spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAJAVA PROGRAMA DO 22. JUNA 2017.
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 22. JUNA 2017. PDF Štampaj E-pošta

 

ПОНЕДЕЉАК, 12. ЈУН

Концерт Симфонијског оркестра РТС  - „Филмска чаролија“ биће одржан у понедељак, 12. јуна на великој сцени Културног центра Зрењанина. Концерт почиње у 20 часова. Улаз је слободан. #Под диригентском палицом Бојана Суђића оркестар ће извести музику из филмова: „Хари Потер“, „Господар Прстенова“ и „Пирати са Кариба“. Покровитељ концерта – Град Зрењанин.

muyika

УТОРАК, 13. ЈУН

#ОКРУГЛИ СТО

-          НОВИНАРСТВО У ЗРЕЊАНИНУ ДАНАС

У уторак, 13. јуна у малој сали Културног центра Зрењанина са почетком у 19 часова биће одржан округли сто на тему – „Новинарство у Зрењанину данас“. Краћа уводна излагања одржаће новинари -  Зоран Дедић, Ђуро Ђукић и Надица Јаковљев. Позив за учествовање на округлом столу упућује се свим медијским кућама у граду, интернет порталима као и допсницима медијских кућа које имају седиште изван Зрењанина. #Последњих година дошло је до значајних промена на медијској сцени у Зрењанину. После гашења Радио Зрењанина не постоји више ни један медиј у граду који је у јавном власништву, а настали су и нови интернет медији /портали, друштвене мреже.../. #на округлом столу расправљаће се о томе како су ове промене утицале на рад медија, какав је квалитет информисања у Зрењанину данас, какав је радни и материјални положај новинара, да ли постоје политички или други притисци на новинаре и сл.

 

#УТОРАК, 13. ЈУН

#БАНАТСКА БАЈКА

#ВИНСКА ПРИЧА И НАСТУП ХОРА ЗА СТАРА И ОДРАСЛА ЛИЦА

У оквиру програма манифестације „Банатска бајка – Лето у Градској башти“ у уторак, 13, јуна са почетком у 20 часова гости Градске баште имаће прилику да чују винску причу под називом – „Шта је то култура вина?“. Винар – Шандор Шомођи увешће нас у свет винске културе. Излагање ће обухватити основна знања о врстама вина, о нашем понашању са винима и о дегустацији вина. У овиру програма наступиће и Хор клуба за стара и одрасла лица под диригентском палицом проф. Бранислава Гагића. Репертоар хора се састоји од староградских песама и романси, као и евергрин мелодија.

vino

 

 

#“БАНАТСКА БАЈКА - ЛЕТО У ГРАДСКОЈ БАШТИ” 
ЗРЕЊАНИН 2017.
  До  20. августа

О МАНИФЕСТАЦИЈИ 
"Банатска бајка – Лето у Градској башти" заједнички је пројекат Културног центра, Туристичке Организације и
IPMedia 023 уз подршку EuroVeloPark Banat. Предвиђено је да се од  6. јуна до 20. августа јединственим програмом употпуни, оплемени и заживи овај прелеп простор. Уторком ће бити организоване винске приче (Културни центар), средом мултимедијалне вечери (IPMedia 023 и EuroVeloPark Banat) , четвртком програм за децу (Културни центар), петком концерти ученика музичке школе (Туристичка организација) и суботом и недељом представљање насељених места града са својим програмом и потенцијалима (Туристичка организација).

 

ulaz

#ДРУГА  НЕДЕЉА ПРОГРАМ :
#УТОРАК: 13. јун -  20 часова – Винска прича – Шта је то култура вина?“/ винар Шандор Шомођи уводи нас у свет винске културе. Излагање ће обухватити основна знања о врстама вина, о нашем понашању са винима и о дегустацији вина. /; Наступ хора за стара и одрасла лица /диригент – Бранислав Гагић/

#СРЕДА: 14. јун – 20 часова – Пројекција филма и прича о Царској бари, ЕуроВелоПарк – бициклистичке туре и Банатски културни караван – писац – Гавра Влашкалин из Зрењанина
#ЧЕТВРТАК: 15. јун – 18 часова – Креативна радионица „Мали генијалци“ /радионицу води: Отилија Бухекер Илић/; Наступ плесног студија – Free Dance - /Николете Дојкић –

#ПЕТАК: 16. јун – 20 часова – Ученици Музичке школе „Јосиф Маринковић“
#НЕДЕЉА: 18. јун - 20 часова - Презентација КУД "Пионир"
#УТОРАК: 20. јун – 20 часова – Винска прича

#СРЕДА: 21. јун – 20 часова – Пројекција филма – „Природњачки камп Бело Блато“,  представљање регионалног центра за таленте, ЕвроВелоПарк – бициклистичке руте и Банатски културни караван – наступа песник и музичар – Драгутин Зечевић из Зрењанина

#ЧЕТВРТАК: 22. јун – 18 часова – Дечји програм – Наступа Плесни центар Зрењанин –

 


#Напомена : 
У случају лошег времена програми ће бити пребачени у простор Културног центра .
 
#Информације о програму можете погледати на сајтовима Туристичке организације, Културног центра, Града Зрењанина, на ФБ страницама, на страници и каналу IPMedia 023 и на паноима и плакатима у центру града и у насељеним местима.

СРЕДА, 14. И ЧЕТВРТАК, 15. ЈУН

#ЦИКЛУС ФИЛМОВА

-          ВЕЛИКАНИ СЕДМЕ УМЕТНОСТИ

ФИЛМ: „ДНЕВНИК ЈЕДНЕ СОБАРИЦЕ“

У среду, 14. и четвртак 15. јуна у малој сали Културног центра Зрењанина од 21 сат у оквиру циклуса – „Великани седме уметности“ биће приказан филм:  „Дневник једне собарице“/Le Journal d’une femme de chambre. Режија: Луис Буњуел (Италија, Француска, 1964, 101').  За филм се наводи да је ово Буњуелов најполитичнији филм који се бави фашистоидношћу. Главна јунакиња Селестин (Жана Моро), долази из Париза у провинцију и запошљава се као собарица на имању богате породице. Испоставља се да су њени послодавци припадници радикалне деснице и сексуално оптерећене особе – исказујући низ патологија. Селестина, без обзира на околности, користи свој шарм како би манипулисала својом околином...#Улаз на пројекцију је бесплатан.

selestin

ЧЕТВРТАК. 15. ЈУН

#КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА

„МАЛИ ГЕНИЈАЛЦИ“

У оквиру манифестације – “Банатска бајка/Лето у Градској башти” од 15. јуна до 17. августа, сваког четвртка одржаваће се креативна радионица “Мали генијалци”. Радионица почиње у 18 часова.  “Мали генијалци” постоје већ четири године а учешће у овим  радионицама је потпуно бесплатно. Активности се организују искључиво на отвореном  простору који је окружен зеленилом. Спроводећи једноставне и ефикасне вежбе уз дозу креативног са циљем развоја интелигенције најмлађих - узраста од 3 до 7 година. Ради се по програму који саветује Менса Србије и њен оснивач др Ранко Рајовић. Свака радионица се може поделити у три сегмента: загревање, вежбе оријентације, ротације, координације, пажње, вежбе за акомодацију ока, полигон спретности и вежбе асоцијације са креативним делом. #Радионицу води Otilija Buchecker Ilić.

malci

УТОРАК, 20. ЈУН

#ТРИБИНА

„ПОЛОЖАЈ РОМА У ВОЈВОДИНИ“

Трибина – „Положај Рома у Војводини“ биће одржана у уторак, 20. јуна у малој сали Културног центра Зрењанина са почетком у 19 часова. Уводничар је Ненад Владисављев из Удружења ромских студената. Модератор трибине је Мирослав Самарџић.

tribina

СРЕДА, 21. И ЧЕТВРТАК, 22. ЈУН

#ЦИКЛУС ФИЛМОВА

-          ВЕЛИКАНИ СЕДМЕ УМЕТНОСТИ

ФИЛМ: „ГОСПОДИН АРКАДЕН“

У среду, 21. и четвртак, 22. јуна од 21 сат у малој сали Културног центра Зрењанина у оквиру циклуса – „Великани седме уметности“ приказује се филм: „Господин Аркаден“/Mr. Arkadin. Филм је снимљен 1955. године у режији Орсона Велса и варијација је на Велсов најпознатији филм – „Грађанин Кејн“. Филм траје 93' а урађен је у француској, шпанској и швајцарској копродукцији. #Улаз на пројекцију је бесплатан.

kejn

Добро дошли!

Организатор задржава право измене програма.

 
#ИНФО ПЛУС

kuca

#КОНКУРС

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ЗРЕЊАНИНА РАСПИСУЈЕ

 

К О Н К У Р С

 

за откуп уметничких дела насталих у протеклих пет година

 

 

     Предмет конкурса је прикупљање предлога за финансирање уметничких дела из области визуелних уметности насталих у протеклих пет година, као и финансирање настајања нових уметничких дела савремених уметника. Конкурс се расписује на основу Конкурса Министарства за културу и информисање Републике Србије за финансирање уметничких дела из области визуелних уметности за 2017.годину.

 

Критеријуми:

 

1. Право учешћа имају сви ликовни, примењени и мултимедијални академски  уметници.

2. Разматрана ће бити само дела настала у протеклих пет година.

3. Предност имају завичајни уметници, рођењем или радом везани за Средњобанатски округ.

4. Усклађеност уметничког дела са амбијенталном целином КЦЗР-а.

5. Дело савремене уметничке форме и израза.

 

Документација за конкурс треба да садржи:

 

 

1.      Професионалну биографију уметника о чијем је делу реч.

2.      Визуелна документација: фотографије уметничких дела који се предлажу за финансирање/ скице уметничких дела за чије се настајање конкурише; опционално - каталози, портфолио и други штампани материјали уметника, установе културе, и/ или визуелни материјали на CD.

3.      Детаљан опис уметничког дела/пројекта (назив дела, димензије, техника, година настанка, концепција...).

4.      Детаљно разрађен буџет (спецификација трошкова исказана искључиво у динарима)

 

     Конкурсни материјал се може доставити на електронску адресу sandra.banjanin@gmail.com , или поштом на:

 

Културни центар Зрењанина

(за ликовни конкурс)

Народне омладине 1

23 000 Зрењанин

 

     Уколико се шаље поштом, сав метеријал доставити и у електронском облику (на компакт диску, 300 дпи). Конкурсни материјал се не враћа, а непотпуни конкурсни материјал неће бити разматран. Послате фотографије, уколико дела буду финансирана, ће бити коришћене за штампани материјал и графичка решења.

 

Конкурс је отворен до 20. јуна 2017.

 

     О одабиру дела која се шаљу на Конкурс Министарства, одлучује Уметнички савет Изложбеног салона  Културног центра Зрењанина. Сви пријављени аутори ће бити обавештени о резултатима конкурса КЦЗР-а путем и-мејла до краја јуна 2017. године. О финансирању одабраних дела одлучује комисија Министарства културе и информисања.

 

     У Зрењанину, 24. 5. 2017. године

 

Директор Културног центра Зрењанина, Горан Маринковић


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB