spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAJAVA PROGRAMA DO 6. JULA 2017.
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 6. JULA 2017. PDF Štampaj E-pošta

#УТОРАК, 27. ЈУН

#ТРИБИНА

У уторак, 27. јуна у малој сали Културног центра са почетком у 19 часова биће одржана трибина – „Зрењанинска привреда некад и сад“. Уводничар је др Ђорђе Петровић, економиста а модератор трибине је Мирослав Самарџић.

СРЕДА, 28. И ЧЕТВРАК, 29. ЈУН

#ЦИКЛУС ФИЛМОВА

-          ВЕЛИКАНИ СЕДМЕ УМЕТНОСТИ

ФИЛМ: „СТАЗА СЛАВЕ“

У оквиру циклуса – „Великани седме уметности“ у малој сали Културног центра Зрењанина у среду, 28. и четвртак, 29. јуна од 21 сат емитује се филм: „Стаза славе“/Paths of Glory. Филм  говори о бесмислу рата, урађен је у режији Стенлија Кјубрика а радња филма смештена је за време Првог светског рата и посматра рат из перспективе француских војних снага. Главни лик је пуковник Дакс /Мајкл Даглас/ који одбија да жртвује своје војнике зарад освајања брда које су заузели Немци...Филм је снимљену у америчкој продукцији 1957. године и траје 88 минута. #Улаз на пројекцију је бесплатан.

daglas

ЧЕТВРТАК, 29. ЈУН

#ИНФАНТ У ЗРЕЊАНИНУ

НАСТУП ИНДИЈСКОГ

KRIYATIV ПОЗОРИШТА

#ДРАМА „ГДЕ СЕНКА ЗАВРШАВА“

У оквиру ИНФАНТ фестивала у зрењанинском Културном центру у четвртак, 29. јуна гостује индијско Kriyativ позориште са драмом „Где сенка завршава“. Представа почиње у 21 сат у Амфитеатру Културног центра а у случају кише одиграће се у великој сали. Улаз је бесплатан. #Позоришна представа је модерна интерпретација епске приче. Прича путује кроз историју и митове који су заједнички и слични међу свим културама и баца поглед на то како су се митови претворили у историју и обликовали моралне оквире у друштвима широм света. #Представа открива епску јужно-азијску причу а проналази сличне приче које постоје у Србији и околним културама. Иако је еп почетна драмска тачка, представа полако прераста у много комплекснију причу о друштвено-политичким питањима прошлости и садашњости. Она се неприметно креће између личног и политичког док се испитују појмови – обавезе, оданости и патриотизма...#Представа је на енглеском језику. #Позоришна група Kriyativ – долази нам из индијског града Бангалора и гостује у Европи од 16. јуна до 8. јула.

alter epika

ИЗЛОЖБЕ ЦРТЕЖА

ПОРТРЕТА - ПРЕДРАГА ЛОЈАНИЦЕ

Изложба цртежа – портрета,  академског сликара Предрага Лојанице отворена је до 5. јула у Изложбеном салону Културног центра. Предраг Лојаница је рођен 1973. године у Томашевцу. Завршио је Факултет ликовних уметности у Београду, 2003, у класи професора Чедомира Васића. До сада је имао девет самосталних а учествовао је и на  педесетак групних изложби. Члан је УЛУС-а од 2004. године а у Уметничком савету удружења био је од 2009 до 2011. Добитник је три ликовне награде...

crtezi

НЕДЕЉА, 2. ЈУЛ

#БЕРЗА ГРАМОФОНСКИХ ПЛОЧА

У недељу, 2. јула у Културном центру Зрењанина од 10 до 14 часова биће одржана БЕРЗА ГРАМОФОНСКИХ ПЛОЧА (продаја, замена, куповина). Информације: 061/2952592.

СРЕДА, 5. И ЧЕТВРТАК, 6. ЈУЛ

ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН

ЦИКЛУС – „ЖЕНЕ НА ФИЛМУ“

ФИЛМ: „ФИДЕЛИО: АЛИСИНА ОДИСЕЈА“

У среду, 5. и четвртак, 6. јула у малој сали Културног центра од 21 сат почињемо са емитовањем Циклуса „Жене на филму“. Реч је о програму под називом - Француски филмски караван који организујемо у сарадњи са Француским иснтитутом у Србији. Први филм на репертоару је филм – „Фиделио: Алисина одисеја“. #Улаз на пројекције је бесплатан.

#О филму:

(ФРА, 2013, 97')

Режија: Луси Борлто

Играју: Ариан Лабед, Мелвил Пупо, Андер Данијелсен Ли...

#Тридесетогодишња морнарка Алис укрцава се на стари теретњак Фиделио док супруг Феликс остаје на копну. Запослена на броду као механичарка, сазнаје да мења покојног колегу и схвата да већ познаје капетана брода, Гаела, који је, гле чуда... њена велика прва љубав...

karavan

ЧЕТВРТАК, 6. ЈУЛ

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ РАДОВА

БОЈАНА ОТАШЕВИЋА

ДОБИТНИКА ПРВЕ НАГРАДЕ

ЛИКОВНОГ КОНКУРСА 30X30

Отварање изложбе радова Бојана Оташевића, добитника прве награде Ликовног конкурса 30X30 заказано је за четвртак, 6. јул у 19 часова у Малом салону Народног музеја Зрењанин.

Оташевић је рођен у Крагујевцу 1973. године. Дипломирао је графику на Факултету ликовних уметности у Београду, 1998.  магистрирао 2001. а докторирао 2014. године код ментора проф. Биљане Вуковић. Члан УЛУС-а је од 2000. године. Ванредни је професор на Филолошко - уметничком факултету у Крагујевцу на Одсеку за Примењену и ликовну уметност. #Добитник је 22 ликовне награде. Своје радове излагао је на 41 самосталној а учествовао је и на преко 290 групних изложби.

bojan

#“БАНАТСКА БАЈКА - ЛЕТО У ГРАДСКОЈ БАШТИ” 
ЗРЕЊАНИН 2017.

О МАНИФЕСТАЦИЈИ 
"Банатска бајка – Лето у Градској башти" заједнички је пројекат Културног центра, Туристичке Организације и
IPMedia 023 уз подршку EuroVeloPark Banat. Предвиђено је да се од  6. јуна до 20. августа јединственим програмом употпуни, оплемени и заживи овај прелеп простор. Уторком ће бити организоване винске приче (Културни центар), средом мултимедијалне вечери (IPMedia 023 и EuroVeloPark Banat) , четвртком програм за децу (Културни центар), петком концерти ученика музичке школе (Туристичка организација) и суботом и недељом представљање насељених места града са својим програмом и потенцијалима (Туристичка организација).

ЧЕТВРТА  НЕДЕЉА

#ПРОГРАМ:
#УТОРАК: 27. јун –  Од 19 часова - програм „На крилима ветра“. Реч је о „првом заједничком путовању“  Градског дечјег хора Културног центра  и Драмаштараца. У сарадњи диригенткиње хора Сенке Милосављевић и професорке разредне наставе Соње Љуботине публика ће имати прилику да види и чује спој креативног драмског процеса и уметничког хорског звука. #Од 20 часова – настављамо Винску причу. Винар – Шандор Шомођи уводи нас у свет винске културе а у уторак нас очекује разговор на тему – разврставања вина, о типовима вина, стиловима вина и када се које вино пије. У оквиру програма у понуди су и вина из подрума  „Шомођи“.

gdh

#СРЕДА: 28. јун – од 19 часова – презентација Центра за едукацију "БигБен" а од 20 часова – Пројекција филма „Бегејска петља - Језеро 3“, ЕвроВелоПарк Банат – бициклистичка рута и Банатски културни караван – наступа песник Драган Сакић из Лазарева –

#ЧЕТВРТАК: 29. јунКреативна радионица „Мали генијалци“/радионицу води: Отилија Бухекер Илић – 18 часова 

genijalci

 #Наступ групе Yasserstainвећ шест година ова млада екипа из Новог Сада креира забаву, духовите скечеве, музичке нумере и бави се генерацијским темама  на свом YouTube каналу. Показали су нам причу о скромним младим људима који су постигли успех и пронашли комуникациони оквир/канал комуникације у духу времена у ком одрастају. Захваљујући сопственом труду и упорности постали су идоли њихове генерације . Генерални спонзор наступа је Фанта – чију рекламну кампању подржава канал Yasserstain - #Концерт Yasserstaina почиње у 19 часова –

duh vremena

#У 19 часова – Школа спорта „Чигра“ припрема програм у ком ће тренери Тамара Симић, Жељко Ивановић, Александар Вујиновић и Владимир Мајкић на један разигран и весео начин тренирати/вежбати са децом -

#ПЕТАК: 30. јун – од 20 часова - Наступ/програм ученика Музичке школе „Јосиф Маринковић“

#СУБОТА: 1. јул – од 20 часова - Представљање насељених места – Лазарево и Златица

#НЕДЕЉА: 2. јул – од 20 часова - Представљање насељеног места – Клек

#ПОНЕДЕЉАК: 3. јул – од 20 часова – Програм Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ – Књижевни опус Ђорђа Петровића, аутора из Зрењанина -

#УТОРАК: 4. јул – Од 20 часова – Винско вече

#СРЕДА: 5. јулод 19 часова – презентација Центра за едукацију "БигБен" а од 20 часова - Пројекција филма "Ритови доњег потисја", Пера песник из Баната (Петар Ћирић из Перлеза) и КУД "Лола" Фаркаждин  испред Банатског културног каравана, ЕуроВело Парк - бициклистичка рута.

#ЧЕТВРТАК: 6. јул – од 18 часова – Креативна радионица «Мали генијалци». Радионицу води – Отилија Бухекер Илић.

Добро дошли!

Организатор задржава право измене програма.


БИОСКОПСКИ РЕПЕРТОАР КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА

БИОСКОП CINEMA KCZR

-          ОД ПЕТКА, 30 ЈУНА  ДО НЕДЕЉЕ, 2. ЈУЛА 2017. –

ОД ПЕТКА, 30. ЈУНА ДО НЕДЕЉЕ, 2. ЈУЛА

#ФИЛМ: „ГРОЗАН ЈА 3“/DESPICABLE ME 3

У биоскопу Синема КЦЗР од петка, 30. јуна до недеље, 2. јула у терминима од 16 и 18 часова приказује се анимирани филм – „Грозан ја 3“/Despicable Me 3. Филм је синхронизован на српски језик. Улоге/синхронизација: Небојша Дугалић, Мина Лазаревић, Тиња Дамњановић, Жика Миленковић и др. Филм траје 90 минута. Реч је о цртаној комедији у жанру породичног и авантуристичког филма. Гру, Луси и њихове ћеркице Mанго, Едит и Агнес са Малцима крећу у незаборавну авантуру. Најзабавнији анимирани ликови који су се појавили у последњих неколико година на великим екранима враћају се у наставку филма „Грозан ја“. #Цена улазнице је 250 динара.

ОД ПЕТКА, 30. ЈУНА ДО СУБОТЕ, 1. ЈУЛА

#ФИЛМ: „ТРАНСФОРМЕРСИ: ПОСЛЕДЊИ ВИТЕЗ“/TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT

У петак, 30. јуна и суботу, 1. јула у биоскопу Синема КЦЗР у термину од 20.30 часова приказује се филм: „Трансформерси: Последњи витез“/Transformers: The Las Knight. Филм је режирао Мајкл Бејн. #У најновијем наставку људи и трансформерси су у рату. Оптимус Прајм се враћа на родну планету – Сајбертон – проналази начин да је оживи али за то му је потребан артефакт који се налази на Земљи. Како се наводи - филм руши суштинске митове трансформеср франшизе и редефинише значење хероја. У филму играју: Марк Валберг, Ентони Хопкинс, Лаура Хадок и др. #Цена улазнице је 250 динара.

НЕДЕЉА, 2. ЈУЛ

ФИЛМ: „ЛУДИЛО ДЕВОЈАЧКЕ ВЕЧЕРИ“/ROUGH NIGHT

У недељу, 2. јула у термину од 20.30h у биоскопу Синема КЦЗР приказује се најновије филмско остварење: „Лудило девојачке вечери“/Rough Night. У филму преко 90 минута можете пратити сусрет и забаву пет најбољих другарица са факултета које се срећу наком десет година, на девојачком викенду у Мајамију. Провод, убиство из нехата – стрипера, неочекивани преокрет и поновно зближавање пријатељица очекује нас у овој непредвидивој црној комедији. Филм је режирала Луциа Аниело. Играју: Скарлет Јохансен, Зои Кравиц, Кејт Мекинон, Жилијан Бел и Лана Глазер. Као специјални гости, у епизодним улогама, појављују се Рајан Купер и Деми Мур. #Цена улазнице је 250 динара.

Добро дошли!

 


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB