spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAJAVA PROGRAMA DO 19. OKTOBRA 2017.
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 19. OKTOBRA 2017. PDF Štampaj E-pošta

#ИЗЛОЖБА: „ГРАД У АРХИТЕКТУРИ/АРХИТЕКТУРА У ГРАДУ – 18/17 – БЕЧЕКЕРЕК/ПЕТРОВГРАД/ЗРЕЊАНИН

#Нови пројекат Културног центра Зрењанина и његова прва фаза реализације, представљена је јавности у понедељак, 2. октобра у изложбеном салону наше куће. #Реч је о изложби фотографија "Град у архитектури/Архитектура у граду 18/17 - Бечкерек-Петровград - Зрењанин. #Пројекат је настао као заједничка идеја више аутора који су у оквиру области свог професионалног деловања -  пажњу усмерили на модерну градску архитектуру.
Поставка обухвата фотографије објеката, аутора Јована Његовића Дрндака,  које су као значајне мапирале и стручно обрадиле дипл. инж. арх. Јелка Ђорђевић и историчарка уметности, Весна Каравида. Дизајн изложбе је урадила Данка Јечменица, а координаторка пројекта је Сандра Бањанин. #Покровитељи изложбе су: Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање и односе с верским заједницама и Град Зрењанин. #Изложба је отворена до краја октобра.

urbanizam

СРЕДА, 11. ОКТОБАР

#ЛЕОНТИНА И ТАЛЕНТИ

У среду, 11. октобра на великој сцени Културног центра Зрењанина у терминима од 10 и 11.30. ч. биће изведен програм – „Леонтина и таленти“.– #Леонтина Вукомановић, један од наших најуспешнијих дечјих музичких педагога  и позната поп певачица, извешће најпознатије дечје хитове попут: „Деца су украс света“, „Чувај наше ђаке“, „Вуче, вуче“, „Разболе се лисица“ и др. #Заједно са Леонтином, у једном делу програма, наступиће и Градски дечји хор Културног центра Зрењанина. #Цена улазнице је 200 динара Карте се продају на билетарници Културног центра Зрењанина  од 10 до 12 и од 18 до 20 часова.

leontina

СРЕДА, 11. ОКТОБАР

#ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА

30 ГОДИНА „ПАНОНСКЕ ЗОРЕ“

У среду, 11. октобра поводом обележавања јубилеја - Тридесет година постојања еколошког покрета „Панонска зора“ отвариће се изложба у малом салону Културног центра Зрењанина. Програм почиње у 18.30 часова. #Изложба обухвата ретроспективу активности покрета од оснивања до данас и његове најзначајније пројекте попут - Допуне дрвореда у сеоским месним заједницама и Изградња стазе од Жутог моста до Основен школе „2. Октобар“...

ekologija

СРЕДА, 11. И ЧЕТВРТАК, 12. ОКТОБАР

#ЦИКЛУС ФИЛМОВА ИНГМАРА БЕРГМАНА

ФИЛМ: „ДЕВИЧАНСКИ ИЗВОР“

У октобру, у оквиру филмског програма Културног центра Зрењанина сваке среде и четвртка  емитујемо Циклус филмова Ингмара Бергмана. У среду, 11. и четвртак, 12. октобра приказује се филм: „Девичански извор“/The Virgin Saring (ŠVE, 1960). Филм се емитују  у Малој сали од 20 часова. #Улаз је бесплатан, #Филм је освојио, 1961. – Оскара за најбољи страни филм и заснован је на средњовековној причи/народној балади о силовању, освети и искупљењу - ...

ПЕТАК, 13. ОКТОБАР

#ТРИБИНА

Трибина – „Стране директне инвестиције у Србији“ биће одржана у петак, 13. октобра у малој сали Културног центра Зрењанина. Уводничар је Иван Раденковић, аутор  студије под истим називом и члан групе Герусија. Модератор је Мирослав Самарџић. #Трибина почиње у 19 часова.

ПЕТАК, 13. ОКТОБАР

#ФИЛМ „ЉУБАВНИ СЛУЧАЈ“

#ФИЛМ „БРИЈАЊЕ – КРАТКИ ФИЛМ ПЕТРА МИТРОВИЋА“

У Културном центру Зрењанина у петак, 13. октобра биће приказана два домаћа филмска остварења најновије продукције – „Љубавни случај“ и „Бријање – кратки филм Петра Митровића“. Након учешћа на фестивалима, филмове премијерно може погледати и зрењанинска публика у малој сали од 20 часова. #Улаз на пројекције је бесплатан.

Љубавни случај је први римејк српске кинематографије снимљен на педесету годишњицу од настанка оригинала и представља неку врсту омажа недавно преминулом Бранку Вучићевићу који је тада био косценариста и помоћник редитеља. У главним улогама се појављују: Љума Пенов, Албин Салиховић, Ана Тодоровић Диало, Марина Буквички, Анђелко Берош, Александар Меда Јовановић, Милан Узелац и други. #Ради се о савременој верзији Љубавног случаја, која на провокативан начин третира актуелне теме, као што су питање избеглица, хомосексуалности или рушења у Савамали. У том смислу прати дух оригинала, који је такође провоцирао пре пола века.
Комбинацијом играних, документарних и архивских снимака, следи сличан наративни ток који је и Макавејев користио, тако да и у римејку можемо чути стручна тумачења сексолога Др Александра Милошевића, који је заменио чувеног Александра Костића, као и криминалисте, у чијој улози се овог пута нашао, уместо Живојина Алексића, кога смо гледали у оригиналној верзији, Др Звонимир Ивановић, са Криминалистичко полицијске академије.
 
Филм је специфичан по томе што је деветоро аутора равноправно потписују сценарио, режију и продукцију: Петар Митровић, Зорица Светличић, Даниела Ћеранић, Горана Цветковић, Ђорђе Цвијовић, Јелена Антонић, Алекса Борковић, Саво Рељин и Мила Крсмановић.
У тренутку када у Србији не постоји филмска индустрија и када су фондови недоступни за већину аутора, група људи различитих годишта, у оквиру филмске школе «Предитор», окупила се око једног занимљивог пројекта, који по много чему представља преседан у домаћој кинематографији.

#Филм се приказује у малој сали од 20 часова. #Улаз је бесплатан.

film

 

https://www.youtube.com/watch?v=_cCXU9tT9Mc&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/ljubavnislucaj/

https://www.facebook.com/brijanje/

СУБОТА, 14. ОКТОБАР

#Кад кажем БЕГ помислим на…
Субота, 14. октобар 2017. У 16 сати
Плато испред Културног центра Зрењанин

У оквиру програма/платформе #Сређивање дворишта, Асоцијација Независна културна сцена Србије ове јесени иницира серију дијалога полазећи од питања како актери у култури могу одговорити на потребе локалне заједнице и до које мере могу утицати на социјалне промене. 
На позив Асоцијације НКСС, у
зрењанинском дијалогу учествују:
· Душан Калејски, аутор представе “Бег”

· Смиљана Туцаков, коауторка представе “Бег” и председница ЦЕКОМ-а

· Владимир Ђурић, програмски директор Културног центра Зрењанин

· Учесници и извођачи представе “Бег” из програма ЦЕКОМ-а

СРЕДА, 18. И ЧЕТВРТАК, 19. ОКТОБАР

#ЦИКЛУС ФИЛМОВА ИНГМАРА БЕРГМАНА

ФИЛМ: „ЂАВОЉЕ ОКО“

У оквиру Циклус филмова Ингмара Бергмана,  у среду, 18. и четвртак, 19. октобра приказује се филм: „Ђавоље око“/The Devil's Eye. Филм је снимљен 1960, траје 87 минута и улази у жанр – комедије, драме и СФ –а. Пројекције су од 20 часова у малој сали Културног центра Зрењанина. #Улаз је бесплатан. У сажетку за радњу филма се наводи да – невиност и чистота свештеникове младе ћерке, „трн је“ у ђавољем оку. Ђаво из Пакла шаље Дон Жуана и његовог слугу Пабла – на Земљу, да заведе младу Брит Мари – но, ситуација се мења када се Дон Жуан заљуби у „његову мету“ и заборави зашто је послат -

oko

#УСКОРО У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ЗРЕЊАНИНА

#КОНЦЕРТ АЛЕКСАНДРЕ РАДОВИЋ

Концерт Александре Радовић одржаће се на великој сцени  Културног центра Зрењанина у петак, 10. новембра. Певачица, поп-дива са великим бројем музичких хитова уз тачно дефинисан и препознатљив звук и вокал представиће зрењанинској публици музичке нумере са свог најновијег албума и извести познате и увек радо слушане хитове са својих предходних ЦД издања. #Концерт почиње у 20 часова.  #Цена улазнице је 1000 динара. #Карте се продају на билетарници Културног центра Зрењанина  од 10 до 12 и од 18 до 20 часова.

 

koncert

Организаор задржава право измене програма.

 

 

 

Добро дошли!

 

#ИНФО ПЛУС

 

#PREDSTAVLJANJE IV CIKLUSA PROGRAMA

KREATIVNO MENTORSTVOU ZRENJANINU
#ČETVRTAK, 12. OKTOBAR
#MALA SALA KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA
- 18 Č
ASOVA

#U četvrtak 12. oktobra u 18h u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanin tim programaKreativno mentorstvopredstaviće 4. ciklus konkursa i uslove i načine prijavljivanja. Domaćin promocije biće Vladimir  Đurić, programski direktor centra i mentor u prethodnom ciklusu programa.

„Kreativno mentorstvo” je jedinstveni program koji postoji u Srbiji od 2012. godine i pruža mogućnosti za lični i profesionalni razvoj budućih lidera u oblasti kulture promovišući mentorstvo kao metod doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između etabliranih stručnjaka, mentora, i budućih profesionalaca, mentija.

Kroz „Kreativno mentorstvo“ talentovane, posvećene i angažovane mlade osobe aktivne u oblasti kulture bivaju povezane sa odgovarajućim mentorima u odnosu na svoje potrebe i interesovanja, a kroz niz aktivnosti, treninga i događaja stiču uvide, kontakte i informacije do kojih sami ne bi došli.

U prethodna tri ciklusa programa mentori/ke su bili vrhunski domaći i strani profesionalci, između ostalih: Jasna Dimitrijević, direktorka Zadužbine Ilije M. Kolarca, Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, Dušan Tomić, partner u KPMG, Toni O`Brajan, nekadašnji direktor British Council-a za Zapadni Balkan, Mete Kjuel Nilsen, bivša ambasadorka Danske u Srbiji, Marija Desivojević Cvetković, potpredsednica Delta Holdinga, Maja Lalić, kreativna direktorka Miksera, Olga Svoboda, direktorka GI Group HR Solutions, Branko Dimitrijević, profesor i teoretičar umetnosti, Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera, Helen Laršon, bivši ataše za kulturu Ambasade Švedske u Beogradu, Borut Vild, jedan od vodećih grafičkih dizajnera u regionu i profesor na FMK, i drugi.

Konkurs za novi ciklus programa „Kreativno mentorstvo” trajaće od 28. septembra do 19. oktobra i namenjen je perspektivnim profesionalcima u oblasti kulture iz cele Srbije zainteresovanim za mentorsku podršku njihovim projektima, inicijativama i ličnom i profesionalnom razvoju.

Zainteresovani za učešće u programu treba da popune prijavni formular (Google Form) i da pošalju ažuriranu biografiju (CV) na srpskom jeziku na Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Pokrovitelji četvrtog ciklusa “Kreativnog mentorstva” za sada su Coca Cola Hellenic, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, ERSTE banka, Ambasada Švedske u Beogradu i Francuski institut u Srbiji. Naši partneri su Gi Group HR Solutions, Nova Iskra, Mokrin House, štamparija Vizartis, EPIC ASSISTANTS, Designed.rs i drugi

program

Detaljne informacije za učešće na konkursu možete naći na linkuhttp://www.kreativnomentorstvo.com/konkurs2017/

Važni linkovi:
FB event: 
https://www.facebook.com/events/1654730954566746/
http://www.kreativnomentorstvo.com/
https://www.facebook.com/creativementorship
https://twitter.com/create_mentors
https://www.instagram.com/kreativnomentorstvo/
https://www.youtube.com/user/kreativnomentorstvo/
https://www.flickr.com/photos/kreativnomentorstvo/
https://www.linkedin.com/company-beta/10065160


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB