spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow Nedeljni program arrow NAJAVA PROGRAMA DO 28. FEBRUARA 2019.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 1 gost na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8084475
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 28. FEBRUARA 2019. PDF Štampaj E-pošta

      

PONEDELJAK, 18. FEBRUAR

POZORIŠNA KOMEDIJA -  „PRIČA SE PO GRADU“

U ponedeljak, 18. februara na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće odigrana pozorišna predstava „Priča se po gradu“. Predstava počinje u 20 časova.

 

"Priča se po gradu" je intrigantna komedija o tome kako jedan jedini zlobni trač može da okrene živote četiri žene naglavačke!

Maja, njena mama Nina, njene najbolje drugarice Dunja i Koka provode skoro sve svoje slobodno vreme u Kokinom kozmetičkom salonu. Dok isprobavaju najčudnije i najekstremnije tretmane, kreme i ulja, njih četiri uspevaju da zaborave na sumornu stvarnost koja ih okružuje. Međutim, kada do njih stigne gradska priča o neverstvu Majinog muža, klupko laži, intriga i samozavaravanja počinje da se odmotava i njihovo višedecenijsko prijateljstvo biva dovedeno u pitanje.

"Priča se po gradu" je komad o površnosti i lažima, ljubavi i prijateljstvu, kao i priča o problemima sa kojima jedna žena može da se suoči u svojim najboljim godinama.

Tekst i režiju potpisuje Staša Koprivica a, uloge tumače: Olga Odanović, Dubravka Mijatović, Anastasia Mandić i Sena Đorović.


Dizajn scene je osmislila Vladislava Munić, a autorka muzike je Ana Joševski.
Predstava je nastala u produkciji Ganeta Pecikoze.

 

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra  od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 800 dinara. Sve informacije o prodaji karata  -  023/566-712.

 

IZLOŽBA “SLIKE”

 

DANIJELA BABIĆA

 

U petak, 8. februara u Kulturnom centru Zrenjanina otvarena je izložba “Slike” Danijela Babića. Babić je završio novosadsku Akademiju umetnosti (odsek slikarstva) 1995. godine. Izlagao je na 68 samostalnih izložbi i dobitnik je nekih od nagrada za slikarstvo i priznanja za savremenu likovnu umetnost. Radovi su nastali u periodu od 2016-2018. a baziraju se na vizuelnom identitetu proisteklom iz stripa i pop kulture. Autor navodi da u svojim radovima ispituje nedoslednosti i paradoks civilizacije kojoj pripadamo a likovna tehnika koju najčešće koristi pri stvaranju radova je akrilik na platnu. Izložba je otvorena do 21. februara.

pop kultura  

 

Web–site umetnika:

http://www.danijelbabic.com/

 

IZLOŽBA – „IMPRESIJA SUNCA“

SLAVOMIRA KOVAČKOG

u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina do 1. marta otvorena je izložba slika Slavimira Kovačkog - „Impresija Sunca“. Kovački je predstavlja 25   radova iz  likovnog opusa koji je nastao u toku 2018. i početkom ove godine.  Ovo mu je  druga samostalna izložba a Kulturni centar je organizuje u skladu sa svojim konceptom podrške talentovanim umetnicima na početku svojih umetničkih karijera. Izložba se  organizuje se u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Zrenjanina. 

Povodom otvaranja  izložbe  Slavomir Kovački je rekao:

"Drago mi je što po drugi put imam priliku da izlažem u svom rodnom gradu Zrenjaninu. Izložba "Impreslija Sunca"nosi naziv po poznatoj slici Klod Monea. Ono što sam predstavio publici je kombinacija apstrakcije i simbolizma jer je to umetnički pravac koji me privlači i najbolje na taj način mogu da ispoljim svoje emocije i pošaljem poruku ljudima."

 

izlozba

 

Slavomir Kovački  rođen je 1999. godine u Zrenjaninu. Završio je zrenjaninsku Srednju poljoprivrednu školu a crtanjem i slikanjem se bavi od svoje devete godine. Trenutno je student Likovne akademije u Firenci (Italija).

 

UTORAK, 19. FEBRUAR

TRIBINA

U utorak, 19. februara u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održana tribina – “Zadrugarstvo u poljoprivredi – rezultati i perspektive”. Govore: Vojo Trkulja, direktor zadruge “Branko Gleđa” iz Višnjićeva, Nandor Vereš, direktor “Agrosoja” iz Neuzine i Nikola Božović, novinar. Tribina počinje u 19 časova.

– SAVREMENI ITALIJANSKI FILM

Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, svake srede i četvrtka u februaru 2019. predstavljaja Ciklus savremenog italijanskog filma. Projekcije su u Maloj sali Kulturnog centra od 20 časova a ulaz je besplatan.

NAREDNE PROJEKCIJE:

SREDA, 20. I ČETVRTAK, 21. FEBRUAR

SAVREMENI ITALIJANSKI FILM

Film: “Anđeo milosti”/L'accabadora (2015, 97’), režija: Enriko Pau

Uloge: Donatella Finocchiaro, Barry Ward, Sara Serraiocco

PRIKAZ

“Anđeo milosti” je priča o devojci Anneti, koja u svom rodnom sardinskom svetu, u okviru drevnog ritualizma, radi kao  Accabadora. – Anđeo smrti. Uprkos svojoj mladosti, ona je snažna žena prisiljena da živi svoj život sa smrću.  Ali II svetski rat donosi duboke društvene promene, pomažući Annetti da prevaziđe čistilište njenog stanja otkrivajući neistraženi put ljubavi.

 

SREDA, 27. I ČETVRTAK, 28. FEBRUAR

SAVREMENI ITALIJANSKI FILM

Film: “1200 kilometara lepote”/1200 km di Bellezza (2016, 75’), režija: Italo Moskati – dokumetarni film

PRIKAZ

1200 kilometara je dugačka Italija, od planinskih delova severno do Južnog mora, od belog snega do plavog mora. Film govori o izlasku na poluotok posebno izrađenog u dokumentima Istituto Luce, u čijem arhivu se pojavljuje Italija od početka 20. veka do danas.

PETAK, 22. FEBRUAR

IZLOŽBA MARIJE JEVTIĆ DAJIĆ

“TRODIMENZIONALNE SLIKE”

-          Postavka je otvorena od 22. februara do 7. marta 2019.

Izložba Marije Jevtić Dajić “Trodimenzionalne slike” biće otvorena u petak, 22. februara u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Autorkina ideja je da svoje slike koje su rađene na platnu uljanim i akrilnim bojama reinterpretira u tordimenzionalne objekte uz pomoć 3D štampača i digitalne tehnologije i da na taj način približi umetnost slepim i slabovidim osobama. Radovi su nastali u toku 2018. godine. Marija Jevtić Dajić je završila Akademiju likovne umetnosti smer – slikarstvo u Novom Sadu 2013. a 2016. godine je doktorirala na Prirodno-matematičkom fakultetu u Ljubljani na smeru – Grafički dizajn pod mentorstvom Helene Gabrijelčič Tome. Iza sebe ima veliki broj samostalnih izložbi.

dajic

 

PETAK, 22. FEBRUAR

VOJVOĐANSKI BRASS FESTIVAL

13. Vojvođanski Brass festival biće održan u petak, 22. februara u Kulturnom centru Zrenjanina. Festival počinje u 16 časova.

Na festivalu će učestvovati učenici limenih duvačkih odseka iz svih vojvođanskih muzičkih škola i studenti Akademije muzičke umetnosti u Novom Sadu. Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora, kao i kompozicije popularne evergin muzike, džez standardi i starogradske muzike.*Ulaz je besplatan. Organizatori festivala su: Gradski duvački orkestar Zrenjanin, Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine u saradnji sa Muzičkom školom „Josif Marinković“, Kulturnim centrom Zrenjanina i asocijacijom - WASBE (Word Association for Symphonic Bands and Ensembles).

 

 

SUBOTA, 23, FEBRUAR

PREDAVANJE UDRUŽENJA

“ZDRAV ŽIVOT”

Udruženje “Zdrav život” u subotu, 23. februara organizuje predavanje “Ayurveda i Jotish za današnje vreme”. Predavači su Smajo Safić dr Gupta (Ljubljana) i Miroslav Marjanović (Sremska Mitrovica). Predavanje će se održati u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 18 časova.

 

SUBOTA, 23. FEBRUAR

 

KONCERT “LEGENDE”

 

U subotu, 23. februara u Kulturnom centru Zrenjanina biće održan koncert ansambla “Legende”. Koncert počinje u 20 časova a cena karte je 900 dinara. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra  od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Informacije o prodaji karata – 023/566-712.

legende

 Poznate melodije, pesme i ovaj put na zadovoljstvo publike napraviće pravi muzički događaj.

 

UTORAK, 26. FEBRUAR

 

PREDAVANJE

U utorak, 26. februara u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 17.30h biće održano predavanje – „Životne vibracije i zdravlje“. Predavač je akademik, prim. dr med. Boro M. Vujasin.

 

 

Dobro došli!

Organizator zadržava pravo izmene programa.

 

 

 

INFO PLUS

 

USKORO U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

 

KONCERT AMIRE MEDUNJANIN

 

PONEDELJAK, 11. MART

 

Svetski poznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin u ponedeljak, 11. marta održaće koncert na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. Na koncertu će uz Amiru nastupiti gitarista Ante Gelo i kontrabasista Zvonimir Šestak.

 

Koncert počinje u 20 časova a cena ulaznice je 1000 dinara. Ulaznice se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Dodatne informacije o prodaji karata potražite na 023/566-712.

 

amira


Za svoje nastupe,  o njenim pesmama i  muzici Amira Medunjanin kaže –“ Istinska emocija uvjek  će dotaći  ljude ako slušaju pjesmu otvorenog srca. Tako prava muzika svugdje stiže do svojih ljudi. Ako tada krene i koja suza, to je normalno. Ljudi smo od krvi i mesa, nismo od kamena. Bitno je da vjerujemo riječima i osjećaju koji se kroz pjesmu priča.”
Sevdalinke koje je Amira naučila od svoje majke bile su neke od najlepših pesama koje je čula. Fasciniranost usmenom tradicijom Bosne i Hercegovine navela je Amiru da se posveti stvaranju svog jedinstvenog glasa unutar sevdalinke, u nastojanju da njenu izražajnost istraži do kraja.
"Bosanska Billie Holiday”, kako ju je nazvao novinar Garth Cartwright, ukazuje na način na koji je Amira preokrenula sevdah, pronašavši novi kontekst i formu unutar tradicije stare stotinama godina.
O tome svedoče albumi "Rosa" (2005), "Amira Live" (2009), "Zumra" (2010), "Amulette" (2011), "Silk and Stone" (2014), "Damar" (2016) i "Ascending" (2018).
"Amira Medunjanin je najbolji predstavnik sevdaha, melanholične i emotivne narodne muzike Bosne. Sjajna je ne samo zbog svog čistog i bolnog glasa, već i zbog načina na koji drži ravnotežu između poštovanja prema starinskoj izvedbi i eksperimenta" - Robin Denselow, Guardian.


 

KONKURS ZA IZRADU LOGOA KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA

Kulturni centar Zrenjanina raspisao je konkurs za izradu novog logoa ustanove. Konkurs je otvoren do 15. marta 2019. Nagrada za izradu  je novčana i u iznosu  40.000,00 dinara.  O uslovima učešća kao i sve potrebne informacije o konkursu detaljno možete pogledati, ovde, na sajtu, u rubrici: – NAJNOVIJE VESTI -

 

MANIFESTACIJA "NAJBOLJE VINO BANATA"

-          februar/mart 2019.

vinari banata

Manifestacija „Najbolje vino Banata“ organizuje se u Kulturnom centru Zrenjanina u toku februara 2019. godine. Organizatori su Klub Vina iz Zrenjanina, Kulturni centar Zrenjanina i Turistička organizacija grada Zrenjanina a pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.

Završnica manifestacije biće održana u petak, 1. marta 2019. u Kulturnom centru u 12 časova.

U okviru završnice uz umetnički program proglasiće se najuspešnija vina  Banata, gostima će se obratiti organizatori, pokrovitelj manifestacije i održati javna degustacija takmičarskih vina i Banatskog Šilera.

 

(Finale manifestacije, takmičenja vina iz Banata jeste završna izložba svih vina

koja su se takmičila i njihova javna degustacija. Finale/završnica manifestacije je popularno nazvano/a – Sajam vina.)

Predviđen okvir i raspored manifestacije je sledeći:

-          Takmiče se vina iz četiri kategorije: belo, roze, crveno i šiler

-          Predaja uzoraka je 22. (od 9-16h)  i 23. februara (od 9 do 13h) -  (2X0,75lit.)

-          Žiriranje – utorak, 26. februar od 10 do 15 časova. (informacija za medije)

-          1. mart 2019. – 12h – Proglašenje pobednika uz umetnički program u Holu Kulturnog centra Zrenjanina i javna degustacija takmičarskih vina i Banatskog Šilera (degustacija i smotra takmičarskih vina – u sklopu završnice manifestacije od 13 do 17h).

 
PROPOZICIJE UČEŠĆA

Sa ciljem promovisanja vina Banata, uz podršku Grada Zrenjanina i Turističke organizacije grada Zrenjanina, Udruženje " KLUB VINA" iz Zrenjanina i Kulturni centar Zrenjanin, u saradnji sa udruženjima vinogradara i vinara Banata objavljuje godišnju manifestaciju

 

TAKMIČENJE

"NAJBOLJE VINO BANATA 2019"

 

PRAVO UČEŠĆA

Na takmičenju ima pravo da učestvuje svaka punoletna osoba nastanjena na teritoriji Banata, koja ima svoje proizvedeno vino.

Jedna osoba može da se takmiči sa više različitih vina.

 

KATEGORIJE VINA

Svako se vino prijavljuje u jedno od četiri kategorije, koje se posebno ocenjuju

-          bela vina

-         crvena vina

-         roze vina

-         šiler vina

     Vinar – takmičar sam određuje u koju grupu njegovo vino pripada.

      -    Banatski šiler – vina proizvedena po specifikaciji Standarda za Banatski šiler se ocenjuju i izlažu izvan konkurencije, bez rangiranja i bez naplate kotizacije. Standard je sastavni deo ovog konkursa.

 

NAČIN PRIJAVLJIVANJA

Uzorci vina, i to dve boce minimalno 0.75 lit, propisno zatvorene i označene, predaju se 22.02.2019, od 09.00 do 16.00 časova i 23.02.2019 od 09.00 do 13.00 časova, u prostorijama Kulturnog centra Zrenjanin, Narodne Omladine 1.

Na ovu adresu mogu se slati uzorci i poštom na teret i odgovornost pošiljaoca. Pri tome pošiljka mora stići u naznačenom roku za prijem, a pošiljalac je dužan da označi svaku svoju bocu zasebno sa dole navedenim podacim, kao id a uplati odgovarajući iznos od 200 dinara po uzorku na račun Kluba Vina, kao donacija. Broj računa za uplatu je 105-3541-76.

Uzorak mora imati sledeće podatke:

-          Ime i prezime proizvođača

-         Adresu proizvođača

-         Naziv vina, i godinu berbe

-         Vrsta vina (belo, crveno, roze,šiler i banatski šiler)

-         Poreklo grožđa

Pri predaji uzoraka takmičar je obavezan dad a svoju ličnu kartu na uvid.

Uplata donacije po uzorku vina je 200,00 dinara.

 

OCENJIVANJE I PRIZNANJA

Ocenjivanje uzoraka se organizuje " na slepo " od strane iskusnih i svetski priznatih ocenjivača 26.02.2019, od 10.00 do 15.00, u prostorijama Kulturnog Centra Zrenjanin. Na osnovu ocena (bodova) formiraju se rang liste za svaku kategoriju vina.Prvi sa lista zavređuju titulu NAJBOLJE (belo, crveno, roze ili šiler) VINO takmičenja NAJBOLJE VINO BANATA 2019.

Titulu NAJBOLJE VINO BANATA, kao apsolutni pobednik takmičenja komisija dodeljuje vino koje se po oceni komisije posebno ističe, bez obzira na kategoriju vina, pod uslovom, da je proizvedeno od grožđa poreklom iz Banata.

Pobednicima sledi priznanje u vidu pehara, diplome i prigodne nagrade.

Ostali učesnici dobijaju priznanje u vidu diploma sa naznakom ranga i medalje na osnovu broja bodova.

Banatski šiler se ocenjuje od strane posebne komisije, i ne takmiči se sa ostalim vinima.

 

PROGLAŠENJE POBEDNIKA

Proglašenje pobednika će biti 01.03.2019 u 12.00 u holu Kulturnog Centra, uz dodelu nagrada i kulturno-umetnički program.

 

JAVNA DEGUSTACIJA

01.03.2019 u holu Kulturnog Centra Zrenjanin, Narodne Omladine 1, od 13.00 do 17.00 održaće se javna degustacija svih vina sa takmičenja za građanstvo i sve zainteresovane učesnike takmičenja.

 

KLUB VINA
Koordinator

_____________________

Branislav Prohaska


 

 


Pratite nas i putem FB stranica Kulturnog centra Zrenjanina

https://www.facebook.com/kulturni.zrenjanina/

https://www.facebook.com/Kulturni-Centar-Zrenjanina-213749868664479/

i youtube kanala -

Prijatelji Kulturnog centra Zrenjanina

Trgovački lanac PerSu

logo

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB