spacer.png, 0 kB
Početak arrow Programi arrow NAJAVA PROGRAMA DO 30. MAJA 2019.
Glavni meni
Početak
O nama
About us
Vesti
Programi
Projekti
Produkcija
Tekstovi
Forum
Galerija slika
Linkovi
Rezervacija
Marketing
Iznajmljivanje
Javne nabavke
Mapa sajta
Kontakt
LICITACIJE
Velika salaMala salaMuzički klub

Pretraga
 
Posetioci
Trenutno je 1 gost na vezi
Statistika
Članovi: 2
Vesti: 862
Veb veze: 28
Posetioci: 8064881
RSS
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
NAJAVA PROGRAMA DO 30. MAJA 2019. PDF Štampaj E-pošta


-          Hit predstava „Đurologija“, tribina o sovjetskoj avijaciji, filmski festival „Slobodna zona“, otvaranje izložbe Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna i veliko finale dečji kviz „SuPersu“ u narednom periodu u Kulturnom centru Zrenjanina


U TOKU

 

FILMSKI FESTIVAL SLOBODNA ZONA

U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

Sedam najboljih filmova sa 14. festivalskog programa, filmskog festivala “Slobodna zona” koji je održan od 7. do 12. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu,  filmovi po izboru publike i selektora festivala nalaze se na turenji po gradovima Srbije. U Kulturnom centru Zrenjanina  filmovi se prikazuju od sredine aprila do kraja maja svake srede i četvrtka u Maloj sali  od 20 časova a ulaz na njihove  projekcije je besplatan.

festival

-          Raspored projekcija u KCZR u narednom periodu

 

Igrani film “Tri lica” (22. i 23. maj) Džafara Panahija, o mladoj Iranki kojoj roditelji ne dozvoljavaju da studira glumu, već bi u skladu sa tradicijom trebalo da se uda.

Idealan za mlađu publiku (12+), ali i za odrasle je igrani film "Najbolji ortaci" (na programu je 29. i 30. maja)  o Ambersonu koji pomaže najpopularnijem dečku u školi da osvoji ćerku novog profesora francuskog jezika.

 

Više detalja o filmovima možete naći u nastavku, kao i na sajtu Slobodne zone:

www.freezonebelgrade.org

SREDA, 22. I ČETVRTAK, 23. MAJ

“Tri lica”  (igrani film), r. Jafar Panahi / Iran, 2018,100’
Iako je Džafaru Panahiju od 2010. godine zabranjeno da snima filmove, on nastavlja sa radom bez odobrenja iranskih vlasti. Njegov najnoviji film, Tri lica, je na Kanskom festivalu prihvaćen sa entuzijazmom. Režiser se ponovo našao za volanom, ovog puta u društvu iranske glumice Behnaz Džafari, i njih dvoje kreću na put u jedno selo na granici sa Azerbejdžanom.
Mlada devojka Marzije Rezai se putem video poruke obraća reditelju. Ona bi htela da studira glumu i čak biva primljena na studije glume. Međutim, njeni roditelji poštujući tradiciju nameravaju da je udaju i na taj način staju na put njenoj želji. Tri lica je road movie protiv patrijarhata i predstavlja filmsku odu glumicama i svima koji to žele da budu.
http://freezonebelgrade.org/?sermons=tri-lica-igr

 

SREDA, 29. I ČETVRTAK, 30. MAJ

“Najbolji ortaci “ (igrani film), r. Toby MacDonald / Velika Britanija, 2018, 95’
‘Samo najjači opstaju’ je glavna filozofija u engleskom muškom internatu u Kaldermauntu. Ako nisi snažan, atletski tip, ti si gubitnik. To niko ne zna bolje od štrebera Ambersona, koji je bio na dnu školske društvene lestvice od kada ga sećanje služi. Ambersonov život se okreće naglavačke kada se u školi pojavi Agnes, neodoljiva ćerka nastavnika francuskog. Odjednom Amberson postaje ljubavni posrednik između Agnes i Vinčestera, školske zvezde i sportskog heroja.
Vinčester definitivno ima izgled kojim može da osvoji Agnes, ali Amberson ima harizmu. Da li će Amberson imati hrabrosti da joj prizna istinu i pokaže ko je u stvari?
http://freezonebelgrade.org/?sermons=najbolji-ortaci-igr

 

U TOKU

IZLOŽBA

-          ART KVADRAT – SRBIJA 2019.

-          - Međunarodna putujuća izložba ART KVADRAT - SRBIJA 2019.  otvorena je do 23. maja u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.  Izloženi su radovi 42 autora a pored autora iz Srbije na izložbi učestvuju i autori iz Holandije, Hrvatske i Izraela.

Karakteristika ove  postavke je i ta da u, svakom gradu, mestu gostovanja,  radove ocenjuje publika a pobednik je onaj autor koji je sveukupno dobio najviše glasova za svoj rad.

OTVARANJE NOVE IZLOŽBENE POSTAVKE

PETAK, 24. MAJ

IZLOŽBA “NARODNA NOŠNJA RUMUNA IZ VOJVODINE”

IZLOŽBENI SALON KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA

-          OD 24. DO 29. MAJA 

-          Izložba “Narodna nošnja Rumuna iz Vojvodine” čiji je autor Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna, biće otvorena u petak, 24. maja u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Svečano otvaranje zakazno je za 19 časova.

zzkvr

-          Bogata rumunska tradicija u vidu narodnih nošnji predstavljenih kroz fotografije kao deo kulturnog identiteta vojvođanskih Rumuna predstaviće se na izložbi koja će biti otvorena do 29. maja u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Bogatstvo boja, prepoznatljive ornamentike i šara, kroj, svakako nam govori o načinu i stilu života  kao i životnim prilikama za koje je njihovo nošenje bilo namenjeno.

SUBOTA, 25. MAJ

VELIKO FINALE DEČJEG KVIZA

“SUPERSU” –

U subotu, 25. maja u  sedmoj sezoni velikog dečjeg kviza “SuPersu” održaće se veliko finale najuspešnijih takmičarskih ekipa. Finalno takmičenje počinje u Kulturnom centru Zrenjanina u  devet časova. Inače, kviz je namenjen učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola Zrenjanina i okolnih naseljenih mesta.

kviz

Kviz je pokrenut sa idejom da se kroz druženje i upoznavanje proveri znanje iz opšte kulture i školskog gradiva od 5. do 8. razreda. Svi takmičari biće nagrađeni prigodnim poklonima sponzora a pobednici će osvojiti vredne nagrade u vidu putovanja. Članovi kviz žirija su Rako Tomović - profesor istorije koji je i predsednik žirija, Ivana Sabo - profesorka biologije i Vladimir Đurić - pomoćnik direktora i rukovodilac programske službe Kulturnog centra Zrenjanina.

Kviz je urađen u produkciji Kulturnog centra Zrenjanina a pod generalnim pokroviteljstvom Trgovačkog lanca PerSu. Jednako značajni pokrovitelji i prijatelji “SuPersu” kviza su: “Akvapark Jagodina”, “Akvapark Petrolend” – Bački Petrovac, “Mrkšićevi salaši”, Mlekara “Zott”, Knjižara “Birooprema” i “Kraljeva voda”.  Kviz takmičenje je otvoreno za javnost, emisije se snimaju a nakon završetka kviza emitovaće se  na RTV "Santos".


PETAK, 24. MAJ

HIT PREDSTAVA

“ĐUROLOGIJA”

Autorska hit predstava “Đurologija”, Branka Đurića – Đure,  biće izvedena  u petak, 24. maja u Kulturnom centru Zrenjanina.  Kako autor navodi: “Đurologija je zbirka mojih razmišljanja, koja na zabavan način predstavljaju sve ono što me nasmijava i zabavlja, ali i nervira. To je moj svojevrsni anti-stand up show, koji ponajviše podsjeća na neposredan i iskren razgovor sa publikom.”

djurologija

Predstava počinje u 20 časova a karte se prodaju po ceni od 1000 dinara  na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina.

Informacije o prodaji karata: 023/566-712.

 

SUBOTA, 25. I NEDELJA, 26. MAJ

FESTIVAL “ZDRAV ŽIVOT”

 Udruženje “Zdrav Život” iz Zrenjanina organizuje drugi po redu FESTIVAL ZDRAV ŽIVOT  25. i 26. maja 2019. godine u Kulturnom centru Zrenjanina i Plankovoj bašti. Program obuhvata predavanja, radionice za decu i radionice za odrasle. Program je celodnevan i traje od 9h do 20h kada se festivalsko veče zatvara sa koncertom. Iz urdruženja navode da je festival  besplatan za sve posetioce a jedan od ciljeva festovala je i da prošire informacije o zdravim  stilovima života. Očekuju da posetioci ne budu samo iz Zrenjanina već i drugih gradova.

Ove godine poseban akcenat je stavljen na ekologiji (u toku dvodnevnog festivala sakupljaju se limenke, plastične flaše i čepovi za dve osnovne škole, a na samom festivalu će se koristiti papirne čaše). Kao program planirana su: 11 predavanja, 16 radionica za odrasle, 9 radionica za decu i dva koncerta. Pored radionica i predavanja na festivalu će moći da se posete i izlagači (prirodna kozmetika, himalajske lampe, domaće testenine, pčelari, začinsko bilje, ručni radovi dece, izdavači knjiga, kristala, orgonita, planinari, udruženje BETA...).

festival

Sva dešavanja i najave oko festivala i drugih aktivnosti Udruženja tokom  festivala a i cele godine možete

videditi na  facebookstranici ZDRAV ŽIVOT 1988 ili instagramu @zdrav.zivot.fest

Prijatelji festivala: ZREPOK (Zrenjaninski poslovni krug), Grad Zrenjanin, Kulturni

centrar Zrenjanin, Banja Rusanda Melenci....

Kontakt:

Aleksandra Vujinović - 062/1841641

NEDELJA, 13. JANUAR

-          BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA

U nedelju, 13. januara od 10 do 14 časova u  Kulturnom  centru Zrenjanina biće održana BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

NEDELJA, 26. MAJ

IZLOŽBA JOVANKE KUZMANOVIĆ

-          „DODIR RAVNICE“

Izložba amaterske slikarke Jovanke Kuzmanović - „Dodir ravnice“ biće otvorena u nedelju, 26. maja u 11 časova u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Slikarska celina „Dodir ravnice“ je koncipirana kao pokušaj da se na podlogu prenesu impresije, sećanja i ljubav prema ravnici, gde se na jednostavan i skriven način prikazuje bogatstvo vojvođanskih predela.

Autorka je po profesiji diplomirani biolog u penziji. Svoj radni vek je provela radeći najpre u prosveti a zatim na više mesta -  Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, JP „Vojvodinašume“ i to kao biolog na poslovima zaštite prirode. Autorka navodi da je i činjenica da smo istinski deo prirode opredelilo njen profesionalni odnos i ljubav prema njoj. Slikarstvo kao specifičan izraz viđenog i doživljenog uvek su bili izazov i prateći deo njenog svakodnevnog života i rada.

PONEDELJAK, 27. MAJ

-          PROMOCIJA KNJIGA

U ponedeljak, 27. maja u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina uz recitale, priče i muzičke numere promovisaće se četiri knjige Mile Stašević: „Energetski kompas“, „Pesme životom tkane“, „Kofer uspomena“ i „Ljubav u vihoru“.  Promocija počinje u 19 časova.

UTORAK, 28. MAJ

TRIBINA

Tribina: „Sovjetska avijacija u Drugom svetskom ratu“ biće održana u utorak, 28. maja u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Govori mr Petar Jakšić, istoričar. Tribina počinje u 19 časova.

avijacija

INFO PLUS

-  Nova pesma i  novi video Gradskog dečjeg hora Kulturnog centra Zrenjanina.

Uživajte!

https://www.youtube.com/watch?v=J2xu09BjpAA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR35wO0KH5IPYI3lGZ6MvNdPH-4LD_xlZ45KvC_rq8kpztQt_z6nMbGI1t8

 

Dobro došli!

Organizator zadržava pravo izmene programa.

Pratite nas i putem FB stranica kao i preko našeg youtube kanala

Prijatelji Kulturnog centra Zrenjanina

Trgovački lanac PerSu

logo

 
< Prethodno   Sledeće >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2008 - Kulturni centar Zrenjanina - design + programming by BS Computer SA - www.BSComputer.com spacer.png, 0 kB