spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAJAVA PROGRAMA DO 17. JANUARA 2019.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8064644
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 17. JANUARA 2019. PDF Štampaj E-pošta

OD ČETVRTKA, 17. DO NEDELJE, 20. JANUARA

FILM – “TAKSI BLUZ”

U Kulturnom centru Zrenjanina od četvrtka 17. do nedelje, 20. janura u Velikoj sali u terminima od 18 i 20 časova prikazivaće se novi domaći film: “Taksi bluz”, reditelja Miroslava Stamatova.

TAKSI BLUZ je romantična komedija, a istovremeno i uzbudljiviroad movie“.

Glavni junak ove priče je Marko (Andrija Milošević), simpatični dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne noći. Gomila suludihi komičnih situacija smenjuju se zajedno sa mnoštvom putnika koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije.

Uloge: Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Đuričko, Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Boris Komnenić, Nikola Pejaković...

 

Cena ulaznice je 250 dinara.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od utorka, 8. januara.

Dodatne informacije o prodaji karata na 566-712

 

komedija

https://www.youtube.com/watch?v=gfgVM-3n674

 


SREDA, 16. JANUAR

GOSTOVANJE LIKOVNOG SALONA 30X30 u Art Centru – Beograd

U sredu, 16. januara izložba Likovnog salon 30X30 gostuje u beogradskom Art Centru. Otvaranje izložbe zakazano je za 19 časova. Postavku čine radovi afirmisamih likovnih umetnika koji su učestvovali na prošlogodišnjem likovnom konkursu 30X30 koji raspisuje Kulturni centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić. Ukupno će biti izloženo izložiti 140 radova najuspešnijih likovnih umetnika prema odluci žirija.

FILMSKI PROGRAM KULTURNOG CENTRA – MALA SALA

FILMSKI CIKLUSI

-          JANUAR 2019.

CIKLUS FILMOVA BERNARDA BERTOLUČIJA

bertoluci

U januaru 2019., svake srede i četvrtka u Maloj sali Kulturnog centra od 20 časova prikazivaće se

Ciklus filmova Bernarda Bertolučija.

Ulaz na projekcije je besplatan.

-          U nastavku pogledajte predviđen raspored projekcija:

 

SREDA, 9. I ČETVRTAK, 10. JANUAR

CIKLUS FILMOVA BERNARDA BERTOLUČIJA

FILM: „PRE REVOLUCIJE“

U sredu, 9. i četvrtak, 10. januara u Maloj Sali Kulturnog centra Zrenjanina počinje Ciklus filova Bernarda Bertolučija. Na programu je film: „Pre revolucije“/Prima della rivoluzione (1964, 111’). Film se emituje sa početkom u 20 časova a ulaz na projekciju je besplatan.

O filmu:

Kako se navodi: „Bertolučijev film je odraz svog vremena, u svakom pogledu. On precizno hvata sve važne momente, ne samo mladićevog života (protagoniste), već istorije Italije i šire, Evrope.”

Prima della revoluzione, koji je premijerno prikazan na Kanskom festivalu, izazvao je veliku pažnju, s obzirom da je Bertoluči tada imao tek 22 godine, ali i zbog korištenja tehnika i stila francuskog Novog talasa, koji su u italijanskoj kinematografiji tog doba bili retkost. U samoj Italiji je film dočekan prilično hladno, ali je zato hvaljen kod stranih kritičara. Danas se često navodi kako je Bertoluči u filmu izuzetno vešto preneo sve veći generacijski jaz u tadašnjem italijanskom društvu, odnosno osjećaj da predstoje burne društvene promjene koje će eksplodirati ’68.“  U filmu igraju: Francesko Barilli, Adriana Ata, Cristina Pariset i dr...

SREDA, 16. I ČETVRTAK, 17. JANUAR

CIKLUS FILMOVA BERNARDA BERTOLUČIJA

FILM: „KONFORMISTA“

U okviru Ciklusa filma Bernarda Bertolučija u sredu, 16. i četvrtak, 17. januara u Maloj sali Kulturnog centra od 20 časova prikazuje se film: „Konformista“/Il Conformista (1970, 111’). Ulaz je besplatan. Film je poznat kao jedan od najuspešnijih ostvarenja u Bertolučijevoj kinematografiji i kao film sa velikim uticajem na  sedmu umetnosti.

O filmu:

Film je snimljen na osnovu adaptacije istoimenog romana Alberta Moravije. Za film se navodi: “Protagonist, čiji lik tumači Jean-Louis Trintignant, je službenik rodom iz dekadentne rimske aristokratske  porodice koji 1930-ih radi za fašistički režim te pristaje pod okriljem medenog meseca sa svojom suprugom (čiji lik tumači Stefania Sandrelli) otići u Pariz kako bi pomogao pri likvidaciji svog bivšeg univerzitetskog profesora, a sada istaknutog vođe antifašističke emigracije. Radnja prikazuje kako u Parizu upoznaje profesorovu lepu suprugu (čiji lik tumači Dominique Sanda), ali se takođe suočava sa sećanjima na traumatične događaje iz djetinjstva koji u pitanje dovode njegovu seksualnost. Bertolučijev film je napravljen pod snažnim dojmom burnih studentskih demonstracija, ali i dubokog razočaranja što taj pokret nije proizveo nikakvu opipljivu političku promjenu. Bertolucci, koji je bio radikalni levičar i marksista je zbog toga bio fasciniran fenomenomn konformizma, odnosno nastojao objasniti zbog čega se čak i oni, koji, poput protagonista, intimno nisu fašisti sa takvim režimima pristaju sarađivati. Konformist je, pak, kritičare oduševio prije svega izvrsnom fotografijom i scenografijom temeljenom na Art Decou, čime su čak i naizgled banalne scene učinjene fascinantnim. Francis Ford Coppola je kasnije tvrdio da je Konformist značajno uticao na njegov opus, te da Kum  svoju atmosferu i izgled velikim dijelom duguje upravo Bertolučijevom dela.”

 

NEDELJA, 13. JANUAR

-          BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA

U nedelju, 13. januara od 10 do 14 časova u  Kulturnom  centru Zrenjanina biće održana BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

 

Dobro došli!

Organizator zadržava pravo izmene programa.

INFO PLUS

NOVOGODIŠNJI KONCERT ZRENJANINSKE FILHARMONIJE
 - „VELIKA FILMSKA AVANTURA“

U Kulturnom centru Zrenjanina, u petak, 4. januara 2019. održan je novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije i Novosadskog Big Benda pod nazivom: „Velika filmska avantura“.
U okviru novogodišnjeg muzičkog programa nastupili su i solisti, tri tenora: Dušan Svilar, Mattia Zanatta i Stevan Karanac. Dirigent je Fedor Vrtačnik.
Reč je o sada već petom, tradicionalnom, koncertu Zrenjaninske filharmonije.

- Pogledajte video prilog i fotografije sa događaja:

https://www.youtube.com/watch?v=oDPjEl_iz0w

 - Link sa fotografijama:

https://www.facebook.com/pg/CUBE-Production-281568342037267/photos/?tab=album&album_id=1048128998714527&__xts__%5B0%5D=68.ARBWFNrg11jWsijVuReYdEZ1M8KvHKcWea-_h23BSW7EFxhOFiL9chT1QO4UM-vGu1JB272x-HjYN1kJLYJlQ5sM2WaZIbNm06bMHfuYaXKNAZij4Clft4kzPwfXH2O5pHJxA44dR6e5alF2Gse9JGWOirgmN58iOibVjOrvBr2y0xk-WMCl6_F3UqMEh5xTotNfmDQ5z2ssK49dN3Wg0XdQj_FVceBqYXBSCy6NFFxn7SIm1TWB10Tf3Ave_OQW3qtESO_yBrxaSQ4a-Q1pvvmJlt5thMixDVtWgvelySqLlgRHsIM9REYzGf7Wq0kiqPHx8GgTBnYZ21i25BSFnuXigiZx3PHTcaPmVa5CivZn9cFo5ELacXql0oYqN-0blqaWGQXML-rfTFTmpB3qCXJoz-1EjCwHlRip0i6iE5NfbAAGzEDpUky6lIwqA_nGObaZViR37pOglqglTYDz&__tn__=-UC-R

 

 
PLIVANJE ZA ČASNI KRST
POZIV ZA UČEŠĆE

SUBOTA, 19. JANUAR

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

 JEDANAESTO „PLIVANJE ZA ČASNI KRST“

Tradicionalna, 11, manifestacija – „Plivanje za časni krst“ u organizaciji Grada Zrenjanina, Srpske pravoslavne crkvene opštine Zrenjanin i Kulturnog centra Zrenjanina, održaće se u subotu, 19. januara. Manifestacija se organizuje kao deo obeležavanja hrišćanskog praznika - Bogojavljenja.  Plivanje za časni krst počinje u 12 časova na Jezeru kod Kulturnog centra. Svi zainteresovani za plivanje i učešće na manifestaciji mogu da se prijave na broj telefona: 064/8116471.

plivanje

O prazniku:

Devetnaestog januara po julijanskom kalendaru slavi se jedan od najvećih hrišćanskih praznika – Bogojavljanje. Bogojavljenje je praznik ustanovljen u spomen na Hristovo krštenje u reci Jordan gde ga je Sv. Jovan – krstio. Kršenje je obavljeno tri puta porinjanjem u vodu. Prema verovanju, otvorilo se nebo i začuo glas Boga Oca koji je objavio da je Isus njegov sin a na rame Isusa sleteo je i Sveti Duh u obličju goluba. Ovim krštenjem Isus je označio početak svoje hrišćanske misije i propovedi a događaj se zove Bogojavljanje. Bogojavljenje se obeležava širom Srbije kao deo manifestacije – obeležavanja hrišćanskog praznika, plivanjem za časni krst.

 

 

Pratite nas i putem FB stranica Kulturnog centra Zrenjanina.

Prijatelji Kulturnog centra Zrenjanina

Trgovački lanac PerSu

logo

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB