачком – у оригиналу са немачким и српским титловима)

 

Улоге: Вал Малоку, Астрит Кабаши, Адриана Матоши, Џевдет Јашари...

 

На Филмском фестивалу у Минхену 2015, у категорији Нови немачки филм (Neues Deutsches Kino), драма о избеглицама Висара Морине „Бабаи“ је однела три од четири најзначајније награде за таленте: за режију, сценарио и улоге оца и сина.

 

Десетогодишњи Нори и његов отац  Гезим заједно продају цигарете на улицама предратног Косова 90-их. О Норијевој мајци Гезим не жели да говори. Бег од прошлости спада у очеву снагу. Он жели да побегне са Косова, али без Норија. Међутим, син се супротставља и покушава свим средствима да га спречи у том науму. Долази до несреће. Престрављени отац односи Норија у болницу. По Норијевом изласку из болнице његов отац потајно одлази. Пун беса и одлучности Нори га прати на опасном путу и заиста га поново налази у Немачкој. Дечијом консеквентношћу га суочава са његовим неделом које не може да му опрости.

 

Залеђена стварност на Косову и у Албанији, бег у наводно бољу будућност - реалност у филму пуном тихих осећања и снажне чежње.

 

Држава против Фрица Бауера - Р. Ларс Крауме (Немачка, 2015, 105 мин, на немачком, енглеском, јидишу са српским титловима)

 

Улоге: Бургхарт Клауснер, Роналд Церфелд, Себастијан Бломберг...

 

Немачка филмска награда 2016. за најбољи играни филм, најбољи сценарио (Ларс Крауме), најбољу режију (Ларс Крауме), најбољу мушку споредну улогу (Роналд Церфелд), најбољу сценографију (Кора Прац), најбољу костимографију (Естер Валц).

 

Немачка, 1957. И док млада Савезна република жели да остави за собом време национал-социјализма, један човек се неуморно бори за то да починиоце изведе пред суд у сопственој земљи: 12 година по завршетку рата бескомпромисни Врховни државни тужилац Фриц Бауер добија обавештење о томе где се наводно крије Адолф Ајхман, некадашњи главни заповедник СС-а. Заједно са младим државним тужиоцем Карлом Ангерманом, Бауер почиње са истраживањем позадине. Међутим, долази до формирања отпора из највиших кругова. Почиње наизглед безизгледна борба против невидљивих противника, међутим, Бауер и Ангерман не одустају, знајући да ће потера за Ајхманом и пословно и приватно од њих захтевати све.

 

Реалност 50-их у фасцинантној филмској биографији са немачким звездама: Без личне борбе Фрица Бауера против свих отпора у младој Савезној Републици Немачкој не би било процеса поводом Аушвица. . .

 

Храбар подухват“ -  (Немачка, 2014, 95 мин, на немачком са српским титловима)

Режија: Кристијан Циберт

Сценарио: Ариане Шредер, Кристијан Циберт

Улоге: Флоријан Давид Фиц, Јулија Кошиц, Јирген Фогел...

Награде: Немачка институција за оцењивање филмова и медија доделила је овом филму предикат „нарочито вредан“.

 

Сваке године Ханес, његова жена Кики, пријатељски пар Доминик и Марајке као и женскарош Михаел предузимају бициклистичку туру. Циљ је увек неки други и сваки пут га одређује један од чланова групе. Ове године је ред на Ханеса који је изабрао Белгију, што код осталих бициклиста и није баш изазвало одушевљење. Међутим, тек после неког времена он им је открио прави разлог његовог избора: због неизлечиве нервне болести и либералних закона по питању еутаназије у суседној земљи, он жели да ову бициклистичку туру претвори у његово последње путовање. Пријатељи су шокирани, али не могу да прегласају Ханеса. Група креће на пут – и сазнаје много тога о вредности живота …

 

poduhvatWho Am I – Ниједан систем није сигуран
- (Немачка, 2014, 106 мин, на немачком са српским титловима)

Режија: Баран бо Одар

Сценарио: Баран бо Одар, Јантје Фризе

Улоге: Том Шилинг, Ељас М'Барек, Вотан Вилке Меринг...

Аусзеицхнунген: Немачка филмска награда 2015 за најбољу монтажу и сценографију

 

За своју околину стидљиви Бењамин је нико и ништа, због чега се често повлачи у дубине интернета. Тамо он може да буде шта год жели и нико не зна ко се крије иза његовог псеудонима. Дигитални маскенбал Бењамину не пада тешко, он је врхунски хакер. У харизматичном Максу он налази истомишљеника. Заједно са темпераментним Стефаном и параноидним Паулом оснивају хакерску групу "CLAY" (скраћеница за "Clowns Laughing@You"). У међувремену се у реалном животу једна жена, атрактивна Мари, интересује за Бењамина, тако да се он по први пут осећа важним. Међутим, хакерска забава се изненада претвара у збиљу оног тренутка када Савезна криминалистичка служба (BKA) и Еуропол покрећу истражне радње против CLAY-а. У самом врху: стручњакиња за сајбер криминал Хана Линдберг …

 

„Фак ју Гете“ - (Немачка, 2013, 113 мин, на немачком са српским титловима)

Режија: Бора Дагтекин

Сценарио: Бора Дагтекин

Улоге: Елијас М'Барек, Каролине Херфурт, Катја Риман…

 

После 13 месеци затвора преварант Зеки Милер трага за својим пленом из последњег пљачкашког похода и јавља се на конкурс као домар школе, испод чије спортске сале лежи закопан новац. Међутим, Зеки добија место као наставник на замени; принуђен је да се малтретира са наивном референткињом и проблематичном децом која чак ни не знају исправно да напишу „Fuck you Goethe“. Тако овај младић, а да није ни хтео, започиње своју педагошку каријеру. Урнебесна фарса Боре Дагтекина је био најуспешнији немачки филм 2013. године.

logo

 

 

УТОРАК, 23. МАЈ

#ПОСЕТА - АТЕЉЕ 212

ПРЕДСТАВА - „МРЕШЋЕЊЕ ШАРАНА“

У уторак, 23. маја Културни центар организује посету београдском Атељеу 212  на представу – „Мрешћење шарана“. Представа је урађена у режији Милана Нешковића а у њој играју: Светозар Цветковић, Христина Поповић, Ненад Јездић, Виктор Давић и др. Полазак је у 16.30 испред Културног центра. Цена: 1500 динара.

 

УТОРАК, 23. МАЈ

#ТРИБИНА

„ЕКОЛОГИЈА У СЛУЖБИ ЕНОЛОГИЈЕ“

Клуб вина Зрењанин у сарадњи са Културним центром у уторак, 23. маја организује јавну трибину – „Екологија у служби енологије“. У уводном делу трибине приказаће се француски документарни филм: „Наука и вино – Нови савез“. Програм почиње у 19 часова у малој сали Културног центра. #Филм траје непуних сат времена и детаљно описује кључне проблеме узгоја винове лозе у циљу добијања врхунских вина, шта наука данас може да помогне у томе и који су алтернативни правци. Дотиче се и контраверзне Биодинамике и оставља отворено питање будућности – Да ли је повратак природи могућ уз сву постојећу инфраструктуру савременог друштва? Да ли винска индустрија има слуха према екологији или је заробљена у проблемском кругу маркетинга? Круг се лагано затвара, тржиште све више тражи компоненте нетакнуте природе у производу. #Након филма отвара се дискусија на ову тему, где се очекује широко учешће присутних. „Клуб вина“ ће изнети низ интересантних информација. #На скуп су позвана и удружења органске производње и наравно сва удружења виноградара и винара наше регије. # Модераторка трибине је др Милица Миловац.

vinari

 

УТОРАК, 23. МАЈ

#ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

„ГОСПОДИН ПОСЛАНИК“

Позоришна комедија „Господин посланик“ биће изведена у уторак, 23. маја на великој сцени Културног центра Зрењанина са почетком у 20 часова. Реч је о наставку популарне комедије „Љубавници“. Комични локови у њој обећавају незаборавно вече смеха. Тескт и режију потписује – Раде Вукотић. Играју: Марко Живић, Катарина Марковић, Сташа Радуловић, Бојана Грабовац и Саша Јоксимовић. Цена улазнице је 600 и 700 динара.

 

 

ПЕТАК, 26. МАЈ

#ИЗЛОЖБА – „АРТ КВАДРАТ“

Међународна путујућа изложба „Арт Квадрат/Србија 2017“ Арт Центра из Београда биће отворена у петак, 26. маја у изложбеном салону Културног центра Зрењанина у 19 часова. Изложба је путујећег карактера и у оквиру ње биће представљено 55 радова – 55 аутора. Жири је ове године изабрао 55 радова који ће обићи 15-ак градова Србије. Поред стваралаца из Србије, своје радове изложиће и аутори из Босне, Израела, Холандије, Хрватске и Шпаније. #Свака галерија/изложбени простор у ком ће се излагати радови, организује гласање посетилаца а победник ће се прогласити на крају године – онај аутор који добије свеукупно највише гласова.

kvadrat

 

ПЕТАК, 26. МАЈ

#ПРЕДАВАЊЕ

У Културном центру Зрењанина у петак, 26. маја у малој сали са почетком у 19 часова биће одржано предавање на тему – „Значај веровања за здравље“. Предавач је Прим. др мед. Боро М. Вујасин. Улаз је слободан.

 

 

ПЕТАК, 26. МАЈ

#ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ

„ЗАВЕШТАЊЕ“

Документарни филм „Завештање“ (88') биће приказан у петак, 26. маја у малој сали Културног центра Зрењанина. Сценарио и режија: Иван Јовић. Продуценти: Terirem production, Cinnamon production. Пројекција почиње у 20 часова. #Улаз је слободан.

“Завештање”, документарни филм редитеља Ивана Јовића (публици познатог по играном остварењу “Исцељење”) састављен од сведочанстава људи који су преживели геноцид у Независној држави Хрватској у периоду од 1941. до 1945. године. У оквиру овог капиталног пројекта забележено је 450 сати материјала и чак 94 интервјуа по прилагођеним методама фондације Шоа, коју је основао познати редитељ Стивен Спилберг и која је успела да на исти начин сними велики број сведочанстава Јевреја који су прошли кроз пакао Холокауста. Документарни филм “Завештање” састоји се искључиво од емотивних и катарзичних сведочења преживелих, без коришћења архивског материјала (фотографије, историјски снимци) који су углавном начинили злочинци, јер је то њихова, дехуманизована визура страдалих. По овоме, филм је близак најзначајнијем филму о Холокаусту: вишечасовном остварењу Клода Ланцмана “Шоа”. Аутора овог филма пре свега интересују интимне исповести преживелих, експресија и емпатија, а мање изношење историјских чињеница о збивањима. У филму нема наратора који објективизује историјске догађаје, већ причу искључиво износе непосредни сведоци. Материјал за филм је сниман у периоду од 2012. и 2015. године у Србији  и Републици Српској. Преживели говоре о свом животу пре, током и после Другог светског рата, о страдањима којима су били изложени, људима који су им помагали, члановима породице, и поновној изградњи живота. Циљ аутора је да, користећи обиман материјал из архиве пројекта “Завештање”, омогући да до нових генерација допру гласови оних који никада нису имали прилике да испричају своју причу. У филму говоре последњи живи сведоци тешких догађаја из Другог светског рата, преносећи утихнуле гласове жртава до нашег времена. Као што је један од сведока рекао: „Хвала вам што сте ми омогућили да ово испричам, не само због себе, већ због свих оних који су страдали и никада нису били у могућности да испричају своју причу.” Забележена сведочанства испуњена су наталоженим искуством и мудрошћу. Према истраживањима која је обављен у склопу припреме овог филма,  у систему неколико удружења логораша у Србији и Републици Српској постоји евиденција о преживелима с тим што је тај број вероватно већи јер многи преживели нису никада регистровани у систему ових удружења.  Будући  да се радило о биолошки старој популацији (најстарија сведокиња је имала 103 године), снимање релевантног броја сведочанстава представљало је сталну трку са временом. Амбиција је да овај филм, поред изузетног документарног садржаја и снажног утиска постане и својеврсни видео-споменик заборављеним жртвама. Култура сећања, неговање памћења једног народа на сопствена страдања и на састрадавање са другим народима, према уверењу аутора, представља меру цивилизованости једног друштва.

foto

СУБОТА, 27. МАЈ

#СТЕРИЈИНО ПОЗОРЈЕ

-          ПРЕДСТАВА „ТРИ ЗИМЕ“

У суботу, 27. маја Културни центар организује посету Стеријином позорју на представу Хрватског народног казалишта из Загреба – „Три зиме“. Текст: Тена Штивичић. Режија: Ивица Буљан. Полазак је у 16.30 испред Културног центра. Цена улазнице је 1000 динара.

СУБОТА, 27. МАЈ

#КОНЦЕРТ ХОРА

ADOLF FREDRIKS FÖRÄLDRAKÖR

У  оквиру промотивних концерата Хорског фестивала „Слободан Бурсаћ”, у суботу, 27. маја од 18 часова у Реформатској цркви у Зрењанину гостује хор из Шведске - „AFFKAdolf Fredriks Föräldrakör” (Стокхолм, Шведска). То је мешовити хор од приближно 40 чланова, који чине родитељи средњошколске деце која су похађала чувену стокхолмску „Адолф Фредерикс музичку школу”. Репертоар хора чине световне и профане композиције. Ово ће уједно бити последњи промотивни концерт као најава за четврти Хорски Фестивал «Слободан Бурсаћ» који ће се одржати од 2. до 4. јуна у Зрењанину. Организатори концерта су KulturKick Creative Productions и Културни центар Зрењанина. Улаз је слободан.

hor

 

 

УТОРАК, 30. МАЈ

У уторак, 30. маја у малој сали Културног центра са почетком у 19 часова  биће одржана промоција зборника - „АБЦ социјализма“. Говоре: Тања Вукша и Владимир Симовић - социолози,  Андраш Јухас – филозоф и Милица Лукша – активисткиња. Модератор промоције је Мирослав Самарџић.

 

СРЕДА, 31. МАЈ

#ДЕЧЈИ ПРОГРАМ

У ГРАДСКОЈ БАШТИ

„У сусрет распусту“ – колаж песама, плеса и глуме биће изведен у среду, 31. маја у Градској башти. Програм су припремили и играју Змајеви четвртодваићи (ОШ „Јован Јовановић Змај“/IV2) са учитељицом Радмилом Комленић – Бебом. Почетак је у 19 часова.

beba

 

 

 

ЧЕТВРТАК, 1. ЈУН

– ОТKРИВАЊЕ БИСТЕ СЛОБОДАН БУРСАЋ 

ХОРСКИ ФЕСТИВАЛ „СЛОБОДАН БУРСАЋ“

/ОД 2. ДО 4. ЈУНА/

Четврти по реду Хорски фестивал „Слободан Бурсаћ” биће одржан током три дана, 2. 3. и 4. јуна 2017. године у великој сали Културног центра Зрењанина. Самом фестивалу ће претходити свечано откривање бисте Слободана Бурсаћа у Алеји Великана у Карађорђевом парку у четвртак 1. јуна од 11 часова. Истог дана ће од 19 часова у Културном центру Зрењанина бити отворена и изложба поводом тридесет година од освајања титуле „Хор света”, коју је Омладински мешовити хор „Јосиф Маринковић” освојио у Ланголену. Том приликом ће бити одржано и предавање „Уметност музичког извођаштва: архивски снимци као значајан елеменат за проучавање историје српске црквене хорске музике у 20. веку” професора Богдана Ђаковића. Више информација о фестивалу и догађајима можете погледати на: www.josif.org

 

 

#“БАНАТСКА БАЈКА - ЛЕТО У ГРАДСКОЈ БАШТИ” 
ЗРЕЊАНИН 2017.
06.06- 20.08.

О МАНИФЕСТАЦИЈИ 
"Банатска бајка – Лето у Градској башти" заједнички је пројекат Културног центра, Туристичке Организације и ИП Медиа 023 уз подршку ЕуроВелоПарк Банат. Предвиђено је да се од
 6. јуна до 20. августа јединственим програмом употпуни, оплемени и заживи овај прелеп простор. Уторком ће бити организоване винске приче (Културни центар), средом мултимедијалне вечери (IPMedia 023 и ЕвроВелоПарк Банат) , четвртком програм за децу (Културни центар), петком концерти ученика музичке школе (Туристичка организација) и суботом и недељом представљање насељених места града са својим програмом и потенцијалима (Туристичка организација). Почетак сваке од ових вечери ће бити у 20 часова.

#Понедељак ће бити резервисан за слободне активности, промоције, догађаје и представљања у зависности од потребе. 
#Напомена : 
У случају лошег времена програми ће бити пребачени у простор Културног центра .
 
#Информације о програму на сајтовима Туристичке организације, Културног центра, Града Зрењанина, на ФБ страницама, на страници и каналу ИП Медиа 023 и на паноима и плакатима у центру града и у насељеним местима.

#ПРВА НЕДЕЉА ПРОГРАМ :
#УТОРАК: 6. јун 20 часова - СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ - промоција и дегустација вина; наступа - БидБенд Зрењанин
#СРЕДА :7. јун 20 ч. – МУЛТИМЕДИЈАЛНО ВЕЧЕ : Пројекција емисије о Ритовима доњег потисја, разговор са представником Установе “Резервати природе Зрењанина”, предстваљање пројекта ЕуроВелоПарк Банат и “Банатски културни караван” Богдан Богдија Кукољ из Житишта
#ЧЕТВРТАК: 8. јун – ДЕЧИЈИ ПРОГРАМ
#ПЕТАК: 9. јун 20 ч. концерт ученика Музичке школе "Јосиф Маринковић" Зрењанин 
#СУБОТА: 10. јун 20 ч. - Меленци 
#НЕДЕЉА: 11. јун 20ч. - Елемир

basta

 

 

БИОСКОПСКИ РЕПЕРТОАР КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА

БИОСКОП CINEMA KCZR

 

СУБОТА, 27. МАЈ 2017.

ФИЛМ: „ПИРАТИ СА КАРИБА: САЛАЗАРОВА ОСВЕТА“

 

У суботу, 27. маја на репертоару биоскопа Синема КЦЗР је најновија акциона авантура – „Пирати са Кариба: Салазарова освета“/Pirates of the Caribbean Salazars Revange. Филм се приказује у терминима од 18 и од 20.30 часова. Цена улазнице је 250 динара.

 

#У новом наставку чувеног филмског серијала, Џони Деп се враћа на велико филмско платно у доброј познатој улози анти-хероја Џека Спероуа. Капетана Џека очекују смртоносни морнари духови, предвођени застрашујућим капетаном Салазером /Хавијер Бардем/ који су побегли из Ђавољег троугла одлучни у намери да побију све пирате на мору а посебно Џека.

karibi

 

 


Добро дошли!

 

 

 

 

 

Организатор задржава право измене програма.


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB