spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAJAVA PROGRAMA DO 22. NOVEMBRA 2018.
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 22. NOVEMBRA 2018. PDF Štampaj E-pošta


UTORAK, 13. NOVEMBAR

-          TRIBINA

Tribina – „Prisajedinjenje Vojvodine Srbiji 1918.“ biće održana u utorak, 13. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Govore: dr Branislava Kostić, prof. dr Miroslav Ilić i dr Milivoj Bešlin. Tribina počinje u 19 časova.

 

CIKLUS IZRAELSKOG FILMA

U okviru filmskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u saradnji sa Ambasadom Izraela u Srbiji svake srede i četvrtka, u novembru, u Maloj sali Kulturnog centra  prikazuje se Ciklus izraelskog filma. Filmovi se emituju od 20 časova. Ulaz na projekcije je besplatan.


Raspored projekcija

-          U narednom periodu -

 

Sreda, 14. novembar

FILM: „MR GAGA“

Režija: Tomer Heymann (Izrael, Švedska, Nemačka, Holandija, 2015, 100`)

Sinopsis:

Ohad Naharin, umetnički direktor plesne trupe „Batševa“, smatra se za jednog od najznačajnijih svetskih koreografa. Susrevši ga na prelomnoj tački ličnog života, ovaj živahan i pronicljiv dokumentarac predstaviće vam čoveka sa snažnim umetničkim integritetom i izuzetnom vizijom.  Sniman tokom osam godina, ovaj film režisera Tomera Hejmana kombinuje intimne snimke proba sa obimnim, do sada neobjavljenim arhivskim materijalom i plesnim scenama od kojih zastaje dah. Ova  priča o umetničkom geniju  koji je redefinisao jezik modernog plesa garantovano će vas naterati da i sami zacupkate.

http://beldocs.rs/en/filmovi/mr-gaga/


-          Četvrtak, 15. novembar

-          FILM: „OTAC“

Režija i scenario: Meni Yaish (Izrael, Francuska, 2016, drama, 105’)

Uloge: Moris Cohen, Rotem Zissman-Cohen, Alon Dahan

Sinopsis:

Ovadia Rahmim radi kao obezbeđenje u noćnim klubovima Tel Aviva i važi za najjačeg i najsurovijeg. On i njegova žena Rahel duže od pet godina pokušavaju da dobiju dete. Sitni kriminalac Šalom mu nudi posao uterivača dugova, uz veliku zaradu. Za Ovadiju je to prilika da sakupi novac za skupo, privatno lečenje za svoju suprugu. U trenutku kada Rahel ostaje u drugom stanju, on rešava da prestane da radi za Šaloma, ali on ga želi za najvažniji zadatak. Za misiju zbog koje Ovadia treba da izneveri svoje najbolje priijatelje. Sada je došao trenutak da plati cenu toga što je postao otac.           

Nagrade: Nagrada Haggiag za najbolju mušku ulogu - Filmski festiva u Jerusalimu, 2016.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=Qz1lBoWjlME

 

-          Sreda, 21. novembar

-          FILM: “DIVNO KRALJEVSTVO PAPE ALAEVA”

Režija:Tal Barda, Noam Pinchas (Izrael, 2016, 74’)

Sinopsis:

Upoznajte tadžikistanski odgovor na porodicu Džekson. Sa svojih gotovo 80 godina, Alo ’Papa’ Alaev “čeličnim dairama” čvrsto vlada svojim proslavljenim muzičkim klanom. Sva deca i unučad koju ima žive u zajedničkoj kući u Tel Avivu. Sva osim jednog. Njegova ćerka jedinica, Ada, izabrala je sopstveni put u životu, greh koji joj otac nikada neće oprostiti. Dok se generacije sukobljavaju oko novih muzičkih pravaca, suprotstavljajući lične interese Papinim poznim godinama, porodični šou mora da se nastavi – ali ko će da bude vođa benda? Upakovan u žestok tribalni saundtrak, drama i zvuci bubnjeva čuju se uz svaki uveseljavajući dijalog u ovoj grandioznoj porodičnoj sagi.

 

-          Četvrtak, 22. novembar

-          FILM: PERSONNEL AFAIRS

-          Režija: Maha Haj (Izrael, 2016, drama, 90’)

-          Uloge: Sanaa Shawahdeh, Mahmoud Shawahdeh, Doraid Liddawi, Hanan Hillo, Ziad Bakri, Amer Hlehel, Maisa Abd Elhadi, Jihan Dermelkonian

Sinopsis:

U Nazaretu, stariji bračni par živi sumornim, jednoličnim ritmom svakodnevice. Sa druge strane granice, u Ramali, njihov sin Tarek živi životom večitog neženje, a njihova ćerka, koja svakog časa treba da se porodi, živi sa suprugom koji iznenada dobija ulogu na filmu, i njegovom senilnom majkom… Između kontrolnih punktova i snova, frivolnosti i politike, neki žele da odu, drugi bi da ostanu, ali na svima je da reše lične probleme.

-          Nagrade: Najbolji igrani film, Filmski festival u Haifi 2016.

-          Najbolji prvi igrani film, Filmski festival u Filadelfiji 2016.

Trejler: https://vimeo.com/254693954

 

 

PETAK, 16. NOVEMBAR

PROMOCIJA KNJIGE „PREDATORI“

NINE LALIĆ-JANKOV

Promocija romana „Predatori“ Nine Lalić Jankov biće održana u petak, 16. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova. Pored autorke na promociji govori i Radovan Vlahović – urednik i recenzent izdanja i Senka Vlahović koja je uradila dizajn korica romana.

O svom prvom romanu autorka kaže da je namenjen srednjim generacijama, ali može biti veoma poučan i za mlade, koji suviše vremena provode na društvenim mrežama i sve više se otuđuju od ljudi u realnom svetu.  Izdavač romana je Banatski kulturni centar.

 

O autorkinom prvencu Radovan Vlahović, recenzent, književnik i izdavač navodi:

„Nina Lalić Jankov je srpska spisateljica koja je više od četvrt veka pritajeno čitala i pisala i tek sad se odvažila da objavi svoj novi roman pod nazivom „Predatori”. Vekovi što minuše iza nas osobeni su svaki po nekom velikom događaju o kome nas uči istorija. Svaki pamtimo, beležimo i izučavamo po nekom fenomenu, a prvi vek trećeg milenija ćemo pamtiti po pojavi društvenih mreža kad se iz dana u dan sve više otkriva večna, od pračoveka do danas poznata, slika lovca i lovine. U minulim vremenima to i nije bilo toliko očito i vidljivo, jer se u prostranstvu zemljine šare događalo svakodnevno na milione osobenih lovačkih situacija. Od trenutka kad se pojavio Gugl i kad je praksa društvenih mreža stvorila zavisnost i naviku virtuelnog življenja, lovci i lovine su postali vidljiviji, a predatori su postali naša svakodnevica iz koje se događaji šire i vezuju nas u čvor, koji je samo prikrivena nit u tom beskrajnom klupku planetarnih događanja i planetarnog predatorstva.

E, taj jedan čvor u tom beskrajnom klupku Nina Lalić Jankov svojim romanom „Predatori” kroz glavnu junakinju pokušava da razveže, da ga otvori, pokaže kako ta ogromna i svetska zavera iz makro sveta može da finkcioniše u mikro svetu njene junakinje, koja je uza sve misleće emotivno biće koje je uzelo sebi u zadatak da otvori Pandorinu kutiju i pusti da pred naše oči, oči njenih čitalaca izađe sve ono o čemu se obično ćuti...“


SUBOTA, 17. NOVEMBAR

-          FILM: „GRANDE PUNTO“

Film „Grande punto“ prikazuje se u Maloj Sali Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 17. novembra. Projekcija počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan.


Sinopsis

U gradu u kom, preko medija, vlada vlasnik lokalne televizije Dragan Zloković-Zli, zabranjene su knjige i kultura. Misteriozna naručiteljka – Senka, angažuje tri privatna detektiva da svrgnu Zlokovića sa medijske vlasti. Preko večitih studenata, uličnog dilera knjiga i proročice (osnovnoškolske folkotekarke), detektivi pronalaze umetnike u podzemnim hodnicima i mole ih za pomoć...

 

Produkcija: Centar za razvoj vizuelne kulture

Režija:  Hovan Vanja

Scenario: Hovan Vanja, Marko Kojić

Uloge: Slobodan Ćustić, Sergej Trifunović, Nikola Zavišić, Milivoje Obradović, Dimitrije Aranđelović, Jovana Stipić, Nikola Škorić, Dejan Ćirjaković…

Originalna muzika: Filip Vlatković

Korišćena muzika: Partibrejkers, Disciplin A Kitschme, Kerber, Atheist Rap, Ritam Nereda, Slaptrap, Prti Bee Gee

 

 

Projekciju organizuje Kulturni centar i Kino klub Zrenjanin.


SUBOTA, 17. NOVEMBAR

-          NOĆ POZORIŠTA

-          PREDSTAVA „KROMPIRKO“

U okviru manifestacije „Noć pozorišta“ na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 20 časova u subotu, 17. novembra biće izvedena pozorišna predstava dramskog studija CEKOM – „Krompirko“. Ulaz je besplatan.


UTORAK, 20. NOVEMBAR

-          TRIBINA

Tribina – „Janoš Panji – graditelj Velikog Bečkereka“ biće održana u utorak, 20. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Govori: Bojan Kojičić – istoričar umetnosti. Tribina počinje u 19 časova.


UTORAK, 20. NOVEMBAR

PREDSTAVA – „JAMI DISTRIKT“

U utorak, 20. novembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena pozorišna predstava Jami distrikt – projekat Nacija. Predstava je urađena u režiji Kokana Mladenovića a po tekstu Minje Bogavac. Glume: Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković. Muziku izvodi  grupa Vrooom: Jamal al Kiswani, Marko Grubić i Nemanja Dragaš. Naratorka je Danica Grubački. Predstava počinje u 20 časova.


O PREDSTAVI:

JAMI DISTRIKT je pozorišna predstava koja problematizuje pitanja nacije i nacionalnih država, u hi-tech svetu 21. veka. Polazeći od činjenice da je nacija konstrukt i pojam izmišljen u 19. veku, ova predstava postavlja pitanje: kako je devetnaestovekovnom izumu pošlo za rukom da izgleda kao da je bio tu od uvek?
Da li su nam, u eri interneta, veštačke inteligencije i savremene medicine, još uvek potrebne stare, “dobre” nacije? Šta će smeniti nacije i nacionalne države? I ko je gori: nacije ili korporacije?

Do kraja 21. veka, očekuje se da će većinu intelektualnih i fizičkih poslova obavljati roboti. Da li će roboti imati nacionalnu svest? Da li će biti robo-rodoljubi i robo-patriote? Da li će ideja nacije završiti na smetlištu istorije, ili će tamo završiti oni koji u nju veruju? Da li ćemo u 22. vek ući u cipelama iz 19. veka? I da li nas žuljuju te razgažene cipele? One odavno nisu lepe. A da li su udobne? ........

 

Predstava je do danas odigrana preko 40 puta. Na ovogodišnjem 63. Sterijinom pozorju predstava je dobila sedam nagrada – za najbolju predstavu u celini, za najbolju režiju, najbolji tekst, najbolje glumice, najbolju mladu glumicu i za najbolji kostim. Predstava je dobitnik nagrade za najbolju kabaretsku predstavu na festivalu „Dani Fadila Hadžića“ u Zagrebu, za najbolju režiju i najbolju žensku ulogu na festivalu „Borini dani“ u Vranju, za najbolju predstavu i najbolju glumicu na festivalu „Zaplet“ u Banja Luci, za najbolju predstavu, najbolju režiju i najbolje ženske uloge na festivalu „Jurislava Korenića“ u Sarajevu, kao i za najbolju predstavu, najbolju glumicu i najbolju režiju na internacionalnom festivalu Faces without masks u Skoplju.....

 

-          Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

-          Cena ulaznice: 600 i 700 dinara.


SREDA, 21. NOVEMBAR

OBELEŽAVANJE JUBILEJA ZAVODA ZA KULTURU NACIONALNIH MANJINA

-          OTVARANJE IZLOŽBE „SLIKOM ZAJEDNO“

Izložba „Slikom zajedno“ biće otvorena u malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 21. novembra u 19 časova. Zavod za kulturu nacionalnih manjina: mađara, slovaka, rumuna, rusina i hrvata ovom postavkom obeležava deset godina delovanja u oblasti profesionalnog bavljenja kulturom, naukom i umetnošću.  U okviru izložbu predstaviće se radovi šest umetnika koji deluju na sceni savremene vizuelne umetnosti. Pored Subotice, Novog Sada i Sente i zrenjaninska publika će imati priliku da pogleda deo umetničkog opusa Alene Klaćik, Darjana Hardija, Lee Vidaković, Marije Rakočević Cvijanov, Valentine Broštean i Dejvija Nađa Abonjija.

-          Izložbena postavka otvorena je do 28. novembra.

 

Organizatori događaja:

– Zavod za kulturu nacionalnih manjina Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina -


PETAK, 30. NOVEMBAR

-          PREDSTAVA „DRŽAVNI POSAO – VELIKA REFORMA“

„Državni posao“ u novoj „epizodi“ – predstavi „Velika reforma“ u petak, 30. novembra naći će se pred zrenjaninskom  publikom na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. Predstavu je režirao Petar Jovanović a njeni autori su: Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković. Duhoviti glumački trio razmatra mogućnosti državnih promena i uvodi nas u svet domaće parodije. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena karte je 1000 dinara.


 

Dobro došli!

 

Organizator zadržava pravo izmene programa.

 

 

 

Prijatelji Kulturnog centra Zrenjanina

Trgovački lanac PerSu


 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB