spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAJAVA PROGRAMA DO 8. NOVEMBRA 2018.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 1 gost na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8064579
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 8. NOVEMBRA 2018. PDF Štampaj E-pošta

 

CIKLUS IZRAELSKOG FILMA

-          Svake srede i četvrtka u novembru

-          Mala sala Kulturnog centra Zrenjanina

-          20 časova

-          Ulaz je besplatan

U okviru filmskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u saradnji sa Ambasadom Izraela u Srbiji svake srede i četvrtka, u toku novembra, u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina prikazuje se Ciklus izraelskog filma. Filmovi se emituju od 20 časova. Ulaz na projekcije je besplatan.

Predstavnici  ambasade svečano će otvoriti početak  filmskog ciklusa i predstaviti ovaj značajan segment kulturnog stvaralaštva Izraela. Otvaranje je zakazano za četvrtak, 1. novembar u 20 časova. Nakon obraćanja emituje se prvi film iz ciklusa – Ben Gurion.

 

film

Raspored projekcija

-          U toku novembra -

 

-          Četvrtak, 1. novembar

FILM: “BEN-GURION”

Režija: Yariv Mozer (Israel, France, 2016, 70`)

Na osnovu arhivskog materijala, film otkriva poslednje godine života osnivača Izraela Davida Ben – Guriona....

U dubokom podzemlju arhiva otkriven je šestosatni snimak intervjua sa jednim od najvećih vođa u modernoj istoriji, Davidom Ben-Gurionom.  Godina je 1968. i on je star 82 godine, što je vreme pet godina pre njegove smrti. Živi u svom povučenom domu u pustinji, odvojen od svakog političkog diskursa, što mu omogućava neopterećeno retrospektivno viđenje cionističkog poduhvata. Ben-Gurionov introspektivni pogled u dubinu duše u fokusu je ovog filma, a njegov jasan glas pruža začuđujuću viziju ključnih savremenih odluka i budućnosti Izraela.

 

-          Sreda, 7. novembar

-          FILM: „VATRENE PTICE“

Režija: Amir Wolf (Izrael, 2015, komedija, drama, 105’)

-          Četvrtak, 8. novembar

-          FILM: „MAGIČNI ČOVEK“
Režija: Guy Nattiv, Erez Tadmor (Izrael, 2014, 100’)  

Sreda, 14. novembar

FILM: „MR GAGA“

Režija: Tomer Heymann (Izrael, Švedska, Nemačka, Holandija, 2015, 100`)

-          Četvrtak, 15. novembar

-          FILM: „OTAC“

Režija i scenario: Meni Yaish (Izrael, Francuska, 2016, drama, 105’)

 

-          Sreda, 21. novembar

-          FILM: “DIVNO KRALJEVSTVO PAPE ALAEVA”

Režija:Tal Barda, Noam Pinchas (Izrael, 2016, 74’)

 

-          Četvrtak, 22. novembar

-          FILM: PERSONNEL AFAIRS

-          Režija: Maha Haj (Izrael, 2016, drama, 90’)

 

-          Sreda, 28. novembar

-          FILM: “UPOZNAJTE PRINCEZU ŠO”

Režija i scenario: Ido Haar(Izrael, 2015, dokumentarac, 80’)

Četvrtak, 29. novembar

FILM: SAVING NETA

Režija: Nir Bergman (Izrael, 2016, drama, 90’)

         

 

PETAK, 2. NOVEMBAR

-          GODIŠNJA IZLOŽBA FOTO KLUBA CD13

-          ZRENJANINSKA FOTOGRAFSKA SCENA 2018.

Šesta godišnja izložba Foto-kluba CD13 pod nazivom:  „Zrenjaninska fotografska scena 2018.“,  biće otvorena u petak, 2. novembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložbi je prethodio konkurs na koji je pristiglo 230 fotografija od 34 autora iz Zrenjanina. Konkurs je bio otvorenog tipa i za učešće nije bio uslov da učesnici konkursa, formalno, budu i članovi Foto-kluba CD13. Tema izložbe je bila slobodna. Žiri u sastavu: Geza Lennert - Majstor fotografije FSS, EFIAP, vanr. član Mađarske Akademije Umetnosti, Igor Mandić - samostalni likovni umetnik fotografije, član grupe 3OBJEKTIVA i Rastko Stefanović - magistar slikarstva na doktorskim studijama za izložbu je selektovao 76 fotografija, dodelio 6 nagrada i 10 pohvala u dve kategorije - Color i Monohromatska fotografija. Proglašenje najuspešnijih učesnika konkursa, najuspešnijih fotografija i autora fotografija biće upriličeno u sklopu otvaranja izložbene postavke.

cd13

UTORAK, 6. NOVEMBAR

-          TRIBINA

Tribina – „Unutrašnja gojaznost“ biće održana u utorak, 6. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Govori - dr Miroslav Radović, specijalista internista kardiolog i vlasnik i direktor privatne poliklinike Radović. Tribina počinje u 19 časova.

ČETVRTAK, 8. NOVEMBAR

KOLJA U ZRENJANINU

-          KONCERT

Gitarista i pevač Nikola Pejaković - Kolja će 8. novembra u Kulturnom centru Zrenjanina koncertno promovisati novi album “4 Prsta”. Koncert počinje u 20 časova. Ulaznica za Koljin koncert košta 900 dinara. Ulaznice se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.
“Promovisaćemo novi album – ‘4 Prsta’, i novu postavu benda; svirati neke stare adute i neke nove pesme koje su nam važne…” - kaže Kolja.
Album "4 Prsta" je pozamašna zbirka od čak 19, u bluzu utemeljenih ali ipak žanrovski raznolikih, kompozicija. "4 Prsta", očekivano, donose sa strašću odsvirane bluzične stvari kakve su "Starost neće nikoga da čeka", "Došla si kasno" ili "Slika pokojnog druga", ali zatim zna da poleti u soul-pop "Nema me bez nje" ili uspori sa laganom "Uzmi ovu pesmu" i reflektivnom "Život je san", čak skrene u pevanje na engleskom u "Land of Hope" ili iznenadi sa tri, gudačima obojena, instrumentala.
"Ovaj album je pun muzike, duboko je zarezao u muzičku prošlost, svest i stanje mog producenta, gitariste i prijatelja Voje Aralice i mene, tako da ga ja, zaista, posmatram kao moj ključni i najbolji album... Želim da ova ploča dođe do ljudi i da se sluša. Ranije, nisam baš puno mario za to", ističe Kolja.
Koljin novi bend čine, pored Voje Aralice (gitara) i Ivana Aleksijevića (klavir), kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević.

 

pejakovic

SUBOTA, 10. NOVEMBAR

-          Predstava „Lice“

U subotu, 10. novembra Kulturni centra Zrenjanina organizuje odlazak na predstavu „Lice“ Ateljea 212. Predstava je urađena u režiji Jelene Bogavac a igraju: Radoslav Milenković, Ivan Jevtović, Aleksandra Janković i Radmila Tomović. Polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena – 1500 dinara.

 

Dobro došli!

 

Organizator zadržava pravo izmene programa.

 

Prijatelji Kulturnog centra Zrenjanina

Trgovački lanac PerSu

logo

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB