spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAJAVA PROGRAMA DO 12. OKTOBRA 2017.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 1 gost na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8064595
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 12. OKTOBRA 2017. PDF Štampaj E-pošta

 

 

#ИЗЛОЖБА

„ВРЕМЕ УПИСАНО У СЛИКАМА: СТАРЕ КИНЕСКЕ РАЗГЛЕДНИЦЕ“

Поводом Дана института Конфуције у Културном центру Зрењанина у току је изложба – „Време уписано у сликама: старе кинеске разгледнице“ #Изложбена поставка отворена је до деветог октобра у малом салону Културног центра (испред велике сале). Програм организују: Институт Конфуције/Београд и Културни центар Зрењанина

kina

#ИЗЛОЖБА: „ГРАД У АРХИТЕКТУРИ/АРХИТЕКТУРА У ГРАДУ – 18/17 – БЕЧЕКЕРЕК/ПЕТРОВГРАД/ЗРЕЊАНИН

#Нови пројекат Културног центра Зрењанина и његова прва фаза реализације, представљен/а је јавности у понедељак, 2. октобра у изложбеном салону наше куће. #Реч је о изложби фотографија "Град у архитектури/Архитектура у граду 18/17 - Бечкерек-Петровград - Зрењанин. #Пројекат је настао као заједничка идеја више аутора који су у оквиру области свог професионалног деловања -  пажњу усмерили на модерну градску архитектуру.
#Покровитељи изложбе су: Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање и односе с верским заједницама и Град Зрењанин.

Културни центар Зрењанина је пролетос конкурисао код Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, пројектом „Град у архитектури|Архитектура у граду 18|17 - Бечкерек|Петровград|Зрењанин“, који је првобитно био замишљн тако да обухвата поставку изложбе, израду публикације и организацију трибине. Средства су, у првој фази пројекта, одобрена за поставку изложбе фотографија, чије је отварање предвиђено за 2. октобар, Дан ослобођења града у Другом светском рату, у Културном центру Зрењанина у 20 часова. #Инспирација за пројекат настала је на теми Бијенала архитектуре у Венецији 2014 - Фундаменти, која се састојала из три дела. У првом, апсорбовање модерности, 66 земаља поделило је једну тему: историју своје модерности од 1914. до 2014. Историја модерности је, такође, заинтересовала и једног од кустоса Музеја модерне уметности (МоМА) у Њујорку, Владимира Кулића, који је за 2018.  најавио изложбу Modernism In-Between: The Mediatory Architectures of Socialist Yugoslavia, којом ће одати пошту југослoвенском модернизму. Из ове теме настала је идеја да на свом, потпуно локалном периферном и малом  простору, пробамо да идентификујемо модерност, а носећи се идејом Бијенала – Упијање савремености 1914-2014, откријемо   модерну архитектуру, идентитет архитектуре, као  и нас самих у тој модерности. Позивајући се на године 18/17 (1918-2017.), кроз асоцијације на Бијенале (14/14), предочена је и цивилизацијска дилема о утицају модерности на развој друштва и архитектуре. Од архитектуре арх. Ђорђа Табаковића и арх. Драгише Брашована, до архитектонског израза „АГМ“ групе на челу са арх. Марјаном Ђулинцем, ствара  се утисак да, без обзира на локалност, малу средину или периферни положај у односу на велике центре, архитектура града није остала  имуна, али и неопредељена за модерно. Такође, утисак је да је препознавање вредности модерног било веома значајно ради стварања сопственог идентитета, колико год модерност имала интернационални карактер. Поставка подразумева фотографије објеката, аутора Јована Његовића Дрндака,  које су као значајне мапирале и стручно обрадиле дипл. инж. арх. Јелка Ђорђевић и историчарка уметности, Весна Каравида. Дизајн изложбе је урадила Данка Јечменица, а координаторка пројекта је Сандра Бањанин, уредница пограма визуелне уметности Културног центра Зрењанина. Покровитељи изложбе су: Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање и односе с верским заједницама и Град Зрењанин.

grad

УТОРАК, 3. ОКТОБАР

#ТРИБИНА

У уторак, 3. октобра у малој сали Културног центра Зрењанина биће одржана трибина – «Заштићена подручја природе на територији града Зрењанина». Уводничар је мр Дејан Јованов, директор Установе «Резервати природе» а модератор је Мирослав Самарџић. Трибина почиње у 19 часова.

СРЕДА, 4. И ЧЕТВТАК, 5. ОКТОБАР

#ЦИКЛУС ФИЛМОВА ИНГМАРА БЕРГМАНА

ФИЛМ: „ОСМЕХ ЛЕТЊЕ НОЋИ“

У октобру, у оквиру филмског програма Културног центра Зрењанина сваке среде и четвртка  емитујемо Циклус филмова Ингмара Бергмана. У среду, 4. и четвртак, 5. октобра приказује се филм: „Осмех летње ноћи“/Smiles Of a Summer Night у Малој сали од 20 часова. #Жанр: Комедија. (1955, 108'). Филм је један од ретких Бергманових разиграних и комедиографских филмова у којем љубав побеђује фрустрације а трагедија се мења у фарсу. – Како критика наводи – замена партнера током Ивањске ноћи чест је мотив у позоришту, као и мјузиклима а ни Бергман му није одолео, и то му је донело први међународни успех. #Улаз на пројекције је бесплатан.

osmeh

ЧЕТВРТАК, 5. ОКТОБАР

#ДЕЧЈА НЕДЕЉА

#БАЛЕТСКИ ПРОГРАМ

Поводом Дечје недеље на великој сцени Културног центра Зрењанина биће изведен балетски програм. Учествују: Балетска школа „Димитрије Парлић“/одељење Зрењанин и Балетски студио „Делфина“. Програм почиње у 16 часова. #Улаз је бесплатан.Балетска школа представиће се кореографијама класичног балета и примењене гимнастике. Аутори кореографија су Сања Фелбапов и Анета Чупић. Балетски студио „Делфина“ извешће игре са примесама модерног и џез балета.

 

ПЕТАК, 6. ОКТОБАР

#ПРЕДСТАВА „МИ ИЛИ ЛЕГЕНДА О ЧОВЕКУ КРОМПИРУ“

Представа „Ми или Легенда о човеку кромпиру“ – Драмског студија „Цеком“ биће изведена на великој сцени Културног центра Зрењанина у петак, 6. октобра у 20 часова. #Улаз је бесплатан.

О ПРЕДСТАВИ

Из «Цекома» наводе: «Као почетна инспирација за рад на представи послужио нам је роман “Ми” руског писца - Јевгенија Замјатина. Ова дистопична пројекција света мотивисала нас је да одемо и корак даље, да урадимо пројекцију будућности из перспективе замјатинових ликова. Поставили смо себи велика питања и схватили колико је тешко бити пророк сопстве нецивилизације. Представа је ауторско дело, настала је применом креативног драмског процеса и означава став и промишљања групе о теми којом смо се бавили. Ако се будемо чешће и дубље бавили анализом далеке будућности, можда нам постане јасно да је време за промену баш сада и баш овде.»

cekom

НЕДЕЉА, 8. ОКТОБАР

#БЕРЗА ГРАМОФОНСКИХ ПЛОЧА

У недељу, 8. октобра  од 10 до 14 часова у Културном  центру Зрењанина биће одржана БЕРЗА ГРАМОФОНСКИХ ПЛОЧА (продаја, замена, куповина). Информације: 061/2952592.

СРЕДА, 11. ОКТОБАР

#ЛЕОНТИНА И ТАЛЕНТИ

Поводом Дечје недеље у среду, 11. октобра на великој сцени Културног центра Зрењанина у терминима од 10 и 11.30. ч. биће изведен програм – „Леонтина и таленти“. #Цена улазнице је 200 динара – #У извођењу Леонтине Вукомановић, једног од наших најуспешнијих дечјих музичких педагога у региону и познате поп певачице, биће изведени најпознатији дечји хитови попут: „Деца су украс света“, „Чувај наше ђаке“, „Вуче, вуче“, „Разболе се лисица“ и др. #Заједно са Леонтином, у једном делу програма, наступа и Градски дечји хор Културног центра Зрењанина.

muzika

 

СРЕДА, 11. И ЧЕТВРТАК, 12. ОКТОБАР

#ЦИКЛУС ФИЛМОВА ИНГМАРА БЕРГМАНА

ФИЛМ: „ДЕВИЧАНСКИ ИЗВОР“

У октобру, у оквиру филмског програма Културног центра Зрењанина сваке среде и четвртка  емитујемо Циклус филмова Ингмара Бергмана. У среду, 11. и четвртак, 12. октобра приказује се филм: „Девичански извор“/The Virgin Saring (ŠVE, 1960). Филм се емитују  у Малој сали од 20 часова. #Улаз је бесплатан, #Филм је освојио, 1961. – Оскара за најбољи страни филм и заснован је на средњовековној причи/народној балади о силовању, освети и искупљењу - ...

epika

 

 

 

 

 

 

Организаор задржава право измене програма.

 

 

 

Добро дошли!


 

 

#ИНФО ПЛУС

ЛИКОВНИ КОНКУРС 30 СА 30

 

 

Културни Центар Зрењанинa и аутор пројекта мр Милутин Мићић расписују ликовни конкурс 30 X 30.

Услови конкурса:

Аутори могу да конкуришу са једним радом. Радови могу да буду дводимензионални и тродимензионални у свим техникама и дисциплинама. Једино ограничење је да дводимензионални радови морају бити формата 30 са 30 сантиметара. Код тродимензионалних радова једна димензија треба да буде 30 сантиметара, а остале две не смеју да буду веће од 30 сантиметара. Радови који пређу ове димензије неће се разматрати. Уз радове послати и један репрезентатитни каталог (ако га аутори имају).

 

Поред слободних решења , ове године нудимо ауторима и могућност да промишљају на задату тему-задатак:

СТРАХ

У МЕНИ ОД МЕНЕ

У ТЕБИ ОД ТЕБЕ

У ТЕБИ ОД МЕНЕ

У МЕНИ ОД ТЕБЕ

ОД ЊИХ

ОД НАС

СТРАХОВАЊА

На свим пољима, и локално и глобално, све више  правимо проблема. Изгледа да свет тоне у свеопшту  пропаст. Човек је постао неразумно  биће којег се треба плашити. Безброј је разлога за страховања. Можда нам помогне њихово разоткривање и освешћивање. Уметници су то одувек најбоље радили.

"Сматрамо да је мишљење уметника о дешавањима у свету запостављено, а да је вредно и драгоцено. Ово је прилика да аутори који то желе кроз своје радове дају своја размишљања и изађу прад јавност. Сваке године тема-задатак ће се мењати".

Конкурс је отворен за све професионалне ликовне уметнике на територији Републике Србије и за све уметнике широм света. И ове године пројекат 30х30 је међународни.

Молимо вас да сви радови (осим оних који су рађени на папиру и скулптуре) буду опремљени да могу да се окаче на зид.

Радови ће бити жирирани.

Доделиће се три награде.

Прва награда: самостална изложба у малом салону Народног музеја Зрењанин

Друга награда: самостална изложба у изложбеним салону Културног центра Зрењанина

Трећа награда: пригодан поклон.

 

Конкурс је отворен до 20. новембра 2017. год.

Изложба ће бити отворена у  децембру 2017. год. у Културном центру Зрењанина

Радови са ликовног салона 30х30 ће током 2018. год. бити изложени у Галерији савремене уметности Културног центра Панчево, у Музеју Срема у Сремској Митровици, у АртЦЕНТРУ Београд и у Галерији Трибина младих Културног центра Новог Сада.

 

Радове слати на адресу:

Културни центар Зрењанина

Народне омладине 1

23000 Зрењанин

Телефон: 023/535482, 064/8116994 (Владимир Ђурић)

 

Препоручујемо да радове шаљете Пост експресом.

Уколико у једној пошиљци има радова више аутора то мора бити назначено на пошиљци.

Радови ће бити враћени Пост експресом о трошку аутора. Организатори не преузимају одговорност за штету насталу приликом транспорта.

 

 

 

 

 


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB